Колко е един инч? Онлайн конвертор от инчове в сантиметри

Искате да си купите смартфон, фаблет или таблет с 3, 4, 5, 6 или 10 инча екран и искате да разберете колко е това в сантиметри или ще пазарувате от Англия, значи сте на правилното място.

Един инч (inch) е равен на 2.54 сантиметра и е мярка за дължина от така наречените имперски единици, която се използва в страни, като Англия, САЩ и др. Английската дума inch произлиза от латинската дума uncia, която означава една дванадесета част.

Колко е един инч

В много европейски езици, думата за „inchе същата или произлиза от думата thumb(палец), като мъжкият палец, който е широк около един инч. През 1930 г. Британския институт за стандартизация приема един инч да е точно 2.54 сантиметра, а през 1933 г.

Американската асоциация за стандартизация последва примера й. Съкратено инч се изписва със символа in или със знака '', който е двоен прим.

Според Международната организация по законодателна метрология, инча е от мерните единици, които трябва по-скоро да спрат да се използват.

Таблица на най-разпространените размери

Най-разпространените размери инчове в сантиметри

Таблица на размери за екрани на смартфони

Размери за екрани на смартфони от инчове в сантиметри

Забележка: Ако не намирате размера, който търсите използвайте онлайн конвертора по-долу, за да преобразувате желаното число.

Конвертор от инчове в сантиметри


Онлайн конвертор от инчове в сантиметри

Inches-to-cm.com е онлайн конвертор, с чиято помощ лесно ще преобразувате инчове в сантиметри и обратно.

Работата със сайта е много интуитивна и максимално опростена, трябва да попълните полето inches (in) или centimeters (cm) с числото, което искате да конвертирате.

Важно е да знаете, че когато въвеждате не цяло число трябва да използвате точка, а не запетая. Автоматично в съседното поле, без да кликате където и да е ще получите конвертираното число.

По-долу в таблицата имате възможност да направите бърз преглед на най-често срещаните числа преобразувани от инчове в сантиметри. Inches-to-cm.com е един чудесен и полезен онлайн инструмент, от който ежедневно се възползват огромен брой потребители по целия свят.

Неговата визия е семпла и максимално изчистена, като се акцентира върху полезната информация и това, което се случва когато го използвате.

Публикуване на коментар

0 Коментари