Предоставено от Blogger.

ТОП 5 онлайн антивирусни скенери

Рискът да заразите компютърът си от Интернет е толкова голям, че едва ли някой ще оспорва необходимостта от антивирусна защита. В днешно време има голям избор от антивирусен софтуер, но някои от компаниите са създали и онлайн версии, които работят с технологията Microsoft ActiveX и Internet Explorer или браузърите, които използват ядрото му. Феновете на Firefox, Chrome или Opera за целта ще трябва да инсталират съответния плъгин.

  1. Kaspersky Security Scan
  2. Bitdefender Free Online Virus Scan
  3. ESET Online Scanner
  4. Panda ActiveScan
  5. Norton Security Scan
     +

  1. Trend Free Online Virus Scan
  2. F-Secure Online Scanner

 1  Kaspersky онлайн антивирус

Kaspersky Security Scan: Много неща в онлайн скенера на "Касперски антивирус" ще бъдат познати на потребителите. Когато стартирате програмата за пръв път, тя автоматично инсталира компонентите си, обновява автоматично антивирусните дефиниции, общият размер, на които надвишава 10 мб. С този скенер вие сами можете да посочите какво и къде да се проверява, също така да изберете и антивирусните бази - разширени или стандартни. Използването на първите означава, че скенера ще проверява не само за вируси, червеи и троянски коне, но и за реклами и шпионски модули, програми за отдалечен достъп и др. Скенерът на "Касперски" не лекува заразените файлове и препоръчва платения антивирусен софтуер на компанията, но опитните потребители могат да изтрият заразения файл сами.


 2  Bitdefender онлайн антивирус

Bitdefender Free Online Virus Scan е един много добър антивирусен инструмент, който умее да лекува заразените файлове, да сканира стартовите сектори и да дава отчет за извършената работа. BitDefender Free Online Virus Scan е удобен за използване със своя обновен интерфейс, също така и взаимодейства с прокси сървъри. Компанията се е погрижила за лекотата на програмата в системата и е подобрила механизма за безопасност.


 3  ESET онлайн антивирус

ESET Online Scanner е мощен и безплатен инструмент на познатия антивирусен софтуер. Скенерът използва технологията ThreatSense и вирусните дефиниции на ESET NOD32 Antivirus, като с помощта на вашия браузър можете да откриете и премахнете зловреден код  на вашия компютър. Онлайн скенерът поддържа различни браузъри   Internet Explorer, Firefox, Google, Chrome, Opera и други. Преди да сканирате имате възможност да изберете конкретни файлове или папки, а със Anti Stealth технологията можете да откриете и почистите скрити заплахи във вашето PC. Заразените файлове могат да се съхраняват под карантина в специална папка, където не заплашват компютърът ви. Онлайн скенерът на ESET открива шпионски софтуер, вируси, троянски коне, червеи и др.


 4  Panda онлайн антивирус

Panda ActiveScan: При стартиране Panda Nanoscan зарежда сканиращ модул с големина 400 кв, около минута проверява системата след което се произнася заразен ли е компютърът. Panda Nanoscan няма никакви настройки и не прави отчет на анализираните сектори. Онлайн скенерът не лекува заразените файлове и ви препоръчва да използвате антивирусът TotalScan.


 5  Norton онлайн антивирус

Norton Security Scan (Няма го): Името на онлайн скенерът Symantec Virus Detection подсказва, че програмата може само да открива вирусите но не може да лекува засегнатите файлове. Програма обработва всички дискове при работа, а настройки онлайн антивирусът няма изобщо, в добавка процесът продължава доста време затова се налага да сте търпеливи. По внимателните от вас ще забележат опцията Security Scan, това е интернет услуга анализираща вашия компютър за уязвимост, която би могла да се използва от хакери. Тази услуга е подходяща за потребители, които искат да се погрижат за своята информационната сигурност.


 6  Trend онлайн антивирус

Trend Micro HouseCall Online Antivirus е много полезна програма, която не само открива и лекува засегнатите файлове, но и прави комплексна проверка на операционната система на компютъра (Уиндоус, Линукс и Соларис) за уязвимост на откритите портове и инсталираните приложения. Освен с Интернет Експлорър онлайн антивирусът работи перфектно и с Мозила, което си е предимство пред другите онлайн скенери. Работата с програмата се извършва на три етапа. Първо вие трябва да изберете област за сканиране, като се задават настройки на програмата, системата се анализира, след което на третия етап се визуализират резултатите от проверката , както и допълнителните указания за действие. Също така действията, които сте извършили при предишното сканиране се съхраняват в историята и могат да бъдат върнати в първоначалното си състояние ако е необходимо. Това е една уникална опция за Trend Micro HouseCall. Онлайн скенерът на Trend Micro HouseCall е страшно иновативен продукт с множество функции, които конкурентите му не притежават.


 7  F-Secure онлайн антивирус

F-Secure Online Scanner е единствения онлайн антивирусен скенер от изброените, който изисква да имате Java. Преди да стартира сканирането на вашия компютър програмата изтегля автоматично файловете с най-новите вирусни дефиниции. Процесът е продължителен, така че се въоръжете с търпение. С F-Secure Online Scanner можете да сканирате системата с бърза проверка, пълна проверка или да изберете зони на сканиране. Бързото сканиране се извършва за 1 минута, а пълната проверка за 9, като времето разбира се зависи от характеристиките на вашата система. За всяка открита заплаха в компютъра ви F-Secure Online Scanner представя подробна техническа информация. Онлайн скенерът на F-Secure не само открива вируси но и ги отстранява, като има опция те да бъдат изпратени на техните сървъри за допълнителен анализ. Като цяло това е един ефективен продукт, който ще е от полза на много потребители.

Ако имате нужда от софтуер, който в реално време да следи сигурността на вашия компютър прочетете статията "ТОП 5 на най-добрата безплатна антивирусна програма за Windows".

Категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.