Няколко неща които правят домът ни по-сигурен

В днешно време, ние имаме огромен брой устройства и джаджи около нас, които би трябвало да направят нашето ежедневие по-лесно.

Това е когато ние сме фокусирани върху нашето нормално ежедневие – но какво, ако нещо сериозно се случи, като пожар, кражба или природно бедствие например, някои от нещата, за които предпочитаме да не мислим.

Няколко неща които правят дома ни по-сигурен

Всяка година огромен брой кражби се докладват от полицията, почти всяка минута по света се случва престъпление, това показва колко лесно е за престъпниците да получат достъп до дома ни.

Ние ще ви припомним някои предмети, които може би притежавате и други, които могат да ви помогнат или спасят в трудна ситуация.

Предприемете няколко елементарни предпазни мерки, които ще ви позволят да се отпуснете и забавлявате спокойни, че вашият дом е сигурен и безопасен.

 1  Фенерче

Повечето от нас имат фенерче. Някъде си. Фенерчето е от голяма помощ когато спре тока, например.

Все пак живеем в България и това е процес, който изучаваме през целия си живот. Проблемът е, че повечето от нас не знаем къде е скрито, и ако все пак успеем да го открием, батериите вероятно ще са изтощени.

Фенерчето винаги може да ни потрябва

Съхранявайте едно или няколко фенерчета на място, което е лесно достъпно и за което ще си спомните, когато ви потрябва. Съхранявайте батериите, проверявайте ги периодично и е желателно те да са алкални за да не се окисляват.

Можете да помислите и за вариант с акумулаторни батерии. Вече има огромен брой модели лед фенерчета с вградена акумулаторна батерия и динамо с ръчка, която зарежда батерията при завъртане.

 2  Радио

Доброто старо радио, което в случай на природно бедствие може да бъде единствената връзка и комуникация с външния свят, когато например телефонните мрежи блокират.

Радиото може да бъде единственият начин за получаване на важна информация и новини.

Разбира се за да можете да го използвате съхранявайте нови батерии, заедно с минерална вода, трайни храни, дрехи и други, с които ще бъдете подготвени за непредвидена ситуация.

 3  Аларма

Алармата против крадци е една от джаджите , които правят дома ни по-надежден и ни дава възможност да се чувстваме по-сигурни и в безопасност.

С един малък код, който е вашата парола и който въвеждате преди да излезете и след като с върнете, вие осигурявате безопасността на целия си дом.

Целият квартал ще чуе ако проникне крадец в дома ви, да не говорим за охранителната фирма, която ще ви се обади или ще дойде на място за да провери сигнала.

В днешно време съществуват множество различни охранителни системи на разположение, много от тях са по-малко сложни за инсталиране и по-евтини, отколкото си мислите.

 4  Детектор на дим

Детекторът на дим разбира се трябва да бъде въпрос за всеки дом. Тази джаджа е лесно да бъде монтирана и не се нуждае от почти никаква поддръжка, с изключение на рядката смяна на батериите.

Детекторите на дим са спасили живота на безброй хора по целия свят – смятате, че бихте се събудили в случай на пожар, но шансовете ви не са големи.

Инсталирайте детектор на дим във всяка стая на вашия дом и не забравяйте да ги изпробвате редовно.

 5  Тапи за безопасност

Тапите за обезопасяване на електрическите контакти са отдавна около нас, и днес продължават да вършат чудесна работа както са го правили и през годините.

Новите домове имат все повече и повече електрически контакти, и въпреки че никой не знае защо, бебетата и малките деца се насочват към тях, като буболечка към светлина.

Купете и поставете една дузина от тях и спасете децата си от сериозно нараняване.

 6  Камери за наблюдение

С техническия напредък видео наблюдението на дома вече не е достъпно само за именията на богаташите.

Камерите са станали много по-евтини и монтажа също не е труден.

Камерите дават допълнителна сигурност на домът ни


Дори хора с „нормални“ домове могат да си позволят по-висок стандарт на сигурност.

Това е лесен начин да знаете всичко, което се случва в и около дома ви, дали всичко е нормално или не. И престъпниците със сигурност ще бъдат респектирани от видимите камери.

 7  Видео домофон

Видео домофона е чудесна джаджа ако живеете сами или просто не искате вие или вашите деца да отваряте на непознати. Ако отговаряте на тези условия, тогава видео домофонната система е за вас.

Вие ще бъдете в състояние да идентифицирате всеки, който звъни на вратата ви с един поглед. Има толкова много измамници и крадци около нас, които подвеждат хората като позвънят на вратата и се опитват да ги накарат да отворят домовете си.

Това може да се случи на всеки, така че видео домофонната система ще постави още една стена на сигурност между вас и измамниците.

 8  Електрошок

Електрошока може да спаси живота ви. Тази джаджа ще направи безпомощен всеки нападател, без всъщност да уврежда неговото здравословно състояние.

Вие и вашето семейство ще се чувствате сигурни и защитени, дори и ако сте навън след залез слънце.

Има различни видове електрошокове, включително и пистолет с електрически заряд. В повечето държави, вие можете да притежавате електрошок без да е необходимо разрешително.

Пистолетите с електрически заряд могат да бъдат чудесна алтернатива, ако не искате да имате огнестрелно оръжие в къщата.

Публикуване на коментар

0 Коментари