Poco X5 Pro 5G още едно ценно предложение от Xiaomi

Достъпните телефони на Xiaomi под марката Poco се доказаха през годините, осигурявайки солидни спецификации и атрактивен дизайн на достъпни цени.  

За 2023 г. гамата Poco X5 е по-скоро същата и въпреки, че те представляват постепенно подобрение спрямо моделите X4, остават телефони с отлична стойност на пренаситения пазар.  

Poco X5 Pro 5G още едно ценно предложение от Xiaomi

От Techadvisor тестваха X5 Pro, като според тях Pro версията е по-добрият вариант защото предлага малко по-добри спецификации от обикновения модел. Като цяло двата телефона изглеждат сходно и споделят много функции, но Pro версията предлага неща като по-добра основна камера, по-бързо зареждане и странно,  но по-нов софтуер. 

Има титани в телефонното пространство от среден клас като Pixel 6a и OnePlus Nord 2T, но Xiaomi отново подбива конкурентите си за тези с ограничен бюджет. Удивително е какво можете да получите за тези пари, ако нямате нищо против няколко недостатъка. 

Проектиране и изграждане


  • Малки визуални корекции 
  • Все още много пластичен 
  • По-лек и удобен

След основната промяна на дизайна на Poco X3 Pro, нещата са сходни тази година, въпреки че има някои фини промени от X4 Pro . Основният е рамката на камерата, която все още заема голяма част от задната част, но само повдигната част от едната страна и голямото лого „POCO“, завъртяно на 90 градуса.

Poco X5 Pro 5G проектиране и изграждане

Опитват се да имитира матирано стъкло, но изглежда и се чувства евтино със сериозна липса на сцепление.

Две от лещите на камерата стърчат още, което все повече прави този телефон сериозно клатещ се, когато се постави върху равна повърхност и подпирането му с подложка за бира няма да помогне. Все пак телефонът е по-тънък и по-лек тази година с впечатляващите 7,9 mm и 181 g.  

Телефонът е по-тънък и по-лек тази година

Тестваният жълт модел, както обикновено за Poco, използва включването на съответстващия бутон за захранване, да скрива скенера за пръстови отпечатъци. Ако обаче не сте толкова запалени, можете да вземете X5 Pro в по-спокойно синьо или черно. 

За съжаление все още е така, задният капак на смартфона е пластмасов. Опитва се да имитира матирано стъкло, но изглежда и се чувства евтино със сериозна липса на сцепление. За щастие в комплекта има прозрачен силиконов калъф.


Телефонът все още е с рейтинг IP53, така че не е напълно водоустойчив, но не винаги получавате пълна защита при телефони от среден клас. Качеството на изработката е добро, но нищо особено, все още получавате Gorilla Glass 5 отпред (версия 3 на обикновения X5), но задната част е крехка.

Тези, които търсят смартфон който да си заслужава парите, би било добре да погледнат гамата Poco на Xiaomi, а X5 Pro е точно такъв пример. Не се е променило много от X4 Pro, но това означава, че тук има много неща, които ще харесате, включително голият 120Hz AMOLED дисплей, бързо 67W зареждане и солидна 108Mp основна камера.

Спецификациите включват нов Snapdragon и по-добра 16Mp селфи камера

Спецификациите включват нов чипсет Snapdragon 778G и по-добра 16Mp селфи камера, заедно с по-елегантен дизайн. Въпреки това все още е пластмасов и MIUI все още изостава от конкурентите си, като функционалност.

Ако можете да погледнете над тези неща, тогава Poco X5 Pro има какво да ви предложи за тези пари.



СПОМЕН: Xiaomi Mi Mix първият смартфон без рамка от горе (2016 г.)


Xiaomi Mi Mix е с уникален дизайн без рами както отстрани, така и отгоре, което му осигурява малки размери и голяма площ за работа. Екранът на смартфона е 6.4 инча с резолюция 1080 x 2040 и впечатляващите 91% Screen To Body съотношение.

Xiaomi Mi Mix първият смартфон без рамка от горе (2016 г.)

Дизайнът с липсваща горна рамка е накарало разработчиците да въведат нови технологии, като високоговорителя е заменен с нов метод за пренос на звука, а именно пиезоелектрична акустична система за да чуваме през самия екран.

Стандартния сензор за близост е заменен от ултразвуков по същата причина. За да подчертаят страхотния луксозен дизайн на устройството, разработчиците са направили бутоните и корпуса изцяло от керамика. Конструкцията и всички компоненти са изработени качествено и са сглобени без да се използва лепило, чрез специфични сглобки.

Хардуер

Както винаги китайската компания не изневерява на традициите, които е наложила и Xiaomi Mi Mix е с интегрирана една от най-солидните хардуерни платформи в момента.

Смартфона използва мощния процесор Qualcomm Snapdragon 821, който работи с тактова честота 2,35 GHz, видеоускорителя е Adreno 530, 4 или 6 GB RAM и 128 или 256 GB ROM. Няма допълнителен слот за карта памет, но предвид огромния ROM той е напълно излишен.

Xiaomi Mi Mix използва огромна батерия с капацитет от 4400 mAh с поддръжка на бързо зареждане Quick Charge 3.0.

Камери

  • Смартфона разполага с основна камера 16 Mpx с автофокус, EIS (жироскопна електронна стабилизация на изображението), двойна LED светкавица и бленда f/2.0. С камерата можете да записвате видео с 4K резолюция.
  • Предната селфи камера е 5Mpx и благодарение на иновативния дизайн с липсваща горна рамка е разположена под дисплея.
  • Под основната камера на гърба на смартфона забелязваме разположен четеца за пръстови отпечатъци.
Xiaomi Mi Mix камери

Подробни характеристики

  • Екран - 6.4 inch 2040 x 1080
  • Процесор - Snapdragon 821 Quad Core up to 2.35GHz
  • Видео - Adreno 530
  • Система - MIUI 8 базирана на Android 6.0
  • RAM - 4GB или 6GB
  • ROM 128GB или 256GB
  • Камери - 16.0MP основна + 5.0MP предна
  • Сензори - Accelerometer, Ambient Light Sensor, E-Compass, Gyroscope, Hall Sensor, Proximity Sensor, Barometer, Vibration Motor
  • 2 SIM карти - Dual nano SIM
  • Допълнителни - GPS / A-GPS / Glonass / Beidou / NFC
  • Размери – 158.8 x 81.9 x 7.9

Xiaomi Mi Mix подробни характеристики

Както виждаме китайската компания Xiaomi вече изпреварва доказани марки като Apple и Samsung що се отнася до авангардни решения с това невероятно произведение на изкуството.

Xiaomi е компания, която показва качеството и възможностите на своите продукти вече няколко години, а с този иновативен модел излиза едни гърди пред своите конкуренти.

Публикуване на коментар

0 Коментари