Samsung Galaxy Z Flip 5 със значително подобрен външен екран

И вие ли сте от хората, които не могат да решат дали сгъваемите телефони са страхотни или глупави и това ви бърка в мозъка.

От една страна, Samsung Galaxy Z Flip 5 е чудо. Той се сгъва от нормален размер на смартфон в по-малка, джобна квадратна форма. Забавно е.

Samsung Galaxy Z Flip 5 със значително подобрен външен екран
Снимки: Dominik Tomaszewski

Но от друга страна неговият външен екран, макар и по-голям от предишните версии, е признание за компромиса при сгъваемите флип телефони. Предназначен е да се затваря понякога. Ако имате нужда от екран, просто го отворете! Но не бих стартирал приложения на малък външен екран!

Според тестове на Tech Advisor батерията е ОК, но камерите на този телефон за $1000 и отгоре не са достатъчно добри – и двете области не са се подобрили от Z Flip 4 от 2022 г.

Проектиране и изграждане


Galaxy Z Flip 5 се сгъва като класическите Флип телефони от началото на 2000-те, така че да е по-малък, за да го държите в ръка или да го съхранявате в джоб или чанта.

Това е обратната идея на Galaxy Z Fold 5, който е с размерите на нормален телефон, но се разгъва в по-голям екран с размер на таблет.

Samsung Galaxy Z Flip 5 проектиране и изграждане

Тази способност да се затваря плътно без малката празнина на предишните Flips се свежда до лек редизайн в пантата на телефона. Това кара екрана да се извива повече в гънката във формата на водна капка и да се затваря плътно.

Според оценка от Samsung пантата и екрана могат да се движат добре за около 200 000 движения, без да се счупят – това са над пет години, ако го отваряте и затваряте по 100 пъти на ден.

Екрани и високоговорители


Разгънат, Z Flip 5 има 6,7-инчов OLED 120Hz сгъваем екран, който е с високо съотношение 22:9 и има голяма гънка точно по средата хоризонтално.

За сгъване Samsung използва композит от пластмаса и стъкло, но при ежедневна употреба усещането е като почукване и плъзгане директно върху материала.

Samsung Galaxy Z Flip 5 eкрани и високоговорители

Това, че работи, е чудо, но е по-малко първокласното усещане от директното взаимодействие със стъклото на обикновен смартфон. Външният слой се замърсява с пръстови отпечатъци много бързо.

Основният ъпгрейд за Z Flip 5 в сравнение с предишните модели е външният екран, който сега е 3,4-инчов 60Hz дисплей, който може да показва много повече информация от малките преди. Той се спуска в долния ляв ръб, за да заобикаля камерите.

Идеята е, че можете да стартирате приложения, като календар, времето и аларми, както и да преглеждате и взаимодействате с известия, без да отваряте телефона.


Двойните стерео високоговорители, разположени в слушалката и долния ръб, изкарват прилична сила на звука и не изкривяват честотите дори при най-високо ниво, но става пронизителен. Като всички телефони е чудесен за YouTube и подкасти, но за качествен звук включете Bluetooth високоговорител.

Спецификации и производителност


Производителността на Z Flip 5 е много добра благодарение на специалната овърклокната версия на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, която също се намира в телефоните Z Fold 5 и Galaxy S23.

Flip работи малко по-бавно, когато наистина го натискате с игри от висок клас и многозадачност, тъй като има 8 GB RAM в сравнение с 12 GB във Fold или Galaxy S23 Ultra.

Samsung Galaxy Z Flip 5 спецификации и производителност

Всяка версия на Z Flip 5 има 8 GB RAM с 256 или 512 GB неразширяема памет. Хубаво е да видим как Samsung се отказва от модели със 128 GB и започва с двойно повече.

Свързването идва под формата на Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3, NFC, 4G и 5G.

Камера и видео


Камерите на Z Flip 5 са солидни и напълно приемливи, но не са толкова добри, колкото при някои други телефони в този ценови диапазон.

Въпреки това основният обектив има страхотен динамичен диапазон и е много добър фотоапарат, който с удоволствие ще носите навсякъде със себе си през следващите няколко години. 

Samsung Galaxy Z Flip 5 камера и видео

Този 12Mp основен обектив е f/1.8 и има оптична стабилизация на изображението (OIS), прави ясни, резки снимки на дневна светлина. Ще сте впечатлени от остротата и нивото на детайлност, въпреки, че при някои снимки може да има области на размазване

Имате възможност да снимате в RAW, видеото е страхотно, със стабилизирани кадри, които могат да се обработват до Ultra HD (4K) при 60 кадъра в секунда.

Свръхшироката камера също е 12Mp, но с различен сензор f/2.2, без OIS и не е толкова добра като качество.

Samsung Galaxy Z Flip 5 е чудесен избор, ако искате модерен сгъваем Флип телефон. Той има първокласен дизайн, интелигентни софтуерни функции, батерия, която трябва да издържи един ден, и е наистина компактен, когато е сгънат.

Външният му екран може да ви очарова и е добър за проверка на времето, известията и ключова информация, без да разгъвате устройството.

Но е възможно да се напрегнете от ограниченията, ако се опитате да стартирате пълните версии на приложенията на него, когато имате възможност просто да разгънете телефона и да използвате превъзходния вътрешен екран.



СПОМЕН: Samsung Galaxy J5 най-добрия бюджетен смартфон (2018 г.)


С дълъг живот на батерията според ревюта от международни сайтове и с невероятния Super Amoled дисплей, Samsung Galaxy J5 е може би най-добрия бюджетен смартфон.

Samsung Galaxy J5 е пример за това, че не нужно да похарчите стотици левове за да купите смартфон със страхотни възможности.

Samsung Galaxy J5 най-добрия бюджетен смартфон


Разбира се Samsung Galaxy J5 прави известни компромиси с цялостното качество на изработка и производителност, но това е за да бъде цената колкото се може по-ниска.

Например неговата пластмасова рамка няма да го предпази при евентуално намокряне, но като се вземе в предвид два пъти по ниската цена е простимо. Най-важното е че моделът е добре направен, с качествена сглобка характерна за марката.

Неговото матово покритие е по-скоро обикновено сравнено с други телефони в ценовия клас. Тънките размери правят J5 лесен за държане, а неговите заоблени ъгли позволяват да лежи стабилно в ръката, без да имате чувството, че всеки момент ще излети.

Телефонът е добре направен, с качествена сглобка

Основно предимство на Samsung Galaxy J5 е неговият Super Amoled дисплей с резолюция 1280x720 пиксела.

Това е най-евтиния Samsung телефон след J3, който е със Super Amoled дисплей, което прави неговите конкуренти в ценовия клас при сравнение да изглеждат с много бледи екрани. Със своите 100% sRGB цветова гама и перфектно съотношение между ниво на черното и ултра висок контраст, изображенията изглеждат абсолютно зашеметяващи.

Разбира се недостатък на Amoled екраните, е че те са далеч като възможности на светло спрямо LCD дисплеите, въпреки това яркостта на екрана на J5 от 357.72Ccd / m2 е доста уважаван резултат и трябва да е повече от достатъчен за повечето условия на осветеност.

Телефонът е със Super Amoled дисплей
Като производителност Samsung Galaxy J5 не е най-бързия и със своя четири-ядрен 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 410 процесор и 1, 5 GB RAM се представя наравно с почти всеки друг бюджетен смартфон.

Смартфона е с базиран на Android 5.1.1 TouchWiz интерфейс на Samsung, който върви сравнително гладко, а инсталираните приложения се отварят бързо. Сърфирането в Интернет с J5 също е безпроблемно.

Разбира се с Samsung Galaxy J5 няма да сте в състояние да играете най-новите и тежки игри, което се и очаква от един бюджетен смартфон, въпреки това вие ще сте в състояние да играете обикновените игри абсолютно прецизно.

Публикуване на коментар

0 Коментари