Предоставено от Blogger.

Как да направя PayPal регистрация

Тази статия ще ви улесни при регистрацията в PayPal. Необходими са не повече от 10 минути за да се регистрирате в PayPal, не е нужно да въвеждате данните на своята дебитна или кредитна карта веднага за завършването на процеса. Това е възможно да се направи по-късно. Възможно е да имате акаунт без да имате въведена карта. Но е задължително да имате добавена карта за да изтеглите пари от акаунта в PayPal.

Как да направя регистрация в PayPal.

https://www.paypal.com/bg/mrb/pal=C7EZA57BN2Q64
За да се регистрирате кликнете ТУК или върху картинката горе.
Ще ви се отвори страница, където трябва да кликнете върху линка Sign Up Today!
На следващия етап от регистрацията трябва да се избере страната в която пребивавате, от падащото меню "Your country or region".  Там избирате Bulgaria, разбира се ако живеете там в момента на регистрацията.

Продължаваме на следващия етап, където се избира вида сметка в PayPal.
.1. Ако ще използвате PayPal най-вече за плащане на стоки и услуги, без да получавате средства в сметката си или да получавате но до определен лимит трябва да изберете "Get Started" в полето "PayPal for you".
.2. Ако ще използвате PayPal и за продажби на стоки и услуги, т. е. за извършване на ваш бизнес трябва да изберете "Get Started" в полето "PayPal for Business".
Разбира се ако не знаете какво да изберете можете да започнете с "PayPal for you", като имате възможност при нужда да го ъпгрейднете до "PayPal for Business".
Следва един от основните етапи при регистрацията в PayPal, въвеждане на вашата лична информация, като това трябва да бъде направено много точно.  В полето (Email address) ще въведете вашата електронна поща, която ще използвате в последствие за вход. Много е голямо удобството да се идентифицирате само с един имейл, защото за да ви пратят пари е достатъчно само да го знаят. В полето (Choose a password) трябва напишете парола, която да е поне 8 символа. В следващото поле (Re-enter password) трябва да повторите паролата отново.
Важно е добавянето на информацията да е на английски език за да е разбираема за хора от цял свят, а не само за потребители използващи кирилицата.
Следващият етап е добавяне на информация за връзка. В първото поле въвеждате своето име (First name), фамилия (Last name), адрес за контакт (Address Line 1), ако желаете можете да добавите и втори адрес (Address Line 2), следващо поле е град (City), област (State / Province / Region), поле за попълване на пощенски код (Postal Code) и телефон за връзка (Phone number). Тази информация трябва да отговаря на адреса, на който живеете в този момент и който сте използвали в банката при регистрацията на вашата банкова карта, но е възможно и да не са едни и същи.
Преминаваме на следващия етап, ако искате да добавите данните от вашата карта сега прочетете т. 2 и поставяте отметка върху "Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)" и въведете данните.
След въвеждането на информацията кликнете върху "Agree and Create Account".
Но ако не искате да добавите данните за банковата карта на този етап натискате бутона "Agree and Create Account". Въвеждането на тази информация може да стане по всяко време след потвърждението на вашия акаунт.
Регистрацията не завършва до тук, трябва да удостоверите че сте собственик на имейла от регистрацията. За целта трябва да влезете във вашата поща и да проверите за нови съобщения. Понякога изпратеният удостоверяващ имейл е в секция "Спам" (нежелана поща), след като откриете писмото, отворете го и кликнете върху връзката "Link Now".
След като кликнете ще се отвори страница, на която трябва да добавите паролата която сте използвали при регистрацията и натискате "Confirm".
Натискате "Submit" след което се отваря нова страница, където също можете да добавите данните на вашата банкова карта или отново да пропуснете като кликнете на "Go To My Account".

Как се добавя кредитна или дебитна банкова карта към регистрацията в Пейпал?

Вече сте готови за добавяне на вашата банкова карта, която ще се ползва както за разплащане така и за получаване на суми във вашия Пейпал акаунт.
При добавянето на вашата банкова карта към акаунта в PayPal е задължително в сметката да има поне 2 евро. Ако добавяте кредитна карта, тя не трябва да е с изчерпан лимит или ако въвеждате Visa Eletcron отново трябва да са налични минимум 2 евро. Това е наложително защото, когато удостоверявате картата се извършва транзакция от тази сметка към PayPal, като тази сума в последствие се връща обратно в сметката ви. Процедурата се нарича Expanded Use Program (EXPUSE), като целта е удостоверяване на картата, която добавяте и избягване на евентуални злоупотреби.
Самата процедура протича по следния начин. След като влезете в профила си в PayPal, влизате в "My Account / Profile / Add-Edit Credit Card" и кликате върху "Add a Card". Добавяте информацията, много точно както е на самата банкова карта, като в полето "Card Verification Number" въвеждате три цифрения код, който е написан отзад. След добавяне на информацията от картата, кликнете на бутон "Add Card" и се преминава към EXPUSE.
Можете да научите 4-цифрения EXPUSE код едва след няколко дни до седмица. Това става по няколко начина, първият и най-лесен е ако сте си направили електронно банкиране на картата и влезете в акаунта. След като от PayPal ви върнат парите в извлечения ще има данни за трансфера откъдето можете да видите нужният 4 цифрен код. Другият вариант е да отидете до банката след седмица за да ви направят извлечение на плащанията на хартиен носител.
След като разбрахте EXPUSE номера, сега трябва да го добавите за да завършите верификацията на картата. В началото на вашия акаунт My Account / Overview трябва да има съобщение, което да показва че 4-цифрения номер все още не е добавен за да получите статус Verified (потвърден).
След като разполагате с 4-цифрения номер, кликнете върху това съобщение след което ще бъдете отведени на страница където да го добавите. След като направите това вие ще можете да използвате възможностите за онлайн разплащането с PayPal, да получавате пари или да извършвате плащания за стоки и услуги.

Сега когато имате регистрация в PayPal можете да прочетете и статията "Как да пазарувам, купувам стоки от Ebay".

Категория:

7 коментара:

 1. Статията много ми хареса но не разбрах дали пейпал работи с дебитна карта мастер карт стандарт.

  ОтговорИзтриване
 2. Според информация от интернет би трябвало да нямате проблем с MasterCard, но все пак ако някой потребител я ползва може да сподели опита си.

  ОтговорИзтриване
 3. Аз имам регстрациа идоднес несъм разврал как работи защото до денднеш
  Нямам превод ни по карти нито в моя
  Реурал.

  ОтговорИзтриване
 4. За да ви изпратят пари чрез PayPal е нужно просто да дадете своя e-mail от регистрацията.

  ОтговорИзтриване
 5. успешно направих регистрация и свързах Pay Pal дебитната си карта Mастер Kарт. Вече я използвах и за плащане в e Bay. Не мога да разбера дали ми е достаъчно или е нужно да си поръчвам дебитна карта online Pay Pal, която да ми изпратят у дома...https://www.paypal.com/it/webapps/mpp/prepaid-discover Бих искала да разбера каква е връзката. Благодаря предварително.

  ОтговорИзтриване
 6. Иска ми потвърждение на данните,което направих,получих код ,но не ми дава да го въведа.Стъпка по стъпка направих всичко наново картата ми изчезна и когато натиснах Link a card и въвеждам наново данните на картата ми изписва Съжалявам опитайте отново .

  ОтговорИзтриване

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.