Motorola Moto Edge+ флагман, който подбива конкуренцията

Трудно е да не останете впечатлени от Moto Edge+, когато го извадите от кутията. Заоблените ръбове правят Edge+ с не толкова актуален дизайн, но някак си успява да ни внуши, че е модерен и иновативен отново.

Телефонът е почти изцяло без рамки около големия дисплей.

Motorola Moto Edge+ флагман, който подбива конкуренцията
Снимки: Tom's Guide

Екранът е с размери 6,7 инча и има по-бърза от повечето честота на опресняване от 165Hz , забележително подобрение спрямо екрана от 144Hz на миналогодишния Edge+. Честотата на докосване от 360Hz също впечатлява, което прави телефона по-добро устройство за игри от конкуренцията.


За съжаление, Motorola задържа малко екрана, като избира pOLED дисплей с разделителна способност 2400 x 1080 пиксела и плътност на пикселите 395ppi, вместо екран с по-висока плътност 1440p.

Той е със същия размер и разделителна способност, като миналогодишния телефон, но Pixel 7 Pro има 6,7-инчов екран с разделителна способност 3210 x 1440 пиксела, който генерира по-богата плътност от 512 ppi.

Гърбът на телефона също е Gorilla Glass

Гърбът на телефона също е Gorilla Glass Victus с матово покритие, което не привлича пръстови отпечатъци, докато страните и горната част са алуминий. Доста е приятна текстурата на задния панел, тъй като създава деликатен вид и усещане.

Системата на камерата, която включва две големи лещи, по-малка трета леща и светкавица, е разположена в горния ляв ъгъл на задния панел на телефона. Гланцовото лого на Motorola украсява центъра на телефона. Предлага се само в Phantom Black.

Конкурентна производителност и още по-добър живот на батерията


Motorola захранва Edge+ с Qualcomm Snapdragon Gen 2 SoC, най-добрият наличен мобилен процесор. Това е наравно с телефони, като OnePlus 11 5G и Galaxy S23.

Малко по-трудно е да се сравни Edge+ с Pixel 7 Pro, тъй като чипът Tensor G2 на Google е настроен за различни фактори на производителност, като AI и машинно обучение. Можете да получите Edge+ само в една конфигурация с 8 GB LPDDR5X RAM и 512 GB вътрешна памет UFS 4.0.

Конкурентна производителност и още по-добър живот на батерията

Животът на батерията може да е най-впечатляващата характеристика на Edge+. Според тестовете на PCmag, които се предаваха, чрез поточно видео в YouTube, през Wi-Fi с максимална яркост на екрана, батерията от 5100mAh издържа невероятните 16 часа и 55 минути, смазвайки 13 часа и 12 минути на S23 и 10 часа и 50 минути на Pixel 7 Pro.

Заедно с наскоро пуснатия ThinkPhone, Motorola обнови списъка си с конкурентни флагмани. Moto Edge+ включва бърза производителност, камери над средното ниво и отличен живот на батерията.

Moto Edge+ включва камери над средното ниво

Edge+ превъзхожда Pixel 7 Pro със сурова мощност, създава по-ясни снимки от OnePlus 11 5G и далеч надминава Galaxy S23, когато става въпрос за живот на батерията и скорости на зареждане. Това е най-доброто от почти всичко, което можете да получите в телефон с Android за доста под $1000.



СПОМЕН: Hompton HT10 китайски смартфон с ирисова диагностика за отключване (2017 г.)


Hompton е китайска марка за смартфони, собственост на компанията KVD Group, която също притежава и марката Doogee.

Hompton HT10 мощен смартфон с ирисова диагностика

От доста време се говореше, че защитата с пръстови отпечатъци при смартфоните ще се замени с нещо по-ново и удобно, а именно ирисовата диагностика.

Hompton HT10 мощен смартфон с ирисова диагностика

Всъщност даже се появиха няколко модела използващи тази технология, но Hompton HT10 използва функцията за разпознаване на ириса за отключване на смартфон от второ поколение.

Технология за разпознаване на ириса

Технологията се използва за да се удостовери самоличността, като се заимстват модели на ириса на окото.

Ирисът на човешкото око търпи промени до две годишна възраст, след което си остава уникален, като пръстовия отпечатък за всеки индивид. Разпознаването му осигурява едно много високо ниво на защита за вашето устройство.

Технология за разпознаване на ириса

Процесът е сравнително опростен и е сведен до четири стъпки. Първата стъпка е заснемане на ириса. Втората стъпка е първоначална обработка на снимката. Пристъпваме и към третия етап, където взимаме това което ни е нужно от снимката. И накрая се прилага функцията за съвпадане.

Hompton HT10 е смартфон, който впечатлява не само с тази иновативна технология, но и с мощен хардуер, дизайн и допълнителни екстри. Hompton HT10 е високопроизводителен смартфон с 10-ядрен процесор Mediatek MT6797 Helio X20, видеоускорителя е Mali-T880 MP4, както и 4 GB RAM и 32 GB ROM. Hompton HT10 използва основна 21-мегапикселава камера Sony. Предната селфи камера е с 8MPx и се използва и за ирисовата диагностика.

Подробни технически характеристики

Основни функции:

  • Екран: 5.5 inch 1920 x 1080
  • CPU: MTK6797 Deca Core ( Helio X20 )
  • Операционна система: Android 6.0
  • RAM + ROM: 4GB RAM + 32GB ROM
  • Камери: Предна 8.0MP + Задна 21.0MP AF със светкавица
  • Bluetooth: BT4.1
  • Екстри: GPS, OTA, Iris Recognition, Smart gestures, Wake Gesture
  • SIM Card: Dual SIM dual standby.
  • Мрежи:
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz
4G: FDD-LTE 700/800/850/900/1700/1800/1900/2100/2600MHz

Hompton HT10 е впечатляващ смартфон, като най-интересната му функция разбира се е ирисовата диагностика. Нещо може би маловажно за някои от нас, но да не забравяме, че по същия начин с недоверие се отнасяхме и към четците за пръстови отпечатъци.

Най-интересната му функция е ирисовата диагностика

Ирисовата диагностика е нещо наистина иновативно, но този смартфон впечатлява и с характеристики, като 10-ядрен процесор, 4GB RAM, 32 GB ROM и не на последно място 21MPx камера на Sony на достъпна цена.

Публикуване на коментар

0 Коментари