Студентската мрежа продължава да обединява студентите на България

Знаете ли кое е това място, на което всички студенти от всички университети в България се събират на едно място, за да обсъждат проблемите и радостите си, за да сигнализират за нередности спрямо техните права, за да се вълнуват от предстоящите изпити, ваканции, откриването на сезона на бригадите и изобщо за всичко, което интересува един средностатистически учащ във ВУЗ у нас?

Студентската платформа продължава да обединява студентите на България

Няма такова място. Или поне до преди няколко години нямаше, защото информационната онлайн Студентска мрежа на България отдавна е факт! Студентската мрежа на България е първата истинска среща на всички български студенти на едно място – без значение от кой университет са, в коя специалност учат, колко учат, какво ги вълнува и за какво се борят.

Проектът има за цел да обедини не само студентите, но и всички преподаватели на едно място, за да ги направи една идея по-близки един до друг, за да подобри общуването между тях и в крайна сметка взаимно да си помагат, да търсят отговорите на въпросите, които ги вълнуват.

След няколко години опити, проектът Студентите.BG , в крайна сметка е взет под крилото на БАН и по конкретно, под крилото на НЛКВ, благодарение на които тя стана факт. Тук е мястото да отбележим, че макар според създателите на мрежата в нея няма нищо кой знае какво ново и уникално, самата платформа е различна и впечатляваща поради това, че носи обединителен характер за студентското общество изобщо.

Платформата на студентите е различна и впечатляваща


Тук всеки един студент може да получи помощ – и от колегите, и от преподавателите си. Това става възможно благодарение на специализирана категория на платформата, Колегиална помощ. В нея има научни области, за които се абонирате и които можете да следите в реално време – например в областта на икономиката, на математиката и т.н.

В дискусионните форуми те могат да обсъждат не само учебния материал и живота в университета, но и този извън него – да се дават предложения за общи срещи, да се съветват за летни бригади, стажове, курсове и специализации.

Платформата позволява и свободно споделяне на помощни материали, което ще улесни самостоятелната подготовка на учащите, но най-вече ще ги сплоти, ще ги научи да бъдат услужливи и в помощ един на друг, защото точно така се строи и се постигат успехи, заедно и с поглед напред към бъдещето!

Последно, но не по важност, Студентската мрежа на България има и специализирана секция за публикуване на обяви. Тук всеки посетител на платформата може свободно да публикува обяви насочени към студентското общество в определени категории. На студентите пък предлага възможността, да си намерят работа или специализиран курс, който да ги придвижи една крачка по-напред към професионалното им развитие.

Студентската мрежа на България е страхотна инициатива, която продължава да има успех

Разбира се, Студентската мрежа на България предоставя вход на всеки студент напълно безплатно. Веднъж регистрирал се, студентът получава право да използва цялата функционалност на платформата, както и да пише на така наречената стена на своя университет.

Освен това той автоматично бива абониран за всички новини и събития, свързани с неговите интереси. Потребителите трябва да са наясно, че платформата ще търпи промени и развитие спрямо нуждите и изискванията на студентското общество в страната.

Студентската мрежа на България е страхотна инициатива, която, определено има успех и реални ползи за всеки неин участник и създател – защото тя се създава и поддържа от всички за всички.

Когато стартира преди няколко години бе повратният момент, когато най-накрая родните студенти си казаха „Един за всички, всички за един!“? Силно се надяваме това да продължи и искрено се радваме, че Studentite.BG бе първата крачка към това начинание!

Източник: Studentite.BG

Публикуване на коментар

0 Коментари