ТОП 5 на най-добрият безплатен онлайн PDF редактор на текст

Форматът PDF е създаден от Adobe в началото на 90-те години и сега е най-популярния файлов вариант за обмен на най-различни документи, включително презентации, CAD чертежи, фактури, правителствени формуляри и друга правна документация.

Има няколко причини, поради които PDF файловия формат е толкова популярен.

Най-добрият безплатен онлайн PDF редактор на текст

PDF файловете обикновено са по-компактни (по-малки по размер) от изходния документ и се запазва оригиналното форматиране. Също така съдържанието на PDF файл не може да бъде променен лесно и може да бъде отворен на всеки компютър или мобилно устройство с инсталиран Adobe Reader.

Въпреки че PDF файловете по подразбиране са „само за четене“ понякога се налага да редактираме правописна грешка в текста, да изтрием снимка или цяла страница. Потребителите използващи безплатен офис пакет, като LibreOffice или OpenOffice могат да използват програмата Drawingза да редактират PDF файлове.

За целта ползващите OpenOffice ще трябва да инсталират добавката Oracle, след което ще могат да импортират и редактират PDF файлове. Разбира се има и онлайн PDF редактори, с чиято помощ можете директно през вашия браузър бързо и лесно, без да инсталирате никакъв софтуер да променяте съдържанието на файлове в PDF формат.

В тази статия ще ви представим най-добрите онлайн PDF редактори, които ще ви свършат чудесна работа.

  1. Pdfescape.com
  2. Pdfzorro.com
  3. Pdfbuddfy.com
  4. Cutepdf-editor.com
  5. Online.sodapdf.com
  6. Sejda.com

 1  Pdfescape.com

Най-добрият безплатен онлайн PDF редактор

Pdfescape.com е един от най-добрите безплатни онлайн редактори на PDF файлове. Инструмента предлага нов начин за онлайн отваряне и редактиране на PDF файлове, PDFescape освобождава потребителите от типичните софтуерни изисквания.

Напълно онлайн, PDFescape изисква не повече от един модерен браузър и активна интернет връзка. С безплатния онлайн PDF редактор можете да редактира текста, като се поддържа и кирилица, да изрязвате, премествате и завъртате изображение, да създавате връзки към други PDF страници или уеб съдържание, да шифровате PDF съдържание, като използвате парола.

Можете да преместите цяла страница, да я завъртите наляво или надясно, да я изтриете или да добавите нова. PDFescape предлага многобройни възможности за редакция на PDF файлове, платформата работи бързо и стабилно, без ограничения и напълно безплатно.


 2  Pdfzorro.com

Много добър онлайн PDF редактор

Pdfzorro.com е много добър безплатен онлайн редактор на PDF файлове с многобройни инструменти но за съжаление не поддържа кирилица. Тези от вас, които искат да редактират и добавят текст на кирилица могат да използват онлайн инструмента на компанията PDFzorro Texteditor.

Платформата Pdfzorro.com е с изчистен интерфейс в приятни цветове, характеризира се с бързина и стабилност на работа. Можете много бързо да завъртите страница, да я преместите нагоре или надолу или цялостно да я изтриете. PDF редактора ви позволява да попълните формуляр, да добавите подпис, бяло поле или маркиране на текст.

PDFzorro използва SSL връзка и защитава вашия файл с Htaccess. Като цяло онлайн редактора предлага богат набор от инструменти, с чиято помощ можете бързо и надеждно и най-важното безплатно да редактирате вашите PDF файлове.


 3  Pdfbuddfy.com

PDF редактор практически с неограничени възможности

Pdfbuddfy.com е също много добър онлайн PDF редактор с неограничени възможности, но за съжаление платен и с безплатния акаунт можете да редактирате само един файл. PDF Buddy ви позволява лесно да редактирате и да запишете вашите PDF файлове онлайн.

Можете да добавите и маркирате текст, да добавите бяло поле, форми, символи и подпис, изображения, да слеете или разделите PDF файлове. За да добавите текст към PDF файл, използвайте Text инструмента, като трябва само да кликнете и да започнете да пишете.

Ако трябва да промените текста, който сте добавили, трябва само да кликнете върху него, и да го плъзнете до желаната позиция, или кликнете върху иконата на молив за повторно редактирате. Възможностите на този за съжаление платен онлайн PDF редактор са огромни и с лекота можете да постигнете желания за промяна резултат.



 4  Cutepdf-editor.com

PDF редактор отличаващ се с интуитивна визия

Cutepdf-editor.com е добър безплатен онлайн PDF редактор отличаващ се с интуитивна визия и бързина на работа. CutePDF редактора изглежда като десктоп софтуер, но той работи изцяло във вашия браузър, така че няма нищо за инсталиране.

За съжаление този PDF редактор няма инструмент за редактиране на текста. С онлайн редактора CutePDF можете да изтривате страници, да ги пренареждате, да добавяте нови, да ги изрязвате и да ги преоразмерявате. Единствените функции за редактиране са възможност за добавяне на ваши собствени колонтитули на страница, като заглавия, дати, номера на страници и така нататък.

Можете да комбинирате няколко PDF документа в един файл и да добавите пароли и опции за сигурност на най-ценните от тях. Имате възможност да комбинирате няколко изображения в един PDF файл с инструмента Merge PDFs“.


 5  Online.sodapdf.com

Добър онлайн PDF редактор с модерна визия

Online.sodapdf.com е добър онлайн PDF редактор с модерна визия в приятни цветове, но много орязан откъм възможности с безплатния акаунт. За да се възползвате от безплатните услуги на SodaPDF трябва да направите кратка регистрация.

След активиране на безплатния профил ще имате възможност да преобразувате Word, Excel, PowerPoint, Изображение, HTML, Text и други видове формати в неограничен брой PDF файлове. Много е удобна опцията конвертиране на PDF файлове в Word и RTF.

За ваше улеснение е създаден инструмента Quick Converterс чиято помощ процеса по конвертиране е чувствително опростен. От бутон Upload Fileизбирате изходния файл, добавяте вашия e-mail и накрая определяте формат за преобразуване.

Можете да съхранявате и да имате достъп по всяко време до всички качени файлове на сайта до достигане на безплатния лимит от 100 mb.


 6  Sejda.com

Онлайн PDF редактор с голям набор от инструменти

Sejda.com е уникален онлайн инструмент за редактиране на текст в PDF файл с голям избор от инструменти. Безплатният онлайн PDF редактор Sedja предлага отлична гама от инструменти само с едно ограничение: ако все още работите след три часа и не сте запазили документа, той ще бъде изтрит автоматично.

Това е доста голям срок, но е важно да го имате предвид, ако вашият PDF файл се нуждае от продължителна обработка. С този онлайн редактор можете да добавяте текст, изображения и връзки, да подписвате документи, да добавяте пояснения и да вмъквате елипси и правоъгълници.

Когато приключите с редактирането, кликнете върху „Apply changes“ и ще можете да изтеглите документа, да го изпратите в Dropbox или Google Диск, да го изтриете или да получите достъп до споделена връзка, която ще изтече след седем дни.


Публикуване на коментар

0 Коментари