Най-добрата диета за бързо отслабване и сваляне на килограми

С годините сте натрупали излишни килограми и се замисляте коя е най-добрата диета за бързо отслабване, за да влезете отново във форма.

Най-добрата диета за бързо отслабване, сваляне на килограми

Тази статия ще ви спести време, като ви помогне да избегнете краткотрайните диети със съмнителни резултати водещи и до здравословни проблеми. Можете сигурно да топите по 1,5 кг от вашето тегло на седмица, със здравословна диета и двигателни упражнения.

Как да намалим бързо нашето тегло

Логиката е че яко изгаряте повече калории отколкото приемате, чрез храната ще започнете да губите от своето тегло. Според редица диетолози ако изгаряте с 500 калории повече от колкото приемате дневно в продължение на една седмица, ще стопите около килограм от теглото си.

Разбира се ако искате да отслабнете по-бързо ще трябва да приемате по-малко храна и да увеличите физическите упражнения. Примерно ако приемате по 1200 калории дневно и правите упражнения по един час на ден, можете да загубите до 2,5 кг от своето тегло през първата седмица или повече ако тежите над 100 кг.

Много е важно да не намалявате допълнително калориите защото е опасно за вашето здраве. Ограничаването на солта и тестените изделия може също да доведе до намаляване на вашето тегло, но това е по-скоро загуба на течности отколкото на мазнини.

Диети за бързо сваляне на килограми

Препоръчват се диети, които намалят до минимум приема на нишесте, тестени изделия, захар, животински мазнини и млечни храни.

Диетa за бързо сваляне на килограми

За бърза загуба на килограми се препоръчва да се концентрирате върху плодове, зеленчуци, яйчен белтък, соеви продукти, птичи гърди без кожата, риба, млечните продукти да са обезмаслени.

Ето още няколко съвета:

  • За да се чувствате сити яжте зеленчуци
  • Важен е приема на големи количества вода
  • Дръжте любимите си храни далеч от вашия дом
  • Не яжте от скука, намерете си занимание
  • Хранете се на масата, а не на крак пред хладилника
  • Желателно е да не пропускате хранене

Записването на лист на всичко, което изяждате може също да ви помогне в борбата с килограмите. Дори списъкът да бъде изхвърлен, важното е че вие се отнасяте отговорно към себе си, а това е много важен момент в процеса на отслабване.

Можете да си записвате не само какво сте яли, но и как сте се чувствали, дали сте били ядосани, тъжни или отегчени. Ние се концентрираме върху това какво ядем и колко калории приемаме, но нашите чувства и емоции са важна част от нашите хранителни навици.

Бързо сваляне на килограми чрез упражнения

Повишаването на вашето тегло показва, че имате нужда от промяна на вашите двигателни навици. Проучванията показват, че за намаляване на вашите килограми са нужни умерени физически упражнения с продължителност от около час всеки ден.

Ако не сте се упражнявали досега, а състоянието ви е хронично с доста килограми над нормата е добре преди да промените рязко двигателния си режим да се консултирате с личния си лекар. Той ще ви прегледа, ще прецени състоянието ви и ще реши дали сте готови за подобни физически натоварвания.

Темпото първоначално трябва да е умерено, за да избегнете преуморяване, мускулна треска, да се нараните и ентусиазмът ви да премине бързо. Постепенно във времето можете да засилите интензивността на физическите упражнения, като правите интервални тренировки с кратки изблици на висока интензивност, последвани от по-лежерно темпо, като целия модел на тренировката се повтаря.

Интервалните тренировки ви позволяват да работите здраво, без да се налага постоянно да поддържате високо темпо. С течение на времето, колкото по-често го правите, толкова по лесно става да изгаряте повече калории.

Краткотрайни диети

Някои диети обещаващи бъза загуба на тегло звучат много изкушаващо особено за хора с доста килограми над нормата. Чувате как звезди от шоу бизнеса или популярни личности са го направили и затова изглеждат невероятно.

Пропуснете всички диети, които насърчават гладуване, хапчета, лаксативи и отвари, както и тези които обещават бърза загуба на тегло с повече от 1,5 кг. на седмица. Намаляването на дневния прием на калории под 1200 е непродуктивно защото имате нужда от силни мускули за продължителните тренировки.

Краткотрайни диети

Когато се храните твърде малко освен, че губите мазнини, вашите мускули също отслабват, забавя се метаболизма на организма и става трудно да се увеличи интензивността на тренировките. Повечето диети са на принципа да избягвате от консумация определени храни, когато правите това дълго време е твърде вероятно да ви писне и да започнете отново да си похапвате.

Така че не забравяйте целта, която сте си поставили за редуциране на теглото ви но го правете правилно за постигането на траен успех.

Поддържане на фигурата за цял живот

Най-добрата диета е тази, която е за цял живот. Просто живейте здравословно и целесъобразно, променете двигателния си режим и това не само ще редуцира теглото ви, но ще подобри и здравословното ви състояние.

Физическите движения намаляват вашето тегло, подобряват подвижността, кръвообращението и сърдечно съдовата система, еластичността на мускулите, движението на ставите, стимулират имунната система и др.

Двигателните упражнения са много ефективни за преодоляването на депресивни състояния, подобряват психичното здраве и поддържат вашето самочувствие.

Публикуване на коментар

0 Коментари