iPhone 15 Pro Max с по-мощен чип и нова камера

Въпреки че не е преоткриване на смартфона, iPhone 15 Pro Max на Apple е вълнуваща актуализация с атрактивен дизайн, по-голям екран, нов бутон за действие.

Има малко несъответствие, що се отнася до това, което очаквахме от телефото фотографията, но комбинацията от по-голям сензор с 5x оптично увеличение и подобрена обработка на изображения означава, че той все още е флагманът, който очаква нашето внимание.

iPhone 15 Pro Max с по-мощен чип и нова камера
Снимки: Tech Radar

iPhone 15, както беше предвидено не разчупва шаблона, зададен от неговите предшественици по някакъв съществен начин, и се радва на всички надстройки, които бихmе очаквали.

iPhone 15 Plus е неговият по-голям брат, докато iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max предлагат значително повече мощ, тънки рамки на екрана и по-качествени камери.

iPhone 15 Pro Max дизайн

С най-новия си флагман Apple разграничи разликата между класическия дизайн с извити ръбове на iPhone 11 Pro Max и iPhone 14 Pro Max с хибриден дизайн, който изглажда ръбовете, но оставя повече от достатъчно плоска равнина около периметъра на iPhone 15 Pro Max.

iPhone 15 дизайн

Корпусът сега е комбинация от стъкло с керамичен щит отпред, ултратвърдо стъкло отзад и новата титаниева рамка. Предимството на този нов за Apple материал е, че е здрав и лек, всъщност много по-лек от неръждаемата стомана, която се намира в iPhone 14 Pro и Pro Max.

В ръката iPhone 15 Pro Max се усеща значително по-лек от iPhone 14 Pro Max (който тежи 221 g, докато iPhone 14 Pro Max тежи 240 g). Наистина е жалко, че повечето хора ще носят тези телефони в калъфи и никога няма да усетят полираната елегантност на метала и наскоро омекотените ръбове.

iPhone 15 Pro Max може да се похвали със супер тънки рамки на дисплея, които са с дебелина само от 1,5 mm и са честно казано, почти невидими с невъоръжено око (при тази скорост няма да се изненадаме, ако Apple успее да премахне изцяло рамките на екрана на iPhone 16 Pro Max).

iPhone 15 Pro Max дисплей

iPhone 15 Pro Max се придържа към красивия 6,7-инчов Super XDR OLED екран на своя предшественик, който използва технологията ProMotion на Apple, за да променя честотата на опресняване между 10Hz и 120Hz, в зависимост от съдържанието, показано на екрана.

iPhone 15 Pro Max дисплей

Дигиталното изрязване на Dynamic Island също се завръща от iPhone 14 Pro Max, въпреки че този заместител на прореза вече не е изключителна функция за Pro, след като си проправи път и в iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

В моето сравнително кратко време на работа с телефона не открих Dynamic Island да работи по-различно от преди и си остава най-доброто място за всякакви видове информация с един поглед за състоянието на вашия телефон, упътвания , обаждания и др.

Що се отнася до стегнатите рамки, мисля, че това просто прави най-големия iPhone на Apple много по-завладяващ. Когато го използвах за фотография или за разглеждане на снимки, дори не видях ултратънката черна рамка между изображението и действителния ръб на която и да е снимка. Това е още един пример за малка промяна, която според мен ще доведе до големи ползи.


Екранът изглежда ярък (все още с 2000 нита максимална яркост) и богат на цветове с всяка снимка, която гледах на големия дисплей.

Накратко, мисля, че дисплеят на iPhone 15 Pro Max ще остане един от най-добрите в смартфон бизнеса.

iPhone 15 Pro Max камери

Ако има някакво разочарование в първоначалната ми оценка на iPhone 15 Pro Max това е, че Apple не отговари на очакванията ми за фотография.

Наистина вярвах, че това е годината на перископната камера на Apple iPhone.

iPhone 15 Pro Max камери

Всъщност iPhone 15 Pro Max най-накрая има 5x оптично увеличение. Не, това не е 10-кратното перископно и 10-кратно оптично увеличение, което ще намерите на звездния Samsung Galaxy S23 Ultra.

Все пак това е 12MP 5x увеличение, подкрепено от оптична стабилизация на изображението.


Сензорът Sony IMX903 на телефона е най-големият, използван някога в iPhone (сензорът е по-голям от този на iPhone 15). Ако това беше съчетано с 10x оптично увеличение, iPhone 15 Pro Max щеше да има добри шансове да детронира Samsung Galaxy S23 Ultra, като телефонът с най-добра камера на пазара през 2023 г. 

В допълнение към своя 5x телефото обектив, iPhone 15 Pro Max може да се похвали с 48MP основна камера и 12MP ултраширока. Отпред има 12MP предна камера TrueDepth, която Apple е пренесла от iPhone 14 Pro Max.

Дали iPone 15 Pro Max ще заеме високо място в списъка с най-добри телефони

Apple не е преоткрила iPhone, но е добавила няколко големи промени в своя iPhone 15 Pro Max, които мисля, че ще помогнат, за да го направят най-мощният смартфон на пазара, като същевременно подходящ и за забавление.

По-гладкият титанов дизайн, дори на този ранен етап, е ясен победител за стил и усещане. Бутонът за действие моментално стана няколко пъти по-полезен от стария превключвател.

USB-C портът се счита за голяма победа, дори ако евентуално причини краткотрайно разочарование, че не можете да използвате старите си кабели. Чипът A17 Pro е вълнуващ и дори не мога да си представя графичните показатели, които предстои да видим. 5x оптичното увеличение е добре дошло, но не е това, което очаквахме.

Като цяло, мисля, че това е по-вълнуваща актуализация на iPhone, отколкото много хора си представят. Напълно очаквам да заеме високо място в нашия списък с най-добри телефони и да стане бестселър за Apple. / Lance Ulanoff, Tech Radar


 

19.08.23 г.: iPhone 15, предполагаема дата на пускане и характеристики

iPhone 15 е точно зад ъгъла, а Apple със сигурност ще представи следващото поколение от най-добрите си модели през септември 2023 г.

iPhone 15, предполагаема дата на пускане и характеристики

Наистина, слуховете за iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max се въртят още от лансирането на линията iPhone 14 миналата година, като анализатори споделят постоянни изтичания относно спецификациите, цените и наличността на и четирите модела.

По-рано бяхме чували, че iPhone 15 Ultra може да пристигне на мястото на Pro Max iPhone тази година, но този слух оттогава утихна. Ние обаче очакваме Apple да пусне четири модела iPhone 15 с познати размери през 2023 г.



СПОМЕН: ТОП 5 най най-добрите китайски копия на iPhone X (2018 г.)

Оскар Уайлд е казал, че имитацията е най-искрената форма на възхищение. Ако се възхищавате на уникалния и донякъде революционен дизайн на новия iPhone X, но не можете да си го позволите, защото струва твърде много, защо да не получите негово копие вместо това.

Клонингите са визуално подобни на най-новия флагман на Apple, но тяхната цена е много по-достъпна. Възможно е да намерите копия на iPhone X на цена десет пъти под реалната на оригинала.

Но пазара на клонинги е много голям и не всеки телефон е добър, така че е важно да знаете кой да избере. В тази статия ще ви представим някои от най-добрите китайски клонинги на iPhone X.

  1. Oukitel U18
  2. Bluboo X
  3. Leagoo S9
  4. Ulefone X
  5. Blackview X
  6. Umidigi One
  7. Doogee V
  8. Elephone A4 Pro

Клонингите са идеалният избор за тези, които харесват дизайна на iPhone X, но в същото време имат нисък бюджет.

Разбира се трябва да имате в предвид, че ако закупите клонинг няма да получите същото качество, което предлага оригинала. Например може да получите 4GB RAM от някой китайски клонинг, но тази памет няма да е оптимизирана, като 3GB RAM в оригинала.

Няма да получите същото качество на камерата и дисплея естествено, накратко клонингите са подходящи за хора, които искат да спестят пари и да получат мобилно устройство, достатъчно добро за ежедневна употреба.


 1  Oukitel U18

Oukitel U18

Oukitel U18 е клонинг на iPhone X, чийто продажби стартираха на много агресивна цена, но също така предлага доста добри спецификации.

Предният панел много напомня на флагмана на Apple без рамки от трите страни, които са дори по-малко забележими от тези на iPhone X, поне на пръв поглед.

За съжаление долната рамка е малко по-широка от оригинала, но не достатъчно за да бъде разположен бутон Home.


 2  Bluboo X

Bluboo X

От Bluboo са свършили наистина добра работа при оптимизирането на рамките на своя клонинг на iPhone X.

За разлика от повечето клонинги на пазара Bluboo X стартира продажбите, като устройство от висок клас.

Предният панел не е съвсем същият, но е почти идентичен с оригинала, докато задната страна е съвсем различна, защото камерата е поставена в центъра на задния капак, който също е леко извит отстрани.


 3  Leagoo S9

Leagoo S9

Leagoo S9 стартира след MWC 2018 и изглежда, като преплитане между Apple iPhone X и някои от най-новите устройства Honor.

Устройството е с много тънки рамки от трите страни и по-широка рамка отдолу. Точно като флагмана на Apple, има метална конструкция и стъклен гръб, но задния капак не е обикновен като този на iPhone X.

Стъкления гръб на Leagoo S9 създава типичните отблясъци, които можем да забележим на Honor 8 и Honor 9.


 4  Ulefone X

Ulefone X

Въпреки че Ulefone е достатъчно популярна марка, за да има добър успех със собствените си модели устройства и те се решиха да направят iPhone X клонинг.

Ulefone X е с много добри спецификации и с най-новата операционна система Android 8.1 Oreo.

Това е важно, за тези от вас, които считат, че обикновено клонингите или не се актуализират, или софтуерната поддръжка не трае дълго в сравнение с други устройства.


 5  Blackview X

Blackview X

Единствената по-значима разлика между дизайна на iPhone X и този на Blackview X (освен логото на Apple) е наличието на по-дебела рамка в долната част на панела отпред.

Освен това Blackview X е с дизайн проектиран да наподобява напълно на iPhone X и е трудно да бъдат различени двата телефона.

Размерът на дисплея е точно същият като на iPhone X, но неговата резолюция е по-ниска, както и хардуерната платформа по-слаба.


 6  Umidigi One

Umidigi One

Umidigi One не се различава съществено от флагмана на Apple, единствено малко по-широката рамка в долната част на предния панел на устройството допринася за това.

Задният панел, който е направен от стъкло има вертикална двойна камера в горния ляв ъгъл, като в този случай има силна прилика с оригинала, но не достатъчно, за да е неразличим от него.

Устройството е с 5,9 инча екран, а съотношението „Екран към тяло“ е около 90%.


 7  Doogee V

Doogee V

Doogee V е вторият смартфон в света, който разполага със скенер за отключване чрез пръстови отпечатъци интегриран в дисплея (първият е Vivo X20 Plus UD), функция която дори iPhone X не поддържа.

Трябва само да докоснете дисплея, за да отключите телефона си, което понякога може да е по-удобно дори от Face ID на Apple.

В случай, че не ви харесва този метод за удостоверяване, Doogee V също така поддържа разпознаване на лице, въпреки че може да не е толкова сигурно, колкото оригиналния Face ID.


 8  Elephone A4 Pro

Elephone A4 Pro

Компанията Elephone винаги е демонстрирала доста добри възможности при имитирането на дизайна на най-добрите и водещи флагмани.

След създаването на копия на Samsung Galaxy S7 и Xiaomi Mi Mix, китайската компания също така пусна клонинг и на iPhone X с изключително тънки рамки и заоблени ъгли.

Elephone A4 Pro е един от най-евтините клонинги на пазара.



Публикуване на коментар

0 Коментари