Как да добавя икона „My Computer“ на десктопа?

Десктопа или работния плот е основната област на екрана, която виждате, след като включите компютъра и влезте в Windows. Точно като повърхността на вашето бюро, той ви служи, като поле за вашата работа.

Как се добавя икона „My Computer“ на десктопа

Когато отворите програма или папка, те се появяват на работния плот. На десктопа можете да разполагате също икони (Shortcut), които са кратки пътища към програми, папки или файлове.

Можете по всяко време да добавяте и премахвате икони от работния плот или да ги подреждате по ваше усмотрение. Някои подредени потребители предпочитат чиста или само с няколко важни икони работна повърхност.

Други поставят десетки икони на десктопа си, за да имат бърз достъп до често използвани програми, папки и файлове. В Windows 7 и Vista нямаше добавена икона My Computerпо подразбиране. В Windows 8, 10 и 11 това е поправено.

В тази статия ще ви покажем два различни начина за добавяне на икона „My Computer“ на вашия десктоп.

Бърз метод

За да добавите икона „My Computer“ на десктопа на вашия компютър с Windows 7 или Vista кликнете на бутон Start“. Ще ви се отвори старт менюто на вашата операционна система.

Кликнете с десен бутон върху Computer“, както е отбелязано на картинката и в падащото меню сложете отметка на Show on desktop“. След тези няколко бързи клика иконата My Computerще се визуализира на вашия десктоп.

Бърз метод за добавяне на икона „My Computer“ на десктопа

Забележка: Ако на по-късен етап решите, че не искате иконата My Computerда се показва на вашия десктоп, повторете стъпките и махнете отметката от Show on desktop.

Втори метод

Има и друг начин да се покаже иконата „My Computer“ на вашия десктоп. Кликнете с десен бутон върху празно място на работния плот, не върху лентата със задачи долу или върху някоя икона и от появилото се меню изберете Personalize.

Ще ви се отвори прозорецът с персонализации на вашия компютър, кликнете върху Change desktop iconsгоре в ляво, както е отбелязано на картинката. В новия прозорец Desktop Icon Settingsсложете отметка на Computerи иконата ще се покаже на работния ви плот.

Както вече сте забелязали от тук имате възможност да добавите и други важни икони, като Recycle Binи Control Panel“на вашия десктоп.

Втори метод за добавяне на икона „My Computer“ на десктопа

Преместване на икони

Windows подрежда иконите в колони от лявата страна на работния плот.

Но вие можете да подреждате иконите върху работния си плот както пожелаете, като кликнете и задържите бутона натиснат докато я преместите на желаното от вас място.

Публикуване на коментар

0 Коментари