Как онлайн да изберем цвят за боядисване на стените в дома ни

Сигурно сте се чудили защо намираме едно място за приятно и уютно, и се чувстваме неловко другаде? Защо сме привлечени от един продукт спрямо друг?

Комбинирането и съчетанието на цветовете съставляват 60 процента от причините да изберем даден продукт, дреха или място.

Как онлайн да изберем цвят за боядисване на стените в дома ни

Където и да отидем ние обръщаме внимание на цветовете, но значението и въздействието на цвета често се подценява. Използването на цветовете е важно за нас лично, в нашите домове и в местата, където работим.

В днешните домове с отворен план, където кухни, дневни, трапезарии често са едно голямо пространство, цвета се използва, за да се определи и подчертае интериора в сравнително безличните стаи.

Номерът, разбира се, е да решите кои цветове ще използвате и къде да ги разположите. При избора на цветове, първото нещо за което трябва да се помисли е температура.

Докато топлите се явяват по-активни, създаващи стимулиращ ефект, студените цветове - нюансите от синьо-зелено през синьо виолетово, включително и повечето сиви - са склонни да избледняват, създавайки по-успокояващо и релаксиращо действие.

Съвети при боядисването и избор на цветове

  • Ако не сте сигурни откъде да започнете с цветовия експеримент, може да опитате в някое малко сервизно или складово помещение, район между стаите или акцентирайте върху част от стената.
  • Ако извършвате боядисването сами изберете област, която ще стане бързо, за да видите резултата по-рано и да разберете дали сте доволни или искате да го промените. Погледнете на процеса като приключение и се забавлявайте.
  • При избора на цвят, помислете за настроението, което искате да предадете на стаята. В спалнята искате усещането да бъде спокойно и успокояващо или интимно? Меките, студените и неутралните цветове обикновено създават по-спокойно чувство, докато по-силните цветове са по-драматични.

Съвети при боядисването и избор на цветове

  • Искате ли в кухнята да се чувствате по-общителни или да бъдете по-формални и тихи? По-топлите, контрастни и донякъде ярките цветове пресъздават една по-общителна атмосфера, докато дълбоките синьо-зелени и неутрални нюанси са подходящи за създаване на една официална обстановка.
  • Искате ли да предадете на детската стая една активна и вълнуваща енергия или едно подредено и спокойно чувство? Внимавайте да не стимулирате вашите деца с прекомерно ярки и интензивни нюанси, някои ярки цветове може да направят вашите деца неспокойни и раздразнителни.
  • Обърнете внимание на осветлението в стаята. Естествената дневна светлина показва истинския цвят, стандартните лампи за осветление добавят топли тонове и жълто, луминесцентното осветление хвърля рязък син тон.

Виртуално онлайн смесване на цветовете

Trycolors.com е един много полезен инструмент, с който онлайн през вашия браузър можете да експериментирате, като смесвате цветовете за да се доближите максимално до желания нюанс.

Платформата на сайта е бърза и лека, работата с инструмента е интуитивна и максимално опростена.


Като кликвате върху оцветените кръгове, вие избирате цветовете, които искате да смесвате, а броят кликвания са пропорциите, които добавяте, като съотношението се показва в проценти. Когато кликнете върху определен цвят, под него се появява нов кръг с минус, който ви позволява в последствие да бъде премахнат.

Създателите на платформата са помислили и за добавяне на вода, а бутона е кръгът с надпис Waterи се намира най-вдясно. Една част от добавената вода е 100 ml. Когато натиснете бутон Resetизчиствате миксера и можете да започнете отначало. Вие също можете да добавите неограничен брой запазени цветови комбинации в палитрата Palette“.

Запазването на избраната цветова комбинация се случва от надписа „Save“ или като кликнете на произволно място в полето на миксера. По-късно можете да я намерите в палитрата горе в дясно като кликнете на Palette“. Запазените цветови комбинации в палитрата можете да изтривате една по една като кликате на Remove“.

Публикуване на коментар

0 Коментари