ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за видео чат

За да запишете видео интервю или започнете видео разговор с любим човек лице в лице, не е толкова трудно, дори ако участниците са разположени километри един от друг. Когато наистина искате да поддържате връзка на голямо разстояние, простото телефонно обаждане или гласовия чат бледнее в сравнение с видео разговора лице в лице. Можете да се погледнете един друг в очи, докато говорите, вашите родители могат да гледат как растат техните внуци, а при подходящи условия, видео чата може да бъде отлично средство за разговори свързани с работата. Но да се организира видео-конференция за група от 5, 10 или 12 души може да се превърне в истинско предизвикателство. Без значение каква е целта ви, ще се нуждаете от добър инструмент за видео разговори. Въпросът е, какви програми ще трябва да използвате, за да извлечете максимума от вашите разговори? Тези пет между платформени приложения внасят допълнителна функционалност, като групови видео разговори, видео и текстови съобщения, евтини гласови повиквания и др.

  1. Skype Free Calls – (български език)
  2. Viber Connect Freely – (български език)
  3. Google Hangouts – (български език)
  4. ooVoo Video Chat
  5. Fring Free Video Calls

 1  Skype Free Calls


Skype е една от най-популярните и добри безплатни програми за видео разговори, която дава възможност на всеки, който има уеб камера, да види и разговаря с друг потребител на Skype. Ако не разполагате с уеб камера можете да провеждате гласови разговори или да изпращате текстови съобщения. Със Skype можете да се насладите на групови гласови повиквания с до 25 души и видео разговори с до 10 души. Груповите видео разговори се ограничават до 100 часа месечно, с не повече от 10 часа на ден и 4 часа за индивидуални видео разговори. След като тези ограничения се надхвърлят, видеото ще се изключи и ще използвате аудио разговор. За да започнете групов видео разговор в Skype просто задръжте бутон Ctrl и изберете контактите, с които искате да се свържете, след което кликнете върху видео повикване. Когато направите видео повикване, Skype автоматично определя качеството на видео разговора, което вашата система е в състояние да поддържа. 2  Viber Connect Freely


Viber е безплатна програма за текстови съобщения, гласови и видео разговори по цял свят с много добро качество. Със своите безплатни аудио и видео разговори, Viber е приложението, което трябва да изберете, когато искате да избегнете международни разговори, има изобилие от екстри, които го правят по-добро от повечето популярни приложения. Когато стартирате програмата, ще трябва да въведете телефонния си номер и да дадете достъп до вашия списък с контакти. За проверка, вие ще получите текстово съобщение с код, което трябва да въведете преди вашия акаунт да бъде напълно синхронизиран с вашето устройство. Веднъж след като сте приключили с активирането, можете да прегледате списъка с контакти, за да видите кои от вашите познати използва Viber и можете да поканите тези, които не го правят. Изпращането на съобщение е точно като при другите приложения, с балони за всеки един от хората в чата, като можете да настроите текстовата група за до 100 участника.

 3  Google Hangouts


Google Hangouts е най-лесния вариант за групов видео чат с до 10 души тъй като тя е напълно уеб базирана. Интерфейсът е лесен за навигация, а платформата се представя добре. Ако имате профил в Google, можете да започнете като се присъедините от вашия компютър, смартфон или таблет. Директно през вашия браузър можете да изпращате безплатни текстови съобщения, да осъществите гласово и видео повикване с любимите си хора, приятелите и семейството. Ако имате нужното оборудване можете да осъществите видео връзка с 720p HD качество но сигнала. Можете да синхронизирате разговорите си в чата на различните си устройства и да не прекъсвате общуването, където и да се намирате. С Hangouts за компютър можете да се забавлявате с приложенията за рисуване и ефекти. Платформата е лека с изчистен, модерен интерфейс и е съвместима с Internet Explorer, Mozilla Firefox и разбира се Google Chrome.

 4  ooVoo Video Chat


ooVoo е поредната в класацията безплатна програма за аудио, видео разговори и изпращане на мигновени текстови съобщения. Ако Facebook е основният ви начин за комуникация, вие може би ще искате да опитате и ooVoo. Това е безплатно приложение за видео чат за iOS и Android, което също има десктоп версия за персонални компютри и Mac-ове и се интегрира с Facebook. С ooVoo също имате възможност за групов видео чат за до 11 човека на веднъж (12 ако включвате и себе си). Програмата е с модерна, изчистена и максимално опростена визия. Когато за пръв път изтеглите ooVoo, вие ще бъдете подканени да създадете свой акаунт или да влезете с данните си за Facebook. Гласовите и видео обаждания са безплатни с вашите контакти в програмата, но ако искате да се обаждате на мобилни и стационарни телефони ще трябва да заплатите за ooVoo кредит.

 5  Fring Free Video Calls


Fring е още едно безплатно приложение за аудио-видео чат и изпращане на текстови съобщения, подобно на дотук изброените. Според запознати истинското предимство на приложението е когато провеждате платени телефонни разговори (FringOUT), до мобилни и стационарни телефони по целия свят. Fring е с една от най-евтините ценова листа, с курсове започващи от 1 цент на минута. Разбира се преди да решите дали да се възползвате от услугите на програмата, вие ще трябва да проверите до кои държави ще се обаждате най-често защото Fring не е най-евтиният вариант за всички страни. С Fring можете да провеждате видео чат с до четири човека едновременно, а приложението е налично за iOS и Android. Fring е едно чудесно приложение, което за съжаление не е налично за Windows.Публикуване на коментар

0 Коментари