Най-добрият 5G модел смартфон Nokia за 2023 година

Ако сте на около 30 години, вероятно първият ви телефон е бил Nokia.

Класическият 3310 беше в джобовете на толкова много ученици, колкото и бизнесмени по времето, когато финландската марка напълно доминираше световния телефонен пазар.

Най-добрият 5G модел смартфон Nokia за 2023 година

Преминаваме бързо напред до 2023 г. и нещата са много различни. Nokia съществува, но като марка на финландската компания HMD Global. Представяме ви няколко 5G модела Nokia за всички намерения и цели.

Някои телефони, изброени тук, са представени малко по-назад във времето, но Nokia постоянно пуска телефони в бюджетните и средните класове. Ето най-добрите 5G телефони Nokia, които можете да закупите днес.

  1. Nokia X30 5G
  2. Nokia 8.3 5G
  3. Nokia XR20
  4. Nokia X20
  5. Nokia G22

 1  Nokia X30 5G

Nokia X30 е най-добрият телефон на Nokia за 2023 г.

Nokia X30 5G е най-добрият телефон на марката, който можете да закупите през 2023 г., и е стъпка напред спрямо вече доста популярния X20.

С цена около €499 си струва да го погледнете благодарение на впечатляващите камери, здравия корпус и тригодишната гаранция.

Предимствата на модела са стилен, здрав дизайн, впечатляващо представяне на камерата
прекрасен дисплей. Минусите са ниската производителност спрямо цената му.


 2  Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 5G - Най-добър смартфон, като цялостно представяне

Големият 6,81-инчов FHD+ дисплей на Nokia 8.3 5G, изчистената версия на Android и настройката на камерата Zeiss са забележителни показатели на модела, заедно с характерната широка поддръжка на 5G мрежата.

Плюсовете на модела са дълъг живот на батерията, приятен дисплей, професионални функции за запис на видео.  Като минус може да се отбележи изработката му, използваните пластмасови дизайнерски елементи.


 3  Nokia XR20 5G

Nokia XR20 5G - Най-добър живот на батерията

Nokia XR20 се надява да олицетворява легендарната репутация на марката за качество на изработка с подсилен екстериор, който се поддържа от една година безплатна смяна на екрана и разширена тригодишна гаранция, за допълнително спокойствие.

Плюсовете на модела са пластичен дизайн, удължена гаранция, чист Android. Като минус можем да отбележим липсата на зарядно в кутията.


 4  Nokia X20 5G

Nokia X20 5G - Най-добрият бюджетен 5G модел на марката

Най-добрият бюджетен 5G смартфон. Както може да очаквате, телефонът идва със стандартен Android, три години актуализации на операционната система и превъзходен живот на батерията, допълнен с тригодишна гаранция.

Плюсовете на модела са премиум дизайн, дълъг живот на батерията, три годишна надстройка на операционната система. Производителността обаче е най-големият недостатък на X20. 


 5  Nokia G22

Nokia G22 - Това е първият телефон на Nokia, който е ремонтируем

Това е първият телефон на Nokia, който взема пример от гамата на Fairphone и пуска наистина ремонтируем модерен смартфон през 2020-та година.

Nokia G22 има сменяеми части и пълен ремонтен комплект наличен за закупуване, ако имате нужда от нов екран, батерия или камера, наред с други части.

Предимствата на модела са уникална ремонтируема конструкция, приличен живот на батерията, удобна за потребителя ОС. Като минуси ще отбележим липсата на 5G, бавната реакция и посредственият екран.

Снимки: Techadvisor


 

СПОМЕН: Nokia Edge 2017 спецификации


Nokia Edge 2017 беше първият смартфон от висок клас, който пуска след завръщането си познатата марка.

Един от най-надеждните и обичани телефони най-накрая се завръща с много приятни изненади и се очаква да бъде пуснат на пазара след второто тримесечие на годината.

Nokia Edge 2017 спецификации

Nokia Edge 2017 е високо бюджетен, мощен Android смартфон, който ще се конкурира с флагмани, като Apple iPhone 8 и Samsung Galaxy S8.

Цената ще бъде малко висока, но производителите обещават, че това ще бъде един от най-добрите Android устройства, които някога сте виждали с редица мощни спецификации и функции.

Nokia Edge 2017 ще бъде с впечатляващ дизайн

По първоначална информация едно от най-силните оръжия на Nokia Edge 2017 ще бъде разбира се впечатляващия дизайн.

Устройството ще разполага с 2k сензорен дисплей, 23MP висококачествена камера, сензор за пръстови отпечатъци и ще работи на най-новата операционна система Android 7.0 Nougat.

Видео



Основни характеристики

  • Поддържани мрежи: 2G, 3G, 4G lite, 4G VoLTE network
  • SIM карти: Nano SIM Card, Support dual sim.
  • Екран: 5.5 inch capacitive touchscreen display
  • Процесор: Qualcomm Snapdragon 652 със Octa-core 2.3 GHz
  • Памет: 4GB RAM, 64GB ROM (Различна за отделните версии)
  • Камера: 23 MP основна / 5 MP предна
  • Батерия: 3800 mAH
  • Сензори: Accelerometer, proximity, compass, barometer
  • GPU: Adreno (Неуточнено)
  • Операционна система: Android 7.0 Nougat

Основни характеристики

Според очакванията, смартфона ще бъде наличен във всеки един от реномираните магазини за електронна търговия по целия свят преди края на август тази година.

Очакваната цена на Nokia Edge 2017 ще е различна в отделните държави, но това засега са само предположения. Цената на устройството в Европа се очаква да е 700 $, в САЩ също около 700 $, Китай 750 $, Индия 760 $.


Публикуване на коментар

7 Коментари

  1. v balgariq kolko shte struva i koga shte izlezne

    ОтговорИзтриване
  2. В България едва ли ще излезе, но ако това се случи ще е над 1000 лв. със сигурност.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонименноември 14, 2017

    Ще го има в България през лятото , цената му ще е приемлива за качествата с които блести ! Неприятна изненада за iPhone X ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Това е добра новина за феновете на Nokia дано се окаже вярна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонименянуари 07, 2018

    koga izliza na pazara?

    ОтговорИзтриване
  6. Потребител е споделил няколко реда по-нагоре, че най-вероятно през лятото ще е наличен в България, но ние нямаме информация.

    ОтговорИзтриване
  7. днес когато си писах с оператор от Nokia, и попитах кога ще пуснат модела в продажба ми отговориха следното: Well I cannot make comments about rumors and speculations, but for more information about our devices please follow us at:
    https://source.android.com/security/bulletin/
    https://www.nokia.com/
    https://www.facebook.com/NokiaMobile/
    https://twitter.com/NokiaMobile

    ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)