ТОП 5 на най-добрата безплатна онлайн програма за създаване на фото колажи

Фото колажа е произведение на изкуството, създадено чрез комбиниране на няколко снимки.

Първоначално колажите са създавани аналогово, чрез налагане на негативите и диапозитивите, след което снимките се копират на хартия.

По-късно след навлизането на компютрите и цифровата фотография за създаването фото колаж се използва специализиран софтуер, който обединява няколко снимки в едно смислено изображение.

Най-добрата програма за създаване на фото колажи

Фото колажите са много популярен начин за подреждане на вашите снимки, за да направите изненада на любим човек например.

Всички ние носим цифрова камера с нас по всяко време и правим повече цифрови снимки от всякога. Обединяването на тези снимки в един страхотен професионален фото колаж е чудесен начин да представите вашата колекция от снимки на една страница.

В тази статия ще ви представим няколко безплатни онлайн програми, с чиято помощ можете да създавате страхотни професионални фото колажи.

  1. Photovisi.com – програма за фото колаж
  2. Fotor.com – програма за фото колаж
  3. Kizoa.com – програма за фото колаж
  4. BeFunky.com – програма за фото колаж
  5. PhotoJoiner.net – програма за фото колаж

 1  Photovisi – програма за фото колаж

Photovisi.com е онлайн програма за създаване на фото колаж

Photovisi.com е нлайн програма за създаване на безплатен фото колаж. Всичко което трябва да направите е да изберете шаблон, да качите избраните снимки и да изтеглите крайния резултат.

Качването на снимки е бързо и лесно, просто трябва да натиснете големия бутон Add Photos“, ще се отвори обичайния прозорец за търсене за да изберете файловете. Снимките автоматично ще се разположат в шаблона, който сте избрали и лесно ще ги организирате в рамките на колажа.

Интерфейсът на онлайн програма е много интуитивен, за да преместите снимка кликнете върху нея и я плъзнете. За да изнесете изображението напред кликнете върху него и изберете Front“, за та го изрежете изберете Crop“.

Когато сте готови с оформлението на колажа натиснете бутон Continueза да го свалите. Имате възможност да го свалите на компютъра безплатно с резолюция 1024x768 и с воден знак, или да заплатите месечна такса за да нямате ограничения.


 2  Fotor – програма за фото колаж

Fotor е чудесен онлайн инструмент за създаване на фото колаж

Fotor е чудесна и бърза безплатна програма за редактиране на снимки, също така и страхотен онлайн инструмент за създаване на фотоколаж.

Един добре проектиран колаж може да разкаже една история, да сподели някои специални чувства и дори да улови живота на един човек.

Fotor е много популярен онлайн инструмент за създаване на фото колаж и в комбинация с неговите функции за фото редакция можете да създадете нещо невероятно. Шаблоните са групирани в категории Classic“, Artistic“, Funky“, имате функция за заобляне на ъглите наизображенията, добавяне на елементи с различна форма, фон и други.

Fotor ни предоставя функции и характеристики, които са интуитивни, новаторски, мощни и бързо се овладяват. Програмата освен онлайн може да бъде инсталирана на най-популярните операционни системи: Windows, Android, iPhone, Mac.


 3  Kizoa – програма за фото колаж

Kizoa предоставя разнообразни шаблони за фото колажи

Kizoa е многофункционална платформа, която помага на потребителите да използват техните снимки, видео, музика, за да създадат лични и уникални фото проекти.

Платформата позволява на потребителите да използват неговите инструменти, ресурси и възможности, за да създадат професионално слайдшоу от снимки, музика, текст, видео с ефекти, стационарни и анимирани колажи, картички и др.

За да създадете своя фото колаж, имате възможност да започнете от нулата или да използвате стотиците неподвижни или анимирани шаблони, стикери, графики и др. Във вашите фотоколажи имате опция да добавите също текст, GIF файлове или видео клипове.

Kizoa предоставя многобройни и разнообразни шаблони групирани в категории: „Любов и женитба“, „Есен“, „Хелуин“, „Ваканция“, „Фото кабина“, „Приятели и семейство“, „Абитуриенти“, „Коледа“, „Домашни любимци“, „Пролет“, „Празненства“, „Великден“ и други.

 4  Befunky – програма за фото колаж

BeFunky е мощен инструмент за създаване на ефектни фото колажи

BeFunky е безплатен, мощен но и лесен за използване редактор на изображения, с който създавате ефектни фото колажи и анимации.

Програмата работи чудесно с вашите снимки, които вече са онлайн, това включва всички сайтове за споделяне на изображения, хостинг и блог сайтове, като Facebook, MySpace, Flickr, Wordpress, Blogger и много други. Но разбира се ако желаете изберете нови и ги качете от своя компютър или мобилно устройство.

С BeFunky имате възможност да създавате безплатно колкото искате наброй фото колажи, като използвате любимите си фотографии или изображения и избирате от над 200 различни адаптивни, стилове и оформления. Резултата е професионален фотоколаж подходящ за MySpace или Twitter фонове, тапети за вашия десктоп или просто да ги споделите с приятелите или семейството си.


 5  PhotoJoiner – програма за фото колаж

PhotoJoiner е онлайн инструмент за създаване на уникален фото колаж

PhotoJoiner е онлайн инструмент, с който създавате свой безплатен фото колаж. Качете любимите си снимки и изберете от наличните шаблони и шрифтове по ваш вкус за да създадете свой уникален фотоколаж.

Имате възможност също да избирате от шаблони групирани в категории: Календар, Празник, Любов, Шарка, Спорт, Животни. Както сте се досетили при избор на шаблон от категория „Календар“ ще създадете свой дизайн на колаж за уникален календар, който да използвате през цялата година.

Първоначално докато не сте съвсем сигурни тествайте оформлението на своя фотоколаж с примерни изображения. След като създадете своя безплатен фото колаж, имате опция да го споделите във Facebook, да го изпратите, като електронна картичка или просто да изтеглите готовия проект, като PDF или JPG файл
.


Публикуване на коментар

0 Коментари