Motorola Moto G53 5G, достъпен телефон, но с някои компромиси

Като цяло е трудно да се препоръча директно Moto G53 на Motorola, тъй като единственото нещо, което наистина си заслужава е издръжливата батерия и ниската цена.

Има някои други недостатъци в почти всички области, за да е това едно наистина забележително устройство.

Motorola Moto G53 5G, достъпен телефон, но с някои компромиси
Снимки: Phone Arena

Това става по-очевидно, когато вземете предвид неговата конкуренция с например Samsung Galaxy A14 5G, който ви дава пълна HD резолюция на дисплея, по-мощен процесор и също толкова издръжлива батерия за няколко лева повече.

Серията Moto G на Motorola от удобни за портфейла смартфони винаги е имала за цел да предложи основните функции, от които се нуждаете без изключително висока цена, и това със сигурност е случаят с Moto G53.

Въпреки че винаги ще има някои компромиси, когато го сравнявате с някои от най-добрите налични телефони в момента, като цялостно изживяването с бюджетен телефон, Motorola остава ненадминато.


Основната цел на Moto G53 е да даде 5G скорости за пренос на данни в ръцете на мнозина, като същевременно предлага перфектно смартфон изживяване. Това е солидно изградено устройство, дори и цялостният му дизайн да е малко не впечатляващ, но звездата на шоуто е животът на батерията, която трябва да ви поддържа повече от един ден.

Motorola  G53 5G също е с екран с честота на опресняване от 120Hz, което е плюс за телефон, който струва толкова малко. Това помага да се придаде добро усещане за навигация, но качеството на дисплея като цяло отговаря на ниската си цена.

Motorola Moto G53 5G камери

На други места обаче ще трябва да направите някои компромиси. Камерата според ревю на Tech Radar, например, не е толкова невероятна, колкото бихте искали да вярвате от нейните характеристики. 50MP сензор звучи привлекателно, но на практика оставя много да се желае, особено ако се опитвате да правите снимки при слаба светлина.

Също така не е телефон, който да вземете, ако планирате да играете игри с интензивна графика, тъй като процесорът просто не се справя със задачата.

Motorola Moto G53 5G изработка

И въпреки че може да се чувства приятно в ръката и се предлага с отзивчив четец на пръстови отпечатъци за отключване на устройството, пластмасовата му конструкция и липсата на каквато и да е заслужаваща внимание хидроизолация означава, че ще трябва да бъдете особено внимателни с това как се отнасяте с него.

Но трябва да помните колко всъщност струва G53 и ако искате да харчите възможно най-малко за телефон, подозираме, че няма да търсите водещи функции на първо място.

Moto G53 не е зле изглеждащ телефон в никакъв случай, но не притежава уау фактора на някои други устройства на пазара. Като казваме това, изпускаме забележимото ахване, когато за първи път го извадихме от кутията и усетихме колко е лек.

Moto G53 не е зле изглеждащ телефон

Със своите 183 g, Moto G53 5G е на практика перце и липсата на тегло със сигурност помага да можете да го държите с една ръка. С 6,5-инчов екран, това е доста голямо устройство.

Motorola е оборудвала Moto G53 със система с двойна камера, включваща 50MP f/1.8 основен сензор и 2MP f/2.4 макро сензор. Въпреки че 50MP може да звучи като примамливо число, то не разказва цялата история и не се равнява непременно на висококачествени изображения.

Motorola е оборудвала Moto G53 със система с двойна камера

Сензорът, използван от Motorola, е Samsung JN1, който е сравнително малък с малки пиксели и като такъв му е по-трудно улавя светлината. Това не само влияе на това колко живи и детайлни ще изглеждат изображенията, но също така означава, че G53 трудно ще фокусира добре върху какъвто и да е обект.

Ако се окажете на ярка слънчева светлина, тогава ще правите добре изглеждащи снимки, въпреки че ще са далече от най-добрите телефони.

Животът на батерията е една от забележителни характеристики на телефона

Motorola Moto G53 5G е евтин телефон, така че ако сте на лов за второ устройство или сте с ограничен бюджет, той отговаря на изискванията (просто ще трябва да направите някои компромиси).

Животът на батерията на Moto G53 е една от неговите забележителни характеристики, така че ако имате нужда от телефон, който лесно ще издържи един ден, тогава това е устройството, което ще предотврати безпокойството ви.



СПОМЕН: ТОП 5 на най-добрите китайски бюджетни модели смартфони (2018 г.)

Последните години наблюдаваме постоянна тенденция на обновяване и наводняване на пазара на телефони с нови модели.

Много от тях заслужават да бъдат забелязани, но пазара е буквално залят с разнообразни предложения и става все по-трудно да отсеем истинските попадения.

В тази статия ще ви представим няколко бюджетни китайски смартфони, които наистина заслужават нашето внимание.

  1. Xiaomi Mi A2 Lite
  2. Xiaomi Redmi Note 5
  3. Lenovo S5
  4. Huawei Y7 Pro 2018
  5. Lenovo K5 Play

 1  Xiaomi Mi A2 Lite

Xiaomi Mi A2 Lite

Дисплей: 5,84 FHD
Процесор: Qualcomm Snapdragon 625
3 GB RAM / 32 GB ROM



 2  Xiaomi Redmi Note 5

Xiaomi Redmi Note 5

Дисплей: 5,99 FHD
Процесор: Qualcomm Snapdragon 636
3 GB RAM / 32 GB ROM или 4 GB RAM / 64 GB ROM

 3  Lenovo S5


Дисплей: 5,7 FHD
Процесор: Qualcomm Snapdragon 625
3 GB RAM / 32 GB RAM

 4  Huawei Y7 Pro 2018


Дисплей: 5,99 HD
Процесор: Qualcomm Snapdragon 430
3 GB RAM / 32 GB ROM

 5  Lenovo K5 Play


Дисплей: 5,7 HD
Процесор: Qualcomm Snapdragon 430
3 GB RAM / 32 GB ROM



Публикуване на коментар

0 Коментари