ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за видео чат

За да запишете видео интервю или започнете видео разговор с любим човек лице в лице, не е толкова трудно, дори ако участниците са разположени километри един от друг.

Когато наистина искате да поддържате връзка на голямо разстояние, простото телефонно обаждане или гласовия чат бледнее в сравнение с видео разговора лице в лице.

Коя е най-добрата безплатна програма за видео чат

Можете да се погледнете един друг в очи, докато говорите, вашите родители могат да гледат как растат техните внуци, а при подходящи условия, видео чата може да бъде отлично средство за разговори свързани с работата. Но да се организира видео-конференция за група от 5, 10 или 12 души може да се превърне в истинско предизвикателство.

Без значение каква е целта ви, ще се нуждаете от добър инструмент за видео разговори. Въпросът е, какви програми ще трябва да използвате, за да извлечете максимума от вашите разговори?

Тези пет между платформени приложения внасят допълнителна функционалност, като групови видео разговори, видео и текстови съобщения, евтини гласови повиквания и др.

  1. Skype Free Calls – (български език)
  2. Viber Connect Freely – (български език)
  3. Zoom
  4. Google Hangouts – (български език)
  5. ooVoo Video Chat

 1  Skype Free Calls

Skype най-добрата програма за видео разговори

Skype е една от най-популярните и добри безплатни програми за видео разговори, която дава възможност на всеки, който има уеб камера, да види и разговаря с друг потребител на Skype.

Ако не разполагате с уеб камера можете да провеждате гласови разговори или да изпращате текстови съобщения. Със Skype можете да се насладите на групови гласови повиквания с до 25 души и видео разговори с до 10 души.

Груповите видео разговори се ограничават до 100 часа месечно, с не повече от 10 часа на ден и 4 часа за индивидуални видео разговори. След като тези ограничения се надхвърлят, видеото ще се изключи и ще използвате аудио разговор.

За да започнете групов видео разговор в Skype просто задръжте бутон Ctrl и изберете контактите, с които искате да се свържете, след което кликнете върху видео повикване. Когато направите видео повикване, Skype автоматично определя качеството на видео разговора, което вашата система е в състояние да поддържа.


 2  Viber Connect Freely

Viber убиецът на Skype в зоната за видео разговори

Viber е безплатна програма за текстови съобщения, гласови и видео разговори по цял свят с много добро качество. Със своите безплатни аудио и видео разговори, Viber е софтуерът, който трябва да изберете, когато искате да избегнете международни разговори, има изобилие от екстри, които го правят по-добро от повечето популярни приложения.

Когато стартирате програмата, ще трябва да въведете телефонния си номер и да дадете достъп до вашия списък с контакти. За проверка, вие ще получите текстово съобщение с код, което трябва да въведете преди вашия акаунт да бъде напълно синхронизиран с устройството.

Веднъж след като сте приключили с активирането, можете да прегледате списъка с контакти, за да видите кои от вашите познати използва Viber и можете да поканите тези, които не го правят.

Изпращането на съобщение е точно като при другите приложения, с балони за всеки един от хората в чата, като можете да настроите текстовата група за до 100 участника.


 3  Zoom

Zoom една от най-добрите програми за видео разговори

Вероятно пандемията от COVID-19 направи Zoom нарицателно име и толкова популярна в културния дух на времето в което живеем. Оттогава тя бързо се превърна в една от най-уважаваните услуги за видео конферентни разговори, въпреки няколкото пропуска в сигурността.

В процеса на своето развитие, програмата постоянно добавя функции, включително интеграции с нарастващ каталог от бизнес софтуер на трети страни.

Освен ако не се нуждаете от специфични функции, които Zoom не поддържа, със сигурност трябва да го поставите в горната част на списъка си за разглеждане, заедно с другите ни избрани решения за видео чат.

В сравнение с някои от най-добрите услуги за безплатен видео чат на пазара днес, Zoom ни предлага една от най-популярните и гъвкави услуги. Развитието на софтуера е най-голямо в посока видеоконференции, предлагайки ни HD видео, големи пространства за срещи и оптимално съхранение в облак.


 4  Google Hangouts

Програма на Google за групов видео чат

Google Hangouts е най-лесния вариант за групов видео чат с до 10 души тъй като тя е напълно уеб базирана.

Интерфейсът е лесен за навигация, а платформата се представя добре. Ако имате профил в Google, можете да започнете, като се присъедините от вашия компютър, смартфон или таблет. Директно през вашия браузър можете да изпращате безплатни текстови съобщения, да осъществите гласово и видео повикване с любимите си хора, приятелите и семейството.

Ако имате нужното оборудване ще осъществите видео връзка с 720p HD качество но сигнала. Можете да синхронизирате разговорите си в чата на различните си устройства за да не прекъсвате общуването, където и да се намирате.

С Hangouts за компютър можете да се забавлявате с приложенията за рисуване и ефекти. Платформата е лека с изчистен, модерен интерфейс и е съвместима с Internet Explorer, Mozilla Firefox и разбира се Google Chrome.


 5  ooVoo Video Chat

ooVoo много добра програма за видео чат

ooVoo е поредната в класацията безплатна програма за аудио, видео разговори и изпращане на мигновени текстови съобщения. Ако Facebook е основният ви начин за комуникация, вие може би ще искате да опитате и ooVoo.

Това е безплатно приложение за видео чат за WindowsiOS и Android, което също има десктоп версия за персонални компютри и Mac-ове и се интегрира с Facebook. С ooVoo също имате възможност за групов видео чат за до 11 човека на веднъж (12 ако включвате и себе си).

Програмата е с модерна, изчистена и максимално опростена визия. Когато за пръв път изтеглите ooVoo, вие ще бъдете подканени да създадете свой акаунт или да влезете с данните си за Facebook.

Гласовите и видео обаждания са безплатни с вашите контакти в програмата, но ако искате да се обаждате на мобилни и стационарни телефони ще трябва да заплатите за ooVoo кредит.


 -  Fring Free Video Calls

Fring беше добра програма за видео чат

Fring беше добро безплатно приложение за аудио-видео чат и изпращане на текстови съобщения, подобно на дотук изброените, но проектът е прекратен.

Според запознати истинското предимство на приложението бе когато се провеждат платени телефонни разговори (FringOUT), до мобилни и стационарни телефони по целия свят. Fring беше с една от най-евтините ценови листи, с курсове започващи от 1 цент на минута.

Разбира се преди да се възползвате от услугите на програмата, вие трябваше да проверите до кои държави ще се обаждате най-често защото Fring не бе най-евтиният вариант за всички страни.

С Fring можеше да се провежда видео чат с до четири човека едновременно, а приложението бе налично за iOS и Android. Fring бе едно чудесно приложение, което нямаше версия за Windows.


Публикуване на коментар

0 Коментари