Видео прогноза за времето в София, Пловдив, Бургас, Русе, Варна, Стара Загора, Сандански, Видин и Кърджали

Видео прогноза за времето

Видео прогноза за времето


Към сайт с видео прогноза за времето

Дългосрочна прогноза за времето

Дългосрочна видео прогноза за времето за следващите дни за най-големите градове в България. Полезна видео информация за времето в София, Пловдив, Бургас, Русе, Варна, Стара Загора, Сандански, Видин и Кърджали.

Дългосрочна видео прогноза за времето

Проследете дългосрочната видео прогноза за времето и разберете дали ще вали, дали ще е слънчево, облачно, мъгливо, топло или студено. Разберете дали се очакват снеговалежи, слани или градушки. Планирайте вашата почивка към любимата дестинация, на планина или на море в който и да е сезон.

За времето

Времето е състоянието на атмосферата, дали е горещо или студено, мокро или сухо, тихо или бурно, ясно или мъгливо. Времето е нещо, което всички хора по света постоянно усещат чрез своите сетива, поне докато са били навън. Прогнозирането на времето е прилагане на науката и технологиите, за да предскажат състоянието на атмосферата за бъдещо време и на определено място.

Времето е хаотична система, много малки промени в една част от нея могат да се развиват до толкова, че да има големи последици върху системата като цяло. Хората са опитвали да контролират времето през цялата човешка история и има доказателства, че човешките дейности в селско стопанство и промишлеността са модифицирани модели на времето.

Информация за прогнозата за времето

На Земята, общите метеорологични явления включват вятър, облаци, дъжд, сняг, мъгла и прашни бури. По-редки събития включват природни бедствия като торнадо, урагани, тайфуни и ледени бури. Почти всички познати метеорологични явления се случват в тропосферата (долната част на атмосферата).

Времето се среща в стратосферата и процесите там могат да повлияят на прогнозата по-надолу в тропосферата, но точният механизъм все още не е добре разбран.

Времето е един от основните процеси, които оформят Земята. Процесът на атмосферни влияния разбива скалите и почвата на по-малки фрагменти, а след това на съставните им вещества. По време на дъжд, водните капчици се поглъщат от околния въздух и се разтварят на въглероден диоксид. Това е причината дъждовната вода да бъде леко кисела, което подпомага нейните ерозивни свойства. По този начин времето играе важна роля за ерозията на повърхността.

Прогнозиране на времето

Хората са се опитвали да предсказват времето в продължение на хилядолетия. Например вавилонците са използвали облачни модели и астрологията за да прогнозират времето. Древните методи за прогнозиране на времето обикновено разчитат на наблюдаваните модели на събития, наричани също разпознаване на образи.

Например, може да се отбележи, че ако залеза е особено червен, на следващия ден времето ще е хубаво. Първите телевизионни прогнози за времето, включително и използването на метеорологични карти, експериментално са били излъчвани от Би Би Си през 1936 г.

Прогнозиране на времето

Прогноза за времето се прави чрез събиране на количествени данни за текущото състояние на атмосферата и използване на научното разбиране за атмосферните процеси за да се предвиди как ще се развива атмосферата. Предупрежденията в прогнозата за времето са от изключителна важност за живота и собствеността на хората.

Съвременните метеорологични прогнози подпомагат навременни евакуации и са с потенциал да спасяват човешки животи и материални щети. Прогнозиране на времето на база температура и валежи е много важно за селското стопанство и следователно за търговците на суровини в рамките на фондовите пазари. Всеки ден в своето ежедневие хората следят прогнозата за времето за да определят какво облекло ще носят.

Времето е навсякъде около нас, във всеки един момент. Времето е важна част от нашия живот и това, което не можем да контролираме. Вместо това времето често контролира как и къде живеем, какво правим, какво облекло ще носим и това, което ядем.

Публикуване на коментар

0 Коментари