Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook?

Питате се дали Facebook си заслужава, скептични сте що се отнася до неприкосновеността на личния ви живот или по ред причини сте решили да изтриете профила си, тази статия ще ви помогне да го направите.

Как да изтрия акаунта си във Facebook?

Много е лесно да изтриете профила си, просто следвайте стъпките описани в тази статия. Трябва да знаете, че ако вашият акаунт е само деактивиран вие ще изчезнете от Facebook, потребителите няма да ви намират, но част от публикуваната от вас информация, като съобщения, все още ще са видими в сайта.

В сайта се съхранява още информация от профила ви, като приятели, албуми със снимки и др.

Тези които са решили да изтрият акаунта си във Facebook напълно и мислят, че няма да ползват услугите на сайта отново, трябва да знаят, че няма да могат да го активират отново и да възстановят информацията, която са добавили.

Преди да започнете с процеса на пълното изтриване на вашия акаунт, ако желаете имате опция да запазите информацията си от профила, като направите резервно копие.

Как да направя резервно копие?

.1. Преди цялостно да изтриете вашия акаунт във Facebook, имате вариант по желание да направите резервно копие на информацията, която сте публикували в сайта, като мнения, снимки, видео и др.

Създаване на резервно копие на информацията
За целта влезте във вашия профил и кликнете върху малката стрелка, горе в дясно сочеща надолу и от падащото меню изберете „Настройки“.

Кликнете на линка за изтегляне на информацията

.2. Ще се отворят „Общи настройки на профила“, най-долу ще забележите линка „Изтегляне на копие от данните ви във Facebook“ отбелязано на картинката.

Кликнете на линка за да преминете на страницата за изтегляне на вашата информация.

Ще получите вашата информация по e-mail

.3. В страницата за изтегляне на вашата информация имате възможност да вземете копие от това, което сте споделили във Facebook, като кликнете на бутона Start My Archive“. В архива са включени публикации, снимки, видеоклипове, разговорите и съобщенията от чата, информация от вашия профил и др.

Когато натиснете бутона ще се появи съобщение, че ще отнеме известно време докато бъде събрана вашата информация, кликнете върху Start My Archiveотново. Ще видите съобщение, че информацията се събира, и че ще получите e-mail, когато е готова за сваляне.

Деактивиране на акаунт

.4. Деактивирането на акаунт се извършва отново в „Настройки“. Натиснете в ляво горе бутон „Сигурност“ и в новата страница с настройки, кликнете върху линка „Спиране на профила“, който е най-долу.

Деактивиране на акаунт във Facebook

В новата страница ще трябва да дадете причина за спиране на профила, като изберете една от изброените и потвърдите чрез бутона.

Вашата информация ще е деиндексирана и при търсене във Facebook вашия профил няма да се появява в резултатите, но ако промените решението си все още имате опция да го активирате отново.

Цялостно изтриване на акаунт във Facebook

Предприемете цялостно премахване на акаунт във Facebook само ако сте напълно сигурни в това свое решение, защото информацията в профила ви ще бъде изтрита безвъзвратно.

За да започнете кликнете на червения бутон с директния линк за изтриване на Facebook.

как да изтрия фейсбука си

Цялостно премахване на вашият акаунт във Facebook

.5. Ще се отвори страницата за премахване на акаунт във Facebook, където на английски ви съобщават, че ако предприемете това действие информацията от профила ви ще бъде загубена безвъзвратно.

Ако сте сигурни натиснете бутон „Премахване на мая акаунт“. Ще се отвори допълнителен прозорец „Трайно изтриване на акаунта“, където трябва да въведете вашата парола, знаците от картинката за проверка на сигурността и да завършите с бутон „ОК“.

Изтриване на Facebook през приложението

Ще започне процес на деактивиране, който продължава две седмици. През този период от две седмици (14 дни) не трябва да влизате във вашия акаунт, защото процеса по деактивиране ще бъде прекъснат и ще трябва да го стартирате отново.

Публикуване на коментар

16 Коментари

  1. как да истрия завинаги стар мои профил на които съм му забравила акуанта

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, първо разбира се трябва да намериш профила си във Facebook ако си забравила и паролата си трябва да я възстановиш с имейла от регистрацията.

      Изтриване
    2. Анонименюли 16, 2018

      направи си много други профили и г докладвай

      Изтриване
  2. Анонименмай 19, 2017

    Когато профила ми бъде изтрит съобщенията които съм изпратила ще бъдат ли изтрити и при хората на които са изпратени? И колко време след като съм подала заявка профила да се изтрие ще продължава да е видим, чак когато минат 14те дни ли ще спре да се вижда информацията от него?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонименюни 04, 2017

    Здравейте! Кажете ми как да възстановя профила си след като е изтрит! Не знам паролата си! А много искам да си го върна!

    ОтговорИзтриване
  4. Ако знаете имейла си от регистрацията във Фейсбук опитайте да възстановите паролата си с него.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонименавгуст 12, 2017

    как да премахна из цяло нов профил в фейсбук,кйито без да исках направих мъ4ейки се да си възвърна профила след като телефона ми се върна от ремонт и там ве4е няма6е ни6то и без да исках направих нов профил,а и неможах да си влезна в моя си профил.Сега проблема ми е двоен.немога да си влезна в моя си профил,не ми приема имейла и имам друг профил ,който трябва да премахна.Кажете ми какво да направя

    ОтговорИзтриване
  6. Първо за да изтриете профил във Фейсбук първо трябва да сте влезли с него и да следвате стъпките описани в статията. Ако не можете да влезете в своя профил имате два варианта. Първия е ако помните имейла от регистрацията си във Фейсбук чрез него да поискате нова парола. Втория е като няколко човека от вашите приятели във Фейсбук потвърдят, че профилът е ваш.

    ОтговорИзтриване
  7. Как да си изтрия профила щом след като вляза в директния линк и си напиша паролата ми дава че е грешна

    ОтговорИзтриване
  8. Първо трябва да възстановите паролата си, когато отидете на сайта на Фейсбук има такава опция.

    ОтговорИзтриване
  9. След като си изтрия акаунта приятелите ми ще могат ли да го виждат и ако да колко време ?

    ОтговорИзтриване
  10. Как да изтрия профил на близък който е починал?

    ОтговорИзтриване
  11. Ще трябва да имате достъп до имейла му от регистрацията или да влезете в профила му във Фейсбук чрез няколко човека от неговите контакти.

    ОтговорИзтриване
  12. Профилът ми беше хакнат преди 2 месеца. Изпращаните 6 цифрени кодове не се приемат като действителни. Многократно поисках да изтрия профила си и не получавам съдействие. След като не мога да влезна в профила си ,мога ли да го изтрия ?

    ОтговорИзтриване
  13. Здравейте, за да изтриете профила си първо трябва да възстановите достъпа си до него. Прочете тази статия, надявам се да ви е от полза:
    http://www.nikolaminkov.com/2016/02/27/vuzstanoviavane-facebook-profil-account-disabled/

    ОтговорИзтриване
  14. Също щом профила ви е хакнат можете да опитате да го възстановите и от тук:
    https://www.facebook.com/hacked

    ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)