iPhone 13 Mini най-добрият телефон с малък екран

Тъй като телефоните стават все по-големи през годините, Apple предприе противоположния подход, като пусна друг малък iPhone през 2021 г.

iPhone 13 Mini е най-евтиното устройство в гамата iPhone 13 на Apple и идва с малък 5.4 -инчов екран точно като iPhone 12 Mini

iPhone 13 Mini най-добрият телефон с малък екран

Както iPhone 13, така и iPhone 13 Mini имат един и същ процесор A15 Bionic, поддръжка на 5G, съвместимост с MagSafe и система с камера с двоен обектив с нови функции, като Cinematic mode и Photographic Styles.

Основната разлика между двата телефона – освен размера – е животът на батерията. iPhone 13 със стандартен размер трябва да издържи допълнителни 2 часа в сравнение с iPhone 13 Mini при възпроизвеждане на видео, според Apple


Страхотно е, че потребителите на iPhone, които предпочитат по-малки устройства, няма да се налага да жертват процесорна мощ или възможностите на камерата.

Дизайн


iPhone 13 Mini е създаден да бъде първокласен, но има по-малък корпус от повечето смартфони от най-висок клас. Той е предназначен за тези, които искат по-малко устройство, като смартфоните на Apple се увеличават по размер през последните пет години.

Той разполага с 5,4-инчов екран – ще споменем за това по-долу – който е един от най-малките екрани на водещите марки в момента. Телефонът стои удобно в ръката и е лесен за използване с една ръка. Открихме, че можем лесно да пишем на слушалката и да достигаме до всички области на клавиатурата с палец.

Бутонът за захранване е в десния край на телефона

Бутонът за захранване е в десния край на телефона, докато левият ръб е превключвателя за безшумност, бутоните за сила на звука и SIM тавата. Има Lightning порт между решетките на високоговорителите на телефона в долната част на слушалката.

Задната част на телефона е направена от стъкло и идва с фирмената технология Ceramic Shield. Подобно е на това, което сме виждали при предишни телефони с Android, а защитата срещу удари и изпускане прави телефона четири пъти по-здрав от моделите iPhone, които не разполагат с тази технология.

Има пет цветови опции за iPhone 13 Mini, които са Син, Розов, Червен, Starlight и Midnight. Тези последни два нюанса са фантастичните имена на Apple съответно за бяло и черно. В задната част на телефона има модул на камерата, който стърчи много.

Дисплей


Отново Apple включи прорез на екрана на iPhone 13 Mini, заедно с останалата част от гамата iPhone 13. Компанията очевидно не беше готова да използва камера под дисплея на своите телефони – но прорезът тук е с 20% по-малък, отколкото при iPhone 12 Mini.

iPhone 13 Mini дисплей

Не можем да кажем, че наистина сме забелязали разликата по време на нашето тестване, но ви дава леко увеличение на площта на екрана. Това е особено важно тук, тъй като дисплеят е само 5,4 инча.

Разделителната способност от 1080 x 2340 е добра предвид размера на екрана и открихме, че Full HD съдържанието изглежда ясно. Размерът на екрана прави гледането на видеоклипове малко по-трудно от някои телефони с голям екран, които тестваме.

Камери


Apple включи две камери в iPhone 13 Mini – 12MP f/1.6 широка камера с 1.7µm пиксели за по-добро представяне при слаба светлина и 12MP f/2.4 ултраширока камера със 120-градусово зрително поле.

iPhone 13 Mini камери

До голяма степен е същото, което видяхме от iPhone 12 Mini, но по-големият размер на пикселите е мястото, където идва основната промяна.

Представянето при слаба светлина на iPhone 13 Mini е забележително добро, но продуктите на iPhone работят добре в тази посока през последните няколко години. Открихме, че всички снимки при слаба светлина, които направихме, са едни от най-добрите, които сме виждали.

Спецификации


iPhone 13 Mini се захранва от чипсета A15 Bionic на Apple. Това е същият процесор, като другите iPhone от 2021 г., който според Techradar е много мощен, лесно зарежда и изпълнява множество приложения. Същото важи и за iPhone 13 Mini.

iPhone 13 Mini спецификации

Той идва с 4 GB RAM, така че не е толкова много, колкото неговите Pro братя и сестри, които са с 6 GB, но е в състояние да стартира всички приложения от най-висок клас, които му инсталирахме по време на нашето тестване.

Не забелязахме смартфонът да засича или да се мъчи с приложения и игри по време на нашето тестване. Резултатите от сравнителния анализ бяха впечатляващи за iPhone 13 Mini, като той получи многоядрен резултат от Geekbench 5 от 4643.



СПОМЕН: Vernee Mars страхотен китайски смартфон с iPhone 7 дизайн (2017 г.)


Vernee е нова китайска марка, която бързо печели фенове сред младите китайци с впечатляващ дизайн и качество на изработка, характеристики и разбира се цена.

Новото предложение на компанията е Vernee Mars, което отново затвърждава впечатленията от по-старите модели, но с подобрено усещане за лукс, много висока производителност и достъпна цена.

Vernee Mars страхотен китайски смартфон с iPhone 7 дизайн

Можем да кажем, че Vernee Mars е дизайнерски смартфон, който впечатлява с визия и изработка. Страничната рамка е много тънка само 1 мм, което не само спомага да се използва пълноценно предния панел, но и се постига страхотното съотношение от 81% спрямо екрана.

Корпусът му изцяло е изработен от алуминий, ръбовете са приятни и заоблени. Всичко това е помогнало размерите да са толкова компактни 151 x 73 x 7.6 мм, характерни по-скоро за модел с 5 инчов екран, а не както е в случая 5.5 инча FHD екран.

Vernee Mars хардуер

Под тази страхотна обвивка работи 8-ядрен процесор Mediatek Helio P10 с тактова честота 2 GHz, видеоускорителя е Mali T-860, имате на разположение впечатляващите 4GB RAM и 32GB ROM, като можете да добавите и допълнителна microSD карта с размер до 128GB.

Хардуера е толкова мощен, че безпроблемно и с удоволствие ще играете най-новите игри от Google Play или да работите и с най-тежките приложения нуждаещи се от много RAM памет.

Важно и правилно е решението на производителя да използва за операционна система чист Android 6.0 Marshmallow без инсталирани предварително ненужни приложения.

Смартфона използва вградена батерия с капацитет 3000 mAh и система за бързо зареждане, 50% за 30 мин. според данни от производителя. Vernee Mars работи с две SIM карти (Micro SIM и Nano SIM) и поддържа нужните честоти за 2G, 3G, 4G в България.

Vernee Mars камери

Досега основен недостатък на китайските смартфоните бяха най-вече камерите и техните разбира се незадоволителни резултати. С Vernee Mars нямате причина да се съмнявате в техните възможности защото основната камера е 13 Mpx и използва качествения сензор Sony IMX258 с автофокус и двойна двуцветна LED светкавица.

Както се казва, но това не е всичко защото ще останете доволни и от предната камера за селфи снимки, която е 5 Mpx марков сензор Samsung S5K5E2.

Vernee Mars камери

Всички съвременни смартфони използват четец за пръстови отпечатъци, за да остане защитена вашата информация. Обикновено компаниите избират четеца да е разположен на задния панел точно под обектива на основната камера или да използват за тази цел Home бутона отпред.

Vernee Mars също следва тази тенденция, но са избрали много оригинално решение да го вградят в страничната рамка на смартфона малко под бутоните.

Vernee Mars подробни характеристики

  • Екран - 5.5 inch FHD Corning Gorilla Glass 3 Screen
  • Процесор - Helio P10 Octa Core 2.0GHz
  • Графика - Mali-T860 MP2 700MHz
  • Система - Android 6.0
  • Памет - 4GB RAM + 32GB ROM
  • Камери – Основна 13.0MP + Предна 5.0MP
  • Bluetooth: 4.0
  • Навигация - GPS, A-GPS, GLONASS
  • Сензори - G-sensor, Proximity sensor, Ambient light sensor, Hall sensor, E-compass, Gyroscope
  • Батерия – 3000 mAh
  • Размери - 151 x 73 x 7.6 mm
  • Тегло – 161 гр.

Vernee Mars подробни характеристики

Vernee Mars е страхотен смартфон, който много напомня на iPhone 7 със своя дизайн, качествена изработка и красивия изцяло алуминиев корпус.

Той е оборудван с мощен хардуер и качествени камери (Sony и Samsung) и е много подходящ за тези от вас, търсещи уникален дизайн съчетан с висока производителност.

Публикуване на коментар

2 Коментари

  1. При китайците добрия хардуер на камерата не е особена гаранция. Софуера им често куца и/или е бъгав.
    Камерата на Уми уж е чудесна Панасоник, на ама цветовете нещо реално са доста измити. Просто трябва да се пробва реално или да се гледат реални снимки на реални собственици.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се най-добрият вариант е да се прочетат ревюта за камерата и да се видят реални снимки направени с нея.

      Изтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)