Как да добавя икона „My Computer“ на десктопа

Десктопа или работния плот е основната област на екрана, която виждате, след като включите компютъра и влезте в Windows. Точно като повърхността на вашето бюро, той ви служи, като поле за вашата работа. Когато отворите програма или папка, те се появяват на работния плот. На десктопа можете да разполагате също икони (shortcut), които са кратки пътища към програми, папки или файлове. Можете по всяко време да добавяте и премахвате икони от работния плот или да ги подреждате по ваше усмотрение. Някои подредени потребители предпочитат чиста или само с няколко важни икони работна повърхност. Други поставят десетки икони на десктопа си, за да имат бърз достъп до често използвани програми, папки и файлове. В новите версии на Windows 7 и Vista няма добавена икона „My Computer“ по подразбиране. В тази статия ще ви покажем два различни начина за добавяне на икона „My Computer“ на вашия десктоп.

Бърз метод


За да добавите икона „My Computer“ на десктопа на вашия компютър с Windows 7 или Vista кликнете на бутон „Start“. Ще ви се отвори старт менюто на вашата операционна система. Кликнете с десен бутон върху „Computer“, както е отбелязано на картинката и в падащото меню сложете отметка на „Show on desktop“. След тези няколко бързи клика иконата „My Computer“ ще се визуализира на вашия десктоп.


Забележка: Ако на по-късен етап решите, че не искате иконата „My Computer“ да се показва на вашия десктоп, повторете стъпките и махнете отметката от „Show on desktop“.

Втори метод


Има и друг начин да се покаже иконата „My Computer“ на вашия десктоп. Кликнете с десен бутон върху празно място на работния плот, не върху лентата със задачи долу или върху някоя икона и от появилото се меню изберете „Personalize“. Ще ви се отвори прозорецът с персонализации на вашия компютър, кликнете върху „Change desktop icons“ горе в ляво, както е отбелязано на картинката. В новия прозорец „Desktop Icon Settings“ сложете отметка на „Computer“ и иконата ще се покаже на работния ви плот. Както вече сте забелязали от тук имате възможност да добавите и други важни икони, като „Recycle Bin“ и „Control Panel“на вашия десктоп.


Преместване на икони


Windows подрежда иконите в колони от лявата страна на работния плот. Но вие можете да подреждате иконите върху работния си плот както пожелаете, като кликнете и задържите бутона натиснат докато я преместите на желаното от вас място.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google

ТОП 5 безплатен онлайн редактор на снимки 2019

Как да изтрия напълно регистрацията и акаунта си във Facebook