Как да принтираме - отпечатаме документ?

Принтирането или отпечатване на документ е много лесно, стига да разполагате с необходимите инструменти за това, като принтер и програма, която да използвате.

Отпечатване на документ не е трудно, ако не се прави нещо на професионално ниво.

Как да принтираме-отпечатаме документ

Графичните дизайнери и другите професионалисти използват скъп софтуер и много скъпи специални принтери, за да получат тези висококачествени разпечатки, на които всички ние се възхищаваме.

Като начинаещи трябва да знаем само основите неща и точно това е, което ще се опитаме да обсъдим в този раздел. Надяваме се че вашия принтер е правилно конфигуриран и е в добро работно състояние.

Преди да се опитате да отпечатате вашия документ, уверете се, че принтерът е включен и че е зареден с хартия.

Подготовка за принтиране

Имате нужда от принтер, който е готов и способен да печата. Това означава, че ще трябва да бъде правилно свързан към компютъра, от който ще печатате, всички необходими драйвери трябва да се инсталират (някои версии на Windows може да имат вграден драйвер за вашия модел), и принтерът ще трябва да бъде зареден с хартия, както и мастило.

Подготовка за принтиране

Не забравяйте също и да го включите, също така, да разберете дали имате мастиленоструен или лазерен принтер. Те работят по различни начини и изискват различни материали за печат. Вие ще трябва да решите какъв тип хартия, ще използвате преди печат.

Изберете по-плътна хартия за по-официални разпечатки (като покани или автобиографии) и по-тънка хартия за обикновени флаери и други масови отпечатъци. Хартията трябва да бъде заредена в съответния слот, така че тя да може да бъде използвана, когато започнете да отпечатвате.

Вие също ще трябва да решите, дали имате нужда от цветни или черно-бели разпечатки.

Съвети при принтиране

  • На първо време отпечатайте една страница. Ако сте пропуснали нещо при конфигурирането на документа, вие няма да искате да направите десет неизползваеми копия. Така че отпечатайте само една страница, прегледайте я отново за да се уверите, че е това което искате да бъде и тогава продължете.
  • Винаги пазете резервни касети с тонер за вашия принтер, така че няма да имате проблем ако мастилото свърши, а трябва бързо да принтирате важен документ. Ако мастилото на принтера е на привършване, няма да получите добро копие.
  • Ако не можете да принтирате от компютъра си, запишете документа на диск или USB памет. Прехвърлете файла на друг компютър за да го отпечатате от там.
  • Ако документа не се отпечатва проверете дали има заредена хартия в принтера. По-големите принтери са със скрити тави за хартията, така че проверете за да се уверите дали има достатъчно хартия.

Как да принтираме

За да принтирате документ трябва да го намерите на компютъра и да го отворите. Можете да отворите файл за отпечатване в разнообразни формати, от най-разпространените на Word, PDF, снимка, интернет страница и др.

Как да принтираме

Отворете файла и потърсете бутон във формата на малък принтер, ако не можете да го намерите кликнете на File (Файл), обикновено се намира в горния ляв ъгъл на прозореца. Изберете Page Preview (Преглед преди отпечатване) ако искате да прегледате как ще изглежда документа и да направите допълнителни корекции.

Можете да отпечатате документа от този прозорец или да го пропуснете като изберете директно Print. Кликнете на File / Printer Settings за да ви се отвори прозореца за по-напреднали настройки. В този прозорец ще имате възможност за допълнителни настройки за размера и типа хартия, ефекти, цвят и др.

Хубаво е да прегледате тези настройки, за да сте сигурни, че са така както желаете. Когато се върнете в прозореца за отпечатване, имате възможност да изберете вашия принтер, цветно или нива на сивото, портретен или пейзажен изглед, страница, брой копия и др. Когато сте готови просто натиснете Print.

Публикуване на коментар

0 Коментари