Как да премахнем Oursurfing.com от компютъра

Oursurfing.com е зловреден браузър бандит, който се рекламира чрез софтуер за свободно сваляне. Веднъж инсталиран той променя настройките за началната страница на вашия браузър и добавя по подразбиране адреса на търсачката си Oursurfing.com, който не може да бъде премахнат ръчно. Това само по себе си не се счита за опасно, тъй като има много легитимни програми, които също променят тези настройки. Това което се счита за опасно, обаче е, че кара Windows да създаде Shortcut на вашия работен плот и във Windows Start Menu.
Вие инсталирате Oursurfing.com на вашия компютър заедно с друг безплатен софтуер (видео запис / стрийминг, даунлоад-менъжери, PDF редактори и др.), който съдържа в своя инсталационен пакет този браузър бандит. Например когато инсталирате VPlay, вие също се съгласявате да промените настройките за началната страница на вашия браузър и по подразбиране да добавите търсачката Oursurfing.com. Въпреки това когато деинсталирате VPlay от вашия компютър, настройките по подразбиране на вашия браузър, няма да бъдат възстановени, а също няма да ви бъде позволено ръчно да ги промените. Това означава че ще трябва да премахнете Oursurfing.com от началната страница на вашия браузър, като използвате за целта подходящ софтуер.
Винаги трябва да внимавате, когато инсталирате софтуер, защото често инсталатора включва допълнителни опции, като например браузър бандита Oursurfing.com. Бъдете внимателни с това, което се съгласявате да бъде инсталирано на вашия компютър.
Откажете се от навика инсталиране по подразбиране и винаги избирайте подробна инсталация, като отменяте избора за инсталиране на всичко, с което не сте запознат, особено на допълнителен софтуер, който никога не сте искали да изтеглите и инсталирате. От само себе си се разбира, че не трябва да инсталирате софтуер, на който нямате доверие.

Премахване на Oursurfing.com с AdwCleaner


AdwCleaner е много полезен безплатен софтуер, който ще сканира компютъра и браузъра ви за злонамерени файлове на Oursurfing.com, разширенията на браузъра и ключове в регистъра, които може да са инсталирани на вашия компютър без ваше знание.

Можете да изтеглите AdwCleaner от линка по-долу
DOWNLOAD AdwCleaner - (Този линк ще ви позволи да изтеглите безплатно AdwCleaner на вашия компютър).

Преди да стартирате AdwCleaner, затворете всички отворени програми и Интернет браузъри, след което щракнете двукратно върху иконата на програмата. Ако ви се появи съобщение дали наистина искате да стартирате програмата, потвърдете и изберете да се отвори. Програмата е портабъл, не се инсталира, отваря се веднага и може да се мести във всяка папка.
Когато програмата AdwCleaner се отвори, кликнете върху бутон „Scan“ от менюто. AdwCleaner ще започне да сканира компютъра ви и да търси за злонамерени файлове на Oursurfing.com, които са инсталирани в операционната система. След края на проверката можете да кликнете последователно върху бутоните Folders / Files / Shortcuts / Scheduled tasks / Registry / Internet Explorer / Firefox / Crome, за да разберете, кои файлове е открила програмата и които ще бъдат изтрити. За да премахнете злонамерените файлове на Ousurfing.com открити от програмата, моля кликнете върху бутон „Cleaning“. AdwCleaner ще ви подкани да запишете всички отворени файлове за да може да рестартира компютъра. Можете да го направите, след което да натиснете бутон „OK“.
След края на рестарта, компютърът ви трябва да е почистен от този досаден браузър бандит.

Публикуване на коментар

0 Коментари