ТОП 5 безплатен часовник за сайт с HTML код

Всички знаем че точното време е изключително важно за нашето забързано ежедневие.

Точното време е важен фактор за организацията на деня, плануване на срещите и използването на градския транспорт.

Най-добрият безплатен часовник за сайт с HTML код

На всеки се е случвало да се понесе по вълните на Интернет сърфирането и да загуби представа за времето. Ако сте уебмастър и искате посетителите на вашия сайт във всеки един момент да имат поглед върху точното време или просто да обогатите съдържанието му можете да добавите часовник с няколко реда HTML код.

В Интернет пространството съществуват уеб сайтове, които ви дават възможност да добавите аналогов или дигитален часовник на вашия уеб сайт.

В тази статия ще ви предложим няколко сайта, които предоставят безплатен часовник за сайт с HTML код, с дигитален, аналогов, анимиран, с животни или спортен дизайн.

  1. Localtimes.info
  2. Logwork.com
  3. Dayspedia.com
  4. Timeanddate.com
  5. Worldtimeserver.com

 1  Localtimes.info


Localtimes.info е международна платформа, която помага на уебмастърите да показват полезна информация на уеб сайта си. Организацията е онлайн от 1997 г. и притежава и експлоатира интернет сайтове, които предоставят информация и услуги с над един милион уникални потребители всеки ден.

В момента компанията се фокусира върху микро-услугите, като Widgets, Twitter, Facebook и мобилните приложения. Една много полезна тяхна услуга е предоставянето на Widget часовник за сайт, който може да бъде персонализиран според вашите нужди.

Първо трябва да изберете часовата зона, като добавите името на град в полето „Type City“. Можете да изберете размер на часовника и дали да е аналогов, дигитален или да показва часът в няколко световно-известни градове. Можете да променяте също цвета на текста, фона, рамката и др.


 2  Logwork.com


Logwork.com ни предоставя голям избор от модерни часовници, които лесно можете да вградите във вашия уеб сайт с няколко реда HTML код. Ако желаете и решите часовникът може да показва името на град по ваш избор.

Трябва да също да изберете часовата зона за да може часовника да показва точно време. Часовниците на Logwork.com могат да бъдат настроени да показват всяка часова зона, така те не само ще бъдат декоративни, но също така и много практични.

Имате възможност да изберете вашия часовник от категории: Най-нови, HTML5, Без реклами, Аналогови, Часовници с животни, Броячи, Тъмен фон, Цифрови, Празнични, Лого, Сезони, Спорт, Прозрачни и др.

Прозрачните часовници имат прозрачен фон. Вие ще можете да виждате фоновото изображение или цвят на вашия уеб сайт през часовника. Най-новите часовници се показват на страницата Gallery в секция Newest.


 3  Dayspedia.com


Dayspedia.com предоставя всякакви интересни и полезни Джаджи, които можете да вградите във вашия уеб сайт, блог или браузър. Технологиите са достигнали огромно ниво на развитие и Джаджите (Widgets) не са изключение.

Всеки ден се появяват огромен брой полезни Джаджи, чието предназначение е да направят живота ни по-лесен и колоритен. Някои от тях постоянно се използват от най-добрите уеб дизайнери поради тяхната ефективност.

Тук можете да намерите широка гама от необходимите допълнения към вашия блог, уеб сайт или социална страница. Най-важното нещо, което обединява тези приспособления е тяхната простота в инсталирането и управлението.

Голямото разнообразие от различни дизайни и цветови схеми, използвани при създаването на часовниците с HTML код ви дава възможност да изберете най-подходящия вариант, който да отговаря на вашите изисквания.


 4  Timeanddate.com



Timeanddate.com е един страхотен уеб сайт, който е безплатен, полезен и лесен за използване. Една от любимите функции за потребителите е създаването на безплатен часовник за уеб сайт.

Създаването на часовника преминава през няколко стъпки и много опции, които можете да изберете за да го персонализирате. Първата стъпка е да изберете подходящ темплейт за вашия безплатен часовник.

Имате възможност да избирате цифров или аналогов темплейт на часовник от богатото цветово разнообразие предлагано от платформата. На следващата стъпка сайта автоматично засича вашето местонахождение и часова зона, но вие можете и ръчно да добавите нова.

Поредната стъпка ви дава възможност да промените шрифта, размера и цвета на текста и дали да е удебелен, наклонен или подчертан. Във финалната стъпка избирате цвета на фона и рамката на часовмника, като те могат да бъдат и прозрачни.


 5  Worldtimeserver.com


Worldtimeserver.com ни предоставя безплатни онлайн инструменти, генератори, ръководства и др. Сайта предлага различни инструменти и услуги за уеб мастъри, като Анимиран банер мейкър, Web 2.0 Title генератор, Бутон мейкър, Безплатен флаш плеър, Меню генератор, Флаш MP3 плеър генератор и др.

Worldtimeserver.com също предоставя безплатни аналогови и цифрови часовници, които можете да добавите на вашия уеб сайт. Часовниците предлагани от сайта са със специфичен модерен дизайн, символи и изчистени цветови модели.

Инсталирането на часовник е максимално опростено, просто трябва да изберете желания дизайн, като кликнете върху избрания часовник, след което да натиснете бутон Generate“. След това вие ще трябва да копирате генерирания HTML код и да го поставите във вашия сайт.


Публикуване на коментар

0 Коментари