Как да изтрия файл директно, без да го пращам в Recycle Bin?

Кошчето на компютъра или Recycle Bin служи за буфер ако по грешка е изтрит файл той да бъде възстановен. Когато изтриете файл той не е цялостно премахнат от компютъра, а просто се премества в Recycle Bin от където на по-късен етап можете да го възстановите или да го изтриете вече перманентно.

Изтриване на файл директно

Докато файловете, които са в Recycle Bin не се изтрият, дисковото пространство, което заема те не може да се използва за други цели.

Понякога е полезно да се заобикаля кошчето, особено ако се изтриват голям брой файлове или малък брой, но много големи, като размер, за които сте сигурни, че вече не са ви необходими, и искате да освободите дисково пространство.

В тази статия ще ви предложим два метода за изтриване на файл директно, като заобикаляте Recycle Bin. Това всъщност е много лесно и елементарно, просто следвайте инструкциите в тази статия.

Първи метод за изтриване на файл директно

Намерете иконата на Recycle Bin

Намерете иконата на кошчето върху вашия десктоп и кликнете с десен бутон върху нея. От отворилото се меню изберете Propertiesи ще ви се отвори прозорецът за конфигуриране на Recycle Bin.


В прозореца Propertiesна Recycle Bin, преместете отметката върху "Do not move the files to the Recycle Bin", което означава че изтритите файлове вече няма да се местят в кошчето, а ще се изтриват директно.

Ако махнете и отметката „Display delete confirmation dialog“, когато изтривате файл няма да ви се появява съобщението за потвърждение на действието. След като извършите тези промени ще изтривате файловете директно, без те да попадат първо в кошчето.

Ако на по-късен етап промените решението си и искате отново файловете да попадат в кошчето преди да бъдат напълно изтрити просто върнете отметката върху Custom size“.

Втори метод за изтриване на файл директно

Вторият начин за изтриване на файлове директно не изисква промяна на вашите настройки. Изберете един или няколко файла, като ги маркирате задръжте бутон Shift“, след което натиснете Delete“.

След тази клавишна комбинация файловете, които сте избрали ще бъдат изтрити напълно без да попадат преди това в кошчето.

Втори метод за изтриване на файл директно

Вече знаете как да изтривате файлове като напреднал потребител директно от компютъра си без те да попадат преди това в кошчето.

Все пак ако имате малки деца или животни в къщи е добре да се замислите и да внимавате, когато правите промени в настройките за изтриване на файлове за да не загубите безвъзвратно ценна за вас информация.

Публикуване на коментар

0 Коментари