Какво е това „Селфи“, как да си направим?

Селфи от английската дума „selfie“, която произлиза от „selfshot“ използва се за снимка автопортрет направена от цифров фотоапарат или налагащото се в последно време от мобилен телефон. Популярно е споделянето на „Селфи“ в социалните мрежи, като на снимката може да бъде само снимащият или в кадъра да попаднат и хора от компанията. Когато се прави „Селфи“, често се използва ефекта на огледалото. Повечето селфита са направени с протегнатата ръка на снимащия, рядко се използва самоснимачката. „Селфи“ става дума за 2013 година и е предпочетена пред „Туъркинг“, което е провокативен танц, популяризиран след изпълнение на една от най-известните и скандални в последно време певици Майли Сайръс на музикалните награди на MTV.

Малко история


Първото известно „Селфи“ е заснето от Робърт Корнелиус още през далечната 1839 г. Той е американски пионер във фотографията, който е снимал себе си, като това е и една от първите фотографии на човек изобщо. Фотографската техника става все по-достъпна и все повече хора се снимат, като за целта най-често се използва огледало, а фотоапарата се стабилизира на статив. Една от първите тинейджърки, която е снимала себе си с помощта на огледало още през 1914 г. е Руската велика княгиня Анастасия Николаевна за да изпрати снимката на приятел. Най-ранното използване на думата „Селфи“, се проследява още до 2002 г., когато се среща използвана в австралийски интернет форум. Думата „Селфи“ първоначално е популярна сред младите хора, но постепенно за две трети от жените това е причината те да публикуват във Facebook. Според проучване поръчано от компанията Samsung, „Селфи“ съставлава 30 % от снимките направени от млади хора на възраст между 18 – 24 г. След като превзе земята „Селфи“ атакува и космоса, където снимките са едни от най-впечатляващите. Разбира се социалните мрежи отдавна са превзети от „Селфи“, в Instagram има над 55 милиона снимки маркирани с таг selfie. Думата „Селфи“ е спомената над 400 хиляди пъти във Facebook, а за същия период в Twitter е използвана в повече от 150 хиляди туитове. Разбира се има и световни рекорди, като най-голямата „Селфи“ група наброява повече от 2000 души и е заснета на международна конференция в Ню Йорк.

Как да направим запомнящо се „Селфи“


Правенето на „Селфи“ е забавен начин да покажете своята уникалност, индивидуалност, увереност и стил. Всеки си прави „Селфи“, но за да е запомнящо се не трябва само да поставите камера пред лицето и да снимате, а трябва да правите изкуство с привличащи вниманието кадри, които истински да забавляват приятелите ви.

  • Уловете добър ъгъл на снимане. Обърнете главата си няколко градуса на ляво или на дясно и дръжте камерата малко по-високо от главата. Така очите ви ще изглежда по-големи а носът по приятен.
  • Похвалете се с нова покупка. Покажете новите си обеци, прическа, чифт очила или вкусна храна, която се каните да изядете.
  • Можете да си поиграете, като правите снимки с различни видове усмивки. За да изглеждате естествено пуснете си любимата комедия, която ви кара да се усмихвате или смешно видео.
  • Ако искате да покажете нова дреха или страхотната си фигура след диета можете да застанете пред огледалото и да си направите „Селфи“ в цял ръст.
  • Направете снимка на новите си обувки. Насочете камерата право надолу и я доближете максимално близо до бедрата си, това ще направи краката ви да изглеждат възможно най-дълги.

Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google