Как да върнем компютъра назад и да го възстановим със System Restore?

Инструмента System Restore на операционна система Windows ви дава възможност да върнете компютъра назад и да възстановите системата при евентуален срив. Най-често това се случва, когато инсталирате драйвер или програма и това може да накара компютъра ви да работи бавно.

Как да възстановим компютъра със System Restore

System Restore ви дава възможност да възстановите компютъра до момента, когато всичко е работело нормално. Със System Restore не можете да възстановите изтрити снимки, музикални и видео файлове или документи.

System Restore премахва единствено, програми и драйвери инсталирани след датата и часа на точката за възстановяване, която сте избрали.

Как да използваме инструмента System Restore


За да отворите програмата натиснете бутон Startи в полето Search for programs and filesотбелязано на картинката напишете „System Restore“.

Ще ви се отворят множество резултати от търсенето, като най-отгоре трябва да е програмата, кликнете за та я отворите.

Намерете System Restore във вашият компютър

Ще ви се отвори програмата System Restore, където ще видите най-близките като дата и час точки за възстановяване. Ако искате да прегледате по-стари точки за връщане на системата на компютъра назад сложете отметка на Show more restore points“.

Ще ви се покажат допълнителни точки но трябва да знаете, че списъкът може да не е много дълъг защото Windows изтрива най-старите автоматично.

Всяка точка за връщане на компютъра има кратко описание затова какво представлява. За да сте сигурни какво ще изтриете и какво ще възстановите, когато изберете точка на възстановяване натиснете бутон Scan for affected programsза да получите допълнителна информация.

Избор на точка за възстановяване на компютъра

Когато сте готови с избор на точка за връщане на компютъра натиснете бутон Next“. На следващия етап имате възможност да коригирате точката на възстановяване, като се върнете назад с бутон Back“, а ако сте сигурни кликнете върху Finish“.

Компютърът ще се рестартира, така че ако имате отворени програми затворете ги за да запазите документите. Ще стартира възстановяването на компютъра до избраната точка, бъдете търпеливи и изчакайте докато се появи съобщение System Restore completed successfully“.

Публикуване на коментар

0 Коментари