Предоставено от Blogger.

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD

Харддисковете и флашките стават все по-големи като обем но това не означава, че CD-DVD компактдисковете излизат от употреба. Вярно е, че цифровата ера приветства нови методи за съхранение и консумация на данни - безбройните цифрови мултимедийни формати или така наречения "Облак" - но те никога няма да бъдат толкова осезаемо лесни за използване, като компактдиска. Софтуерът за записване на компактдискове ни позволява да направим наши собствени персонализирани CD-DVD, където да съхраняваме нашата музика, филми, снимки и документи. Това е най-лесния начин да освободите място на твърдия диск на компютъра, като прехвърлите информация върху CD-DVD компактдисковете. В интернет пространството можете да намерите огромен брой безплатни програми за записване на дискове, но когато търсите най-добрата е добере да помислите за вашите изисквания. В тази статия ще ви представим няколко безплатни програми, с които записването на дискове може да се превърне в лесно и забавно занимание.

 1. Ashampoo Burning Studio Free - (Български език)
 2. BurnAware Free
 3. InfraRecorder - (Български език)
 4. CDBurnerXP - (Български език)
 5. AnyBurn Free

 1  Ashampoo Burning Studio Free

Ashampoo Burning Studio Free е една от най-добрите програми за записване на дискове не само от безплатните но и от платените. Ashampoo Burning Studio FREE е един от най-известните играчи в тази категория, напълно безплатен и на български език. Процесът на инсталиране е съвсем прост и трае само няколко секунди. Визията е много изчистена, интуитивна и лесна за работа, а всички важни функции са на една ръка разстояние. Запознаването с програмата благоприятствано от българския интерфейс е много бързо и само за няколко минути можете да започнете да създавате компилации, да записвате файлове и папки на вашите дискове. Програмата включва и много инструменти за работа с мултимедийни записи на дискове, извличане на музика и създаване на видео CD, DVD или SVCD. С този софтуер можете лесно да запишете дискови изображения от ISO файл, както и да изтривате презаписваеми дискове.


 2  BurnAware Free

BurnAware Free е също много добра безплатна програма напълно съвместима с всеки записан диск, можете да разчитате на нея независимо дали имате нужда да запишете музика, филм, или нещо много по-сложно. Програмата далеч превъзхожда повечето безплатни програми, които боравят само с един или два вида дискове. BurnAware Free записва разнообразни видове дискове, включително DVD, CD, Blu-ray и Boot-Disc. Без значение какъв формат диск искате да запишете, можете да го направите с лекота, благодарение на изчистения графичен интерфейс на програмата. Макар интерфейса на програмата да не изглежда креативен той е много интуитивен, лесен за използване и подходящ за начинаещи потребители. По време на инсталацията тази програма предлага инсталиране на промоционален или софтуер от трета страна. Инсталирането на тези компоненти не е задължително, но трябва да внимавате за да избегнете инсталирането на нежелан софтуер.


 3  InfraRecorder

InfraRecorder е много добра безплатна програма за записване на дискове с меню на български език. InfraRecorder много пъти през годините е класирана за най-добра безплатна алтернатива на платения софтуер за записване на дискове. С програмата можете да записвате CD, DVD, стандартни и двуслойни дискове, да запишете диск от ISO файл, да работите както със презаписваеми така и с мултисесийни дискове. Интерфейсът на програмата е лесен за използване, включващ разширен набор от функции. InfraRecorder автоматично конвертира вашите музикални файлове в подходящ формат за създаване на аудио-CD, които могат да бъдат слушани на всеки стандартен CD плеър. С програмата можете да копирате цял диск и да изтриете презаписваем използвайки четири различни метода. InfraRecorder е надеждна програма за запис на дискове, която достойно може да заеме място на всеки компютър.


 4  CDBurnerXP

CDBurnerXP е удобен инструмент на български език за създаване на CD, DVD, H-DVD и Blu-ray дискове от всички видове файлове на вашия компютър колкото е възможно по-бързо и лесно. Макар че програмата не е претъпкана с множество функции, тя включва точно това което е нужно на средния потребител да създава различни видове дискове. CDBurnerXP включва много полезна опция Help, която ви направлява при достъпа до всички функции на програмата. Това дава възможност на потребители с различни нива на знания, да получат възможно най-голяма полза от софтуера. Интерфейсът на програмата не е особено интуитивен и първоначално може да е доста неудобен за неопитните потребители. За щастие файлът Help смекчава това и след като научите всички възможности на програмата, работата с нея се улеснява максимално. Можем да обобщим че CDBurnerXP е гладко функционираща и мощна програма за всеки потребител нуждаещ се от надежден софтуер за запис на дискове.


 5  AnyBurn Free

AnyBurn Free е лека и компактна безплатна програма за запис на дискове, която включва изобилие от съществени по значение функции. След като инсталирате и отворите програмата ще бъдете посрещнати от стандартен прозорец с изчистен и прост интерфейс, откъдето можете да изберете една от посочените задачи. Разбира се програмата ви предоставя основата от възможности, като опция за създаване на дискове с данни върху CD, DVD, Blu-ray, копиране на цял диск и изтриване на презаписваем такъв. Можете също да извличате или създавате аудио-CD от WMA, MP3, WAV, APE и FLAC файлове. С програмата можете да създадете ISO или BIN / CUE дискови изображения от дискове, файлове или папки. AnyBurn Free не е претенциозна що се отнася до натоварване на процесора и RAM паметта на компютъра, има добро време за реакция и извършва задачата в разумен срок.

Категория:

7 коментара:

 1. nishto nestava ot skapanite vi programi _!_

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, какъв е точно проблема ви?

   Изтриване
 2. Благодаря за програмата, след малко ще я пробвам :)))))))))

  ОтговорИзтриване
 3. Бихме ви препоръчали Ashampoo Burning Free.

  ОтговорИзтриване
 4. Да,да мнооого готини програми. Инсталираш една от тях и имаш бонус я avast free, я Opera ли някоя друга кераийка. Да си ги заврете отзад и след това да ги смучете до без край вашите FREE програмки

  ОтговорИзтриване
 5. когато се инсталира софтуер без значение дали безплатен или платен трябва да се чете на всеки етап какво инсталирате и конфигурирате, а не да използвате само бутон NEXT и накрая да се чудите какво се случва. И още нещо, по-добре да инсталирате нежелан безплатен софтуер, отколкото троянски кон.

  ОтговорИзтриване
 6. Благодаря за програмата, много съм доволна! :) <3

  ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.