Няколко неща които правят дома ни по-сигурен

В днешно време, ние имаме огромен брой устройства и джаджи около нас, които би трябвало да направят нашето ежедневие по-лесно. Това е когато ние сме фокусирани върху нашето нормално ежедневие – но какво, ако нещо сериозно се случи, като пожар, кражба или природно бедствие например, някои от нещата, за които предпочитаме да не мислим. Всяка година огромен брой кражби се докладват от полицията, почти всяка минута по света се случва престъпление, това показва колко лесно е за престъпниците да получат достъп до дома ни. Ние ще ви припомним някои предмети, които може би притежавате и други, които могат да ви помогнат или спасят в трудна ситуация. Предприемете няколко елементарни предпазни мерки, които ще ви позволят да се отпуснете и забавлявате спокойни, че вашият дом е сигурен и безопасен.

 1  Фенерче


Повечето от нас имат фенерче. Някъде си. Фенерчето е от голяма помощ когато спре тока, например. Все пак живеем в България и това е процес, който някои от нас изучаваме през целия си живот. Проблемът е, че повечето от нас не знаем къде е скрито, и ако все пак успеем да го открием, батериите вероятно ще са изтощени. Съхранявайте едно или няколко фенерчета на място, което е лесно достъпно и за което ще си спомните, когато ви потрябва. Съхранявайте батериите, проверявайте ги периодично и е желателно те да са алкални за да не се окисляват. Можете да помислите и за вариант с акумулаторни батерии. Вече има огромен брой модели лед фенерчета с вградена акумулаторна батерия и динамо с ръчка, която зарежда батерията при завъртане.

 2  Радио


Доброто старо радио, което в случай на природно бедствие може да бъде единствената връзка и комуникация с външния свят, когато например телефонните мрежи блокират. Радиото може да бъде единственият начин за получаване на важна информация и новини. Разбира се за да можете да го използвате съхранявайте нови батерии, заедно с минерална вода, трайни храни, дрехи и други, с които ще бъдете подготвени за непредвидена ситуация.

 3  Аларма


Алармата против крадци е една от джаджите , които правят дома ни по-надежден и ни дава възможност да се чувстваме по-сигурни и в безопасност. С един малък код, който е вашата парола и който въвеждате преди да излезете и след като с върнете, вие осигурявате безопасността на целия си дом. Целият квартал ще чуе ако проникне крадец в дома ви, да не говорим за охранителната фирма, която ще ви се обади или ще дойде на място за да провери сигнала. В днешно време съществуват множество различни охранителни системи на разположение, много от тях са по-малко сложни за инсталиране и по-евтини, отколкото си мислите.

 4  Детектор на дим


Детекторът на дим разбира се трябва да бъде въпрос за всеки дом. Тази джаджа е лесно да бъде монтирана и не се нуждае от почти никаква поддръжка, с изключение на рядката смяна на батериите. Детекторите на дим са спасили живота на безброй хора по целия свят – смятате, че бихте се събудили в случай на пожар, но шансовете ви не са големи. Инсталирайте детектор на дим във всяка стая на вашия дом и не забравяйте да ги изпробвате редовно.

 5  Тапи за безопасност


Тапите за обезопасяване на електрическите контакти са отдавна около нас, и днес продължават да вършат чудесна работа както са го правили и през годините. Новите домове имат все повече и повече електрически контакти, и въпреки че никой не знае защо, бебетата и малките деца се насочват към тях, като буболечка към светлина. Купете и поставете една дузина от тях и спасете децата си от сериозно нараняване.

 6  Камери за наблюдение


С техническия напредък видео наблюдението на дома вече не е достъпно само за именията на богаташите. Камерите са станали много по-евтини и монтажа също не е труден. Дори хора с „нормални“ домове могат да си позволят по-висок стандарт на сигурност. Това е лесен начин да знаете всичко, което се случва в и около дома ви, дали всичко е нормално или не. И престъпниците със сигурност ще бъдат респектирани от видимите камери.

 7  Видео домофон


Видео домофона е чудесна джаджа ако живеете сами или просто не искате вие или вашите деца да отваряте на непознати. Ако отговаряте на тези условия, тогава видео домофонната система е за вас. Вие ще бъдете в състояние да идентифицирате всеки, който звъни на вратата ви с един поглед. Има толкова много измамници и крадци около нас, които подвеждат хората като позвънят на вратата и се опитват да ги накарат да отворят домовете си. Това може да се случи на всеки, така че видео домофонната система ще постави още една стена на сигурност между вас и измамниците.

 8  Електрошок


Електрошока може да спаси живота ви. Тази джаджа ще направи безпомощен всеки нападател, без всъщност да уврежда неговото здравословно състояние. Вие и вашето семейство ще се чувствате сигурни и защитени, дори и ако сте навън след залез слънце. Има различни видове електрошокове, включително и пистолет с електрически заряд. В повечето държави, вие можете да притежавате електрошок без да е необходимо разрешително. Пистолетите с електрически заряд могат да бъдат чудесна алтернатива, ако не искате да имате огнестрелно оръжие в къщата.

Публикуване на коментар

0 Коментари