ТОП 5 безплатни онлайн антивирусни скенери

Рискът да заразите компютърът си от Интернет е толкова голям, че едва ли някой ще оспорва необходимостта от антивирусна защита.

В днешно време има голям избор от антивирусен софтуер, но някои от компаниите са създали и онлайн версии, които работят с технологията Microsoft ActiveX и Internet Explorer или браузърите, които използват ядрото му.

Най-добрите безплатни онлайн антивирусни скенери

Феновете на Firefox, Chrome или Opera за целта ще трябва да инсталират съответния плъгин.

В тази статия ще ви изброим най-добрите безплатни онлайн антивирусни скенери, които са чудесно допълнение към вашата защита.

  1. ESET Online Scanner
  2. Trend Free Online Virus Scan
  3. Panda Cloud Cleaner
  4. F-Secure Online Scanner
  5. Known Vulnerabilities Scanner

 1  ESET онлайн антивирус

Онлайн антивирусния скенер на ESET
ESET Online Scanner е мощен и безплатен инструмент на познатия антивирусен софтуер, който със своята стабилност и усъвършенствана функционалност заема първото място в нашата класация.

Скенерът използва технологията ThreatSense и вирусните дефиниции на ESET NOD32 Antivirus, като с помощта на вашия браузър можете да откриете и премахнете зловреден код  на вашия компютър.

Онлайн скенерът поддържа различни браузъри   Internet Explorer, Firefox, Google, Chrome, Opera и други. Преди да сканирате имате възможност да изберете конкретни файлове или папки, а със Anti Stealth технологията можете да откриете и почистите скрити заплахи във вашето PC.

Заразените файлове могат да се съхраняват под карантина в специална папка, където не заплашват компютърът ви. Онлайн скенерът на ESET открива шпионски софтуер, вируси, троянски коне, червеи и др.
 

 2  Trend онлайн антивирусен скенер

Oнлайн антивирусът на Trend открива и лекува заразени файлове
Trend Micro HouseCall Online Antivirus е много полезна програма, която не само открива и лекува засегнатите файлове, но и прави комплексна проверка на операционната система на компютъра (Уиндоус, Линукс и Соларис) за уязвимост на откритите портове и инсталираните приложения.

Програмата е доказала своята ефективност и през тази година заема второто място в класацията. Освен с Internet Explorer онлайн антивирусът работи перфектно и с Mozilla, което си е предимство пред другите онлайн скенери.

Работата с програмата се извършва на три етапа. Първо вие трябва да изберете област за сканиране, като се задават настройки на програмата, системата се анализира, след което на третия етап се визуализират резултатите от проверката, както и допълнителните указания за действие.

Също така действията, които сте извършили при предишното сканиране се съхраняват в историята и могат да бъдат върнати в първоначалното си състояние ако е необходимо. Това е една уникална опция за Trend Micro HouseCall.

Онлайн скенерът на Trend Micro HouseCall е страшно иновативен продукт с множество функции, които конкурентите му не притежават.


 3  Panda Cloud Cleaner

Онлайн антивирусът на Panda трябва да бъде свален и инсталиран
Panda Cloud Cleaner е много добър антивирусен скенер, който трябва да се изтегли и инсталира на вашия компютър с Windows. След това, преди да започне сканирането, инструмента автоматично изтегля най-новите антивирусни дефиниции.

Можете да изпълните бързо , пълно или персонализирано сканиране. Когато сканирането приключи, Panda Cloud Cleaner ви дава отчет в отделни раздели за откритите Malware & PUPx, подозрителните файлове, които могат да бъдат премахнати от вашата система.

Ако кликнете върху някой от тези раздели, можете да видите подробности за всеки вид открита заплаха, независимо дали става въпрос за файлове със зловреден софтуер, потенциално нежелани програми или други системни проблеми.
 

 4  F-Secure онлайн антивирус

F-Secure преди да сканира ъпдейтва своята база данни
F-Secure Online Scanner е единствения онлайн антивирусен скенер от изброените, който изисква да имате Java. Преди да стартира сканирането на вашия компютър програмата изтегля автоматично файловете с най-новите вирусни дефиниции.

Процесът е продължителен, така че се въоръжете с търпение. С F-Secure Online Scanner можете да сканирате системата с бърза или пълна проверка, както и да изберете зони на сканиране.

Бързото сканиране се извършва за 1 минута, а пълната проверка за 9, като времето разбира се зависи от характеристиките на вашата система. За всяка открита заплаха в компютъра ви F-Secure Online Scanner представя подробна техническа информация.

Онлайн скенерът на F-Secure не само открива вируси но и ги отстранява, като има опция те да бъдат изпратени на техните сървъри за допълнителен анализ. Като цяло това е един ефективен продукт, който ще е от полза на много потребители.


 5  Known Vulnerabilities Scanner онлайн антивирус

Сканирайте компютъра си като просто посетите техният сайт
Known Vulnerabilities Scanner Тази мултиплатформена услуга, базирана на облак, работи директно от вашия браузър и ви позволява да сканирате компютъра си за известни уязвимости и да ви каже как да ги коригирате безплатно.

Без да са необходими изтегляния, извършването на първото ви сканиране с SafetyDetectives е толкова лесно, колкото да посетите техния уебсайт.

Инструментът за уязвимости SafetyDetectives проверява настройките на вашия браузър и операционна система спрямо базата данни CVE и препоръчва корекции въз основа на тези данни.

Този инструмент се хоства изцяло от уебсайта SafetyDetectives, така че не е необходимо да изтегляте нищо и сканирането завършва за секунди. Освен това няма досадни реклами.

Повечето хакери експлоатират системи, които не са актуални. Скенерът за известни уязвимости ще се увери, че сте възможно най-сигурни, без да инсталирате какъвто и да е софтуер (макар че определено трябва да имате инсталирана антивирусна програма).


 -  Norton Security Scan

Norton беше много добър онлайн антивирусен скенер
Norton прекрати този продукт и вече не е достъпен. Norton Security Scan бeше десктоп приложение, което трябваше да изтеглите и инсталирате на компютъра си.

Когато се стартираше софтуера, той автоматично изтегляше най-новите дефиниции и ядрото за откриване. Norton Security Scan проверяваше дали компютърът ви е заразен със зловреден софтуер, а също така имахте възможност да разберете дали на компютъра ви се намира ненадежден софтуер или подозрителни бисквитки.

Когато се задържаше курсора на мишката върху някоя от заплахите, открити от скенера, получавахте кратка информация за него. След инсталирането на Norton Security Scan автоматично се извършваше сканиране на вашия компютър


 -  BullGuard Free Online Virus Scan

BullGuard онлайн антивирусен скенер
BullGuard Free Online Virus Scan вече е собственост на Norton и не е достъпен. Той беше добър инструмент, който преглеждаше съдържанието на компютъра ви за да открие потенциалния зловреден софтуер.

Онлайн скенера сканираше за злонамерен софтуер като вируси, червеи, троянски коне, спам, шпионски софтуер, кражба на самоличност, хакерство, фишинг, измами и др. Първият път, когато стартираше BullGuard, инсталираше малка приставка за вашия браузър.

След като тази задача приключи, стартираше сканиране по всяко време, като трябваше да кликнете върху бутона на лентата с инструменти.

Ако по време на сканиране откриеше, че текущата ви антивирусна програма е пропуснала нещо в края на процеса получавахте оферта от 25% от цената за покупната на BullGuard Internet Security или безплатно изтегляне на пробна версия.

Ако имате нужда от софтуер, който в реално време да следи сигурността на вашия компютър прочетете статията "ТОП 5 на най-добрата безплатна антивирусна програма за Windows".Публикуване на коментар

0 Коментари