Безплатна антивирусна защита за Windows

Дори и да сте с инсталиран Windows 11 и използвате инструментите за защита на Microsoft, можете да прегледате и тези безплатни приложения, които в много случаи са по-ефективни при запазването на вашата безопасност.

Сайта Pcmag е тествал няколко безплатни антивирусни услуги, чийто резултати ще ви представим в тази статия, за да ви помогнем да намерите подходящата защита за вашия компютър.

Безплатна антивирусна защита за Windows

Вашият антивирус определено трябва да има способността да изкорени съществуващия злонамерен софтуер, но неговата текуща и по-важна задача е да не позволи на Ransomware, Botnets, Троянски коне и други видове гадини да проникнат във вашата система.

Всички антивирусни програми представени в тази статия предлагат защита от злонамерен софтуер в реално време.

  1. Avast Free Antivirus
  2. AVG AntiVirus Free
  3. BitDefender Antivirus Free Edition
  4. CheckPoint ZoneAlarm Free Antivirus+
  5. Kaspersky Free

 1  Avast Free Antivirus

Avast безплатна антивирусна програма

Характеристики: Сканиране за вируси в реално време, Сканиране при поискване, Оценка на уебсайт, Блокиране на зловреден URL адрес, Защита срещу фишинг, Откриване въз основа на поведението, Откриване на уязвимост.

Avast Free Antivirus съчетава в себе си чудесен безплатен антивирусен инструмент с изненадващо широка колекция от бонус функции.




 2  AVG AntiVirus Free

AVG безплатна антивирусна защита

Характеристики: Сканиране за вируси в реално време, Сканиране при поискване, Оценка на уебсайт, Блокиране на зловреден URL адрес, Защита срещу фишинг, Откриване въз основа на поведението.

AVG AntiVirus Free е с обновен интерфейс и включени някои нови технологии, но независими лабораторни тестове показват, че безплатната антивирусна програма е също толкова надеждна, колкото и досега.



 3  BitDefender Antivirus Free Edition

BitDefender безплатна защита от вируси

Характеристики: Сканиране за вируси в реално време, Сканиране при поискване, Блокиране на зловреден URL адрес, Защита срещу фишинг, Откриване въз основа на поведението.

Bitdefender Antivirus Free Edition включва една и съща антивирусна технология, която се използва и в търговския софтуер на популярната компания, без многобройните полезни функции на платеното издание.



 4  Check Point ZoneAlarm Free Antivirus+

ZoneAlarm много добър антивирусен софтуер

Характеристики: Сканиране за вируси в реално време, Сканиране при поискване, Откриване въз основа на поведението.

ZoneAlarm Free Antivirus + съчетава първокласна защитна стена с антивирусна защита, лицензирана от всепризнатата Kaspersky. Тази безплатна програма може да бъде добър избор, ако не желаете цялостен пакет за защита.



 5  Kaspersky Free

Kaspersky също ни предостави безплатна антивирусна защита

Характеристики: Сканиране за вируси в реално време, Сканиране при поискване, Оценка на уебсайт, Блокиране на зловреден URL адрес, Защита срещу фишинг.

Kaspersky Free ни предоставя пълномащабна защита срещу злонамерен софтуер, която получава отлични резултати от независимите лаборатории и всичко това безплатно.


Изборът на редакторите Avast Free Antivirus и AVG AntiVirus Free получават много добри оценки от независимите лаборатории, както и от нашите собствени тестове.

И двете безплатни програми включват някои полезни бонуси. Платения антивирусен софтуер предлага повече и по-добра защита, но ако не сте отделили бюджет в тази посока, пробвайте тези безплатни инструменти и вижте кой ви харесва най-много.

Прочетете още: "Най-добрите безплатни антивирусни програми".
 

Публикуване на коментар

0 Коментари