Какво е любовта, как да се влюбя?

Някой беше казал, че ако не знаете какво всъщност търсите, няма как да го намерите. Ако не знаете какво е любовта може би няма да я намерите. Всеки от нас търси любовта, но никой не може да каже точно какво е тя.

Нито някой философ, психолог или международен авторитет може да даде конкретно определение, което да ни каже какво е любовта.

Какво е любовта?

Написани са стотици книги за това „Какво е любовта?“, мислите ли, че някоя от тях дава отговор на въпроса. Всеки път когато си зададем въпроса „Какво е любовта?“ това обикновено е по две причини.

Първата е, че не сме сигурни в чувствата на важен за нас човек, а втората е че сме обвинени от хората около нас че не ги обичаме.

Как да се влюбя?

Когато даваме или получаваме любов ние не си задаваме такива философски въпроси. Това се случва, когато нещо ни липсва и ние се чудим каква е тази празнота. Например когато обядвате има значение дали сте гладен, а не си задавате въпроси, като „Какво е това сандвич?“.

Когато нещо ни липсва ние започваме да мислим и анализираме какво е това в действителност. Когато си задаваме въпроса „Какво е любовта?“, това вероятно е защото ние не се чувстваме напълно обичани, или някой не се чувства обичан от нас.

Когато сме обичани ние интуитивно го усещаме със стомаха си. Но как се случва това, има ли сетива в нашето сърце способни да прочетат чувствата в сърцето на друг човек.

В действителност това не е нещо свръхестествено, напротив това е естествен процес при, който нашите сърца приемат сигналите от сетивата ни. Нашите сетива изпращат сигнали до мозъка, тази информация се анализира и се връща обратно в сърцата ни.

Така че ако видите любяща усмивка, чуете красиви думи или усетите нежно докосване, мозъкът обработва тази информация и заключва „Хей ние сме обичани в момента“.

Как да разберем дали сме влюбени?

Как да разберем дали обичаме някого. Отговорът е много прост, когато ние се отнасяме с любов към някого, то ние обичаме този човек. За да бъде истинска любовта тя трябва да бъде изразена, като действие. Ако обичате любим човек тогава му го покажете. По същата логика, ако сте обичани ще ви бъде отвърнато със същото.

Ще го разберете по начина, по който се отнасят с вас. „Да обичаш“, всъщност означава, че ти трябва да извършваш действия в името на любовта. Истинският тест на любовта са действията, делата, изпълнението.

Чувствата могат да бъдат подвеждащи. Понякога това, което ние възприемаме като любов може в действителност да е друга емоция. Но действията не могат да бъдат сбъркани.

Така че вместо да се питаме „Какво е любовта?“, трябва да се запитаме „Трябва ли да извърша действия, с които да покажа любовта си към любимия?“ и „Дали моят възлюбен извършва действия от любов към мен?“.

Източник: Chabad.org



Haddaway - What is love?

Какво е любовта?
Скъпа, не ме наранявай.
Не ме наранявай повече.

Какво е любовта?
О, не знам.
Защо не си честна?

Дадох ти любовта ми,
а на теб не ти пука.
Кое е правилно и кое е грешно?

Дай ми знак.
Какво да направя?
Какво друго да кажа?

Знам, че сме единствени.
Просто ти и аз.
Не мога да си тръгна.

Публикуване на коментар

0 Коментари