ТОП 5 безплатни онлайн антивирусни скенери 2019

Актуализация - март 25, 2019

Рискът да заразите компютърът си от Интернет е толкова голям, че едва ли някой ще оспорва необходимостта от антивирусна защита. В днешно време има голям избор от антивирусен софтуер, но някои от компаниите са създали и онлайн версии, които работят с технологията Microsoft ActiveX и Internet Explorer или браузърите, които използват ядрото му. Феновете на Firefox, Chrome или Opera за целта ще трябва да инсталират съответния плъгин. В тази статия ще ви изброим най-добрите безплатни онлайн антивирусни скенери за 2019 г., които са чудесно допълнение към вашата защита.
  1. ESET Online Scanner
  2. Trend Free Online Virus Scan
  3. Panda Cloud Cleaner
  4. F-Secure Online Scanner
  5. Norton Security Scan
  6. BullGuard Free Online Virus Scan

 1  ESET онлайн антивирус

онлайн антивирусни скенери
ESET Online Scanner е мощен и безплатен инструмент на познатия антивирусен софтуер, който със своята стабилност и усъвършенствана функционалност през 2019 г. заема първото място в нашата класация. Скенерът използва технологията ThreatSense и вирусните дефиниции на ESET NOD32 Antivirus, като с помощта на вашия браузър можете да откриете и премахнете зловреден код  на вашия компютър. Онлайн скенерът поддържа различни браузъри   Internet Explorer, Firefox, Google, Chrome, Opera и други. Преди да сканирате имате възможност да изберете конкретни файлове или папки, а със Anti Stealth технологията можете да откриете и почистите скрити заплахи във вашето PC. Заразените файлове могат да се съхраняват под карантина в специална папка, където не заплашват компютърът ви. Онлайн скенерът на ESET открива шпионски софтуер, вируси, троянски коне, червеи и др.

 2  Trend онлайн антивирус

онлайн антивирусни скенери
Trend Micro HouseCall Online Antivirus е много полезна програма, която не само открива и лекува засегнатите файлове, но и прави комплексна проверка на операционната система на компютъра (Уиндоус, Линукс и Соларис) за уязвимост на откритите портове и инсталираните приложения. Програмата е доказала своята ефективност и през тази година заема второто място в класацията. Освен с Internet Explorer онлайн антивирусът работи перфектно и с Мозила, което си е предимство пред другите онлайн скенери. Работата с програмата се извършва на три етапа. Първо вие трябва да изберете област за сканиране, като се задават настройки на програмата, системата се анализира, след което на третия етап се визуализират резултатите от проверката, както и допълнителните указания за действие. Също така действията, които сте извършили при предишното сканиране се съхраняват в историята и могат да бъдат върнати в първоначалното си състояние ако е необходимо. Това е една уникална опция за Trend Micro HouseCall. Онлайн скенерът на Trend Micro HouseCall е страшно иновативен продукт с множество функции, които конкурентите му не притежават.

 3  Panda Cloud Cleaner

онлайн антивирусни скенери
Panda Cloud Cleaner е много добър антивирусен скенер, който трябва да се изтегли и инсталира на вашия компютър с Windows. След това, преди да започне сканирането, инструмента автоматично изтегля най-новите антивирусни дефиниции. Можете да изпълните бързо сканиране, пълно сканиране на системата или персонализирано сканиране. Когато сканирането приключи, Panda Cloud Cleaner ви дава отчет в отделни раздели за откритите Malware & PUPx, подозрителните файлове, които могат да бъдат премахнати от вашата система. Ако кликнете върху някой от тези раздели, можете да видите подробности за всеки вид открита заплаха, независимо дали става въпрос за файлове със зловреден софтуер, потенциално нежелани програми или други системни проблеми.

 4  F-Secure онлайн антивирус

онлайн антивирусни скенери
F-Secure Online Scanner е единствения онлайн антивирусен скенер от изброените, който изисква да имате Java. Преди да стартира сканирането на вашия компютър програмата изтегля автоматично файловете с най-новите вирусни дефиниции. Процесът е продължителен, така че се въоръжете с търпение. С F-Secure Online Scanner можете да сканирате системата с бърза проверка, пълна проверка или да изберете зони на сканиране. Бързото сканиране се извършва за 1 минута, а пълната проверка за 9, като времето разбира се зависи от характеристиките на вашата система. За всяка открита заплаха в компютъра ви F-Secure Online Scanner представя подробна техническа информация. Онлайн скенерът на F-Secure не само открива вируси но и ги отстранява, като има опция те да бъдат изпратени на техните сървъри за допълнителен анализ. Като цяло това е един ефективен продукт, който ще е от полза на много потребители.

 5  Norton Security Scan

онлайн антивирусни скенери
Norton Security Scan e десктоп приложение, което трябва да изтеглите и инсталирате на компютъра си. Когато стартирате софтуера, той автоматично изтегля най-новите дефиниции и ядрото за откриване. Norton Security Scan проверява дали компютърът ви е заразен със зловреден софтуер, а също така ще имате възможност да разберете дали на компютъра ви се намира ненадежден софтуер или подозрителни бисквитки. Когато задържите курсора на мишката върху някоя от заплахите, открити от скенера, ще получите кратка информация за него. След инсталирането на Norton Security Scan автоматично ще се извърши сканиране на вашия компютър. За съжаление няма какво да се персонализира по отношение на сканирането и не можете да отстраните откритите заплахи.

 6  BullGuard Free Online Virus Scan

онлайн антивирусни скенери
BullGuard Free Online Virus Scan ще прегледа съдържанието на компютъра ви и ще открие потенциалния зловреден софтуер. Онлайн скенера ще сканира за злонамерен софтуер като вируси, червеи, троянски коне, спам, шпионски софтуер, кражба на самоличност, хакерство, фишинг, измами и др. Първият път, когато стартирате BullGuard, той инсталира малка приставка за вашия браузър. След като тази задача приключи, можете да стартирате сканиране по всяко време, като кликнете върху бутона на лентата с инструменти. Ако по време на сканиране откриете, че текущата ви антивирусна програма е пропуснала нещо в края на процеса получавате оферта от 25% от цената за покупната на BullGuard Internet Security или безплатно изтегляне на пробна версия.

Ако имате нужда от софтуер, който в реално време да следи сигурността на вашия компютър прочетете статията "ТОП 5 на най-добрата безплатна антивирусна програма за Windows".

Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google