Как да сменя, променя езика за писане на български на моя компютър с Windows 7

Обикновено при закупуване на компютър езикът за въвеждане от клавиатурата по подразбиране в Windows 7 , като и в почти всички операционни системи е английски. Разбира се вие можете да промените, както езика за писане на вашата клавиатурата, така и на визуалния интерфейс. В тази статия ще разберете как да променяте езиците на въвеждане от клавиатурата на вашия компютър. Процеса включва добавяне и премахване на език, клавиатурна подредба, персонализиране на лентата за превключване между езиците, избор на клавишна комбинация.

.1. Езиковите настройките, които трябва да направите се намират в „Clock, Language, and Region“. За да го намерите кликнете на „Start, Control Panel, Change keyboards or other input methods“. В прозореца „Region and Language“, който ще ви се отвори натиснете бутон „Change keyboards“.

.2. В прозореца „Text Services and Input Languages“ кликнете върху бутон „Add“ за да ви се отворят наличните езици за добавяне.

.3. В новия прозорец „Add Input Language“ разгледайте дългия списък с наличните езици и намерете „Bulgarian (Bulgaria)“. Кликнете на знака плюс отпред за да ви се отворят всички възможности, отметнете „Bulgarian“ и „Bulgarian (Phonetic Traditional)“ и натиснете бутон „ОК“ и ще се върнете в основния прозорец. Вече сте добавили допълнителен език за писане към вашата клавиатура, за да завършите натиснете „Apply“ и „OK“.

Персонализиране на езиковия бутон


.4. Когато се инсталира допълнителен език за клавиатурата, езиковия бутон за смяна на езиците се активира по подразбиране. Можете да изберете неговото положение, като имате възможност той да е разположен на десктопа (Floating On Desktop), в таскбара (Docked in the taskbar) или да е скрит (Hidden). Всички тези настройки се правят в прозореца „Text Services and Input Languages“, като кликнете на „Language bar“, както е отбелязано и направите своя избор за желаната позиция на езиковия бутон.

Избор на език от клавиатурата с клавишна комбинация


.5. Можете да използвате езиковия бутон за да превключвате между езиците за писане, като правите своя избор с помощта на мишката. Имате възможност разбира се да превключвате между езиците с помощта на клавишни комбинации. Тези настройки се правят отново от прозореца „Text Services and Input Languages“, като кликнете на „Advanced Key Settings“. Кликнете върху „Between input Languages“, върху бутон „Change Key Sequence“, изберете клавишна комбинация от „Switch Input Language“ и завършете с „ОК“.

Коментари

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook