Какво е това „Селфи“, как да си направим?

Селфи от английската дума Selfie“, която произлиза от Selfshotизползва се за снимка автопортрет направена от цифров фотоапарат или налагащото се в последно време от мобилен телефон.

Какво е това „Селфи“?

Популярно е споделянето на „Селфи“ в социалните мрежи, като на снимката може да бъде само снимащият се или в кадъра да попаднат и хора от компанията. Когато се прави „Селфи“, често се използва ефекта на огледалото.

Повечето селфита са направени с протегнатата ръка на снимащия, рядко се използва самоснимачката. „Селфи“ става дума за 2013 година и е предпочетена пред „Туъркинг“, което е провокативен танц, популяризиран след изпълнение на една от най-известните и скандални в последно време певици Майли Сайръс на музикалните награди на MTV.

Малко история

Първото известно „Селфи“ е заснето от Робърт Корнелиус още през далечната 1839 г. Той е американски пионер във фотографията, който е снимал себе си, като това е и една от първите фотографии на човек изобщо.

Малко история за първото известно "Селфи"

Фотографската техника става все по-достъпна и все повече хора се снимат, като за целта най-често се използва огледало, а фотоапарата се стабилизира на статив. Една от първите тийнейджърки, която е снимала себе си с помощта на огледало още през 1914 г. е Руската велика княгиня Анастасия Николаевна за да изпрати снимката на приятел.

Най-ранното използване на думата „Селфи“, се проследява още до 2002 г., когато се среща използвана в австралийски интернет форум. Думата „Селфи“ първоначално е популярна сред младите хора, но постепенно за две трети от жените това е причината те да публикуват във Facebook.

Според проучване поръчано от компанията Samsung, Селфи“ съставлява 30 % от снимките направени от млади хора на възраст между 18 – 24 г. След като превзе земята „Селфи“ атакува и космоса, където снимките са едни от най-впечатляващите.

Как да си направим "Селфи"?

Разбира се социалните мрежи отдавна са превзети от „Селфи“, в Instagram има над 55 милиона снимки маркирани с таг "Selfie". Думата „Селфи“ е спомената над 400 хиляди пъти във Facebook, а за същия период в Twitter е използвана в повече от 150 хиляди туитове.

Разбира се има и световни рекорди, като най-голямата „Селфи“ група наброява повече от 2000 души и е заснета на международна конференция в Ню Йорк.

Как да направим запомнящо се „Селфи“

Правенето на „Селфи“ е забавен начин да покажете своята уникалност, индивидуалност, увереност и стил.

Всеки си прави „Селфи“, но за да е запомнящо се не трябва само да поставите камера пред лицето и да снимате, а трябва да правите изкуство с привличащи вниманието кадри, които истински да забавляват приятелите ви.

  • Уловете добър ъгъл на снимане. Обърнете главата си няколко градуса на ляво или на дясно и дръжте камерата малко по-високо от главата. Така очите ви ще изглежда по-големи а носът по приятен.
  • Похвалете се с нова покупка. Покажете новите си обеци, прическа, чифт очила или вкусна храна, която се каните да изядете.
  • Можете да си поиграете, като правите снимки с различни видове усмивки. За да изглеждате естествено пуснете си любимата комедия, която ви кара да се усмихвате или смешно видео.
  • Ако искате да покажете нова дреха или страхотната си фигура след диета можете да застанете пред огледалото и да си направите „Селфи“ в цял ръст.
  • Направете снимка на новите си обувки. Насочете камерата право надолу и я доближете максимално близо до бедрата си, това ще направи краката ви да изглеждат възможно най-дълги.

Публикуване на коментар

0 Коментари