Honor Magic 5 Pro, универсален флагман с място при високата класа

Magic 5 Pro, флагманът на Honor за 2023 г. наистина има характеристиките да се конкурира и в определени области да надмине най-добрите телефони на пазара през 2023 г.

Накратко, този наследник на отличния Honor Magic 4 Pro се доказа, като уникално устройство с множество функции, но с няколко очевидни недостатъка.

Honor Magic 5 Pro, универсален флагман с място при високата класа
Снимки: Alex Metz

Дисплеят на Magic 5 Pro е голям и ярък, камерите му са едни от най-впечатляващите, които сме виждали, а голямата му батерия гарантира, че получавате поне 12 часа интензивна употреба, преди да се наложи да посегнете към зарядно устройство. Когато го направите, скоростите на зареждане на телефона са светкавични.

Дотук добре, но като повечето смартфони от най-висок клас, Magic 5 Pro също не е лишен от странности. Например, огромната изпъкналост на камерата на телефона му придава непрактичен дизайн, който определено няма да се хареса на всеки. Неговите впечатляващи скорости на зареждане също водят до кратки периоди на прегряване.


Като цяло обаче Honor създава впечатление за многофункционален флагман, който наистина може да се справи с най-новото и най-доброто от Apple, Samsung, Huawei и останалите. Ако сте на лов за смартфон с много функции, който да се откроява от тълпата, Magic 5 Pro определено си заслужава да бъде разгледан.

Honor Magic 5 Pro: Дизайн


С размери 76,7 x 162,9 x 8,77 mm и тегло 219 g, Honor Magic 5 Pro се придържа към голяма част от това, което направи неговия предшественик на фронта на дизайна, с едно голямо изключение: масивът от задни камери.

Лично аз смятам, че дизайнът изглежда готин, той със сигурност придава на Honor Magic 5 Pro различна идентичност, но от практическа гледна точка това не е най-удобната иновация.

Honor Magic 5 Pro: Дизайн

Държейки телефона в една ръка се усеща, че показалецът търка ръба на тази масивна издатина на камерата, а понякога дори и долните две лещи. Това не е проблем, когато използваме Magic 5 Pro с две ръце (защото не е нужно да държим пръста си толкова високо, за да издържа теглото на телефона), но можем да предположим, че дори хора с по-големи ръце в крайна сметка ще оставят пръстови отпечатъци по всички задни лещи.

Honor Magic 5 Pro: Производителност


Под капака Honor Magic 5 Pro се захранва от най-новия чипсет Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm, процесорът, когото използват най-добрите телефони с Android през 2023 г.

12GB RAM на телефона е подобрение спрямо 8GB на неговия предшественик, а капацитетът за съхранение на Magic 5 Pro от 512GB е двойно по-голям от този на Magic 4 Pro, което гарантира, че може да се справи с всякакви енергоемки творчески или професионални задачи, които му се поставят.

Honor Magic 5 Pro: Производителност

Накратко, Magic 5 Pro предлага производителност, която бихте очаквали от почти четирицифрен флагман с Android. Нито обикновеното сърфиране, нито игрите ще причинят загряване или забавяне на телефона. Състезателните симулатори Real Racing 3 и Asphalt 9: Legends, се представят блестящо при най-високите графични настройки,  според Techradar.

Honor Magic 5 Pro разполага с голяма батерия от 5100 mAh, която осигурява над 12 часа живот при интензивно натоварване (за сравнение, това е малко повече, отколкото могат да издържат S23 Ultra и iPhone 14 Pro Max). Ако сте средностатистически потребител, вероятно ще се доближите до ден и половина използване на Magic 5 Pro, преди да се наложи да посегнете към зарядно устройство.

Honor Magic 5 Pro разполага с голяма батерия от 5100 mAh

В комплекта получавате 66 W кабелно и 50 W безжично зареждане на телефона, което е малко по-малко от 100 W кабелно зареждане, предлагано от Magic 4 Pro, но при тестове се достига 43% и 67% за съответно 15 минути и 30 минути зареждане от напълно мъртво състояние.

Тези скорости ще бъдат достатъчно бързи за повечето потребители, въпреки че си струва да се отбележи, че устройството става забележимо горещо след около 15 минути зареждане. От друга страна получавате и зарядно устройство в кутията, което не е популярно в наши дни.



СПОМЕН: Doogee Y6 Max 3D – фаблет с 3D екран без очила


Doogee Y6 Max 3D е интересен 3D смартфон, с който можете да гледате 3D видео, подобно на стереоскопична картичка без да са ви нужни очила.

Това е възможно заради специалния екран, с чиято помощ виждаме кадрите заснети от два различни ъгъла обединени в една точка или така наречения стерео ефект.

Doogee Y6 Max 3D – фаблет с 3D екран без очила

Doogee Y6 Max 3D – мини 3D театър

Doogee Y6 Max 3D е фаблет с добри характеристики и голям 6.5 инчов екран създаден за забавления.

С устройството наистина може да се гледа 3D, но какво ще е усещането може да се разбере едва, след като се опита. Без да подценявам възможностите на устройството, моят съвет е да не храните големи надежди за истинско 3D преживяване.

Doogee Y6 Max 3D не е първото 3D устройство, което не се нуждае от специални очила, но е едно от най-евтините, които съм виждал.

Doogee Y6 Max 3D – мини 3D театър

Хардуера на Doogee Y6 Max 3D също не е за подценяване и е напълно съобразен с това, че ще се гледат 3D филми.

Устройството е окомплектовано с 8-ядрен процесор, видео ускорителя е Mali T860-MP2, имате 3 GB RAM памет и 32GB място за съхранение на вашите файлове. Тъй като 3D филмите са големи като размер, производителя е добавил слот за допълнителна карта памет до 128 GB.

Освен голям екран и мощен хардуер за да гледате 3D ще ви е нужна и голяма батерия. Производителя е взел това в предвид и е добавил сравнително голяма батерия с капацитет от 4300 mAh.

Подробни характеристики

  • Екран: 6.5 inch 1920 x 1080 pixels FHD AUO
  • Процесор: MTK6750 Octa Core 1.5GHz
  • Операционна система: Android 6.0
  • Памет: 3GB RAM + 32GB ROM
  • Камери: 5.0MP ( SW 8.0MP ) предна + Samsung S5K3L8 13.0MP основна
  • Bluetooth: BT4.0
  • Екстри: Accelerometer, Ambient Light Sensor, Gravity Sensor, Gyroscope, Proximity Sensor, Fingerprint Scanner, GPS, A-GPS
  • СИМ карти: dual SIM dual standby, micro SIM + micro SIM
  • Мрежи:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/2100MHz
4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz

Подробни характеристики

Doogee Y6 Max 3D е фаблет с голям екран подходящ за тези от вас, които харесват иновациите и обичат забавленията.

Може би 3D възможностите, които ни предлага устройството не са от най-добрите, но тази функция ни дава допълнителни начини за забавления и то на достъпна цена.

Все пак да не забравяме, че ако не ни допадне основната функция за гледане на 3D, Doogee Y6 Max 3D ни предоставя много добри технически характеристики съчетани с приятен дизайн, което допълнително разширява функционалността му.

Публикуване на коментар

0 Коментари