Как да свалим и инсталираме Windows Movie Maker на Windows 11?

Windows Movie Maker с кодовото име Sundance, по-рано известен, като Windows Live Movie Maker е безплатен софтуер за редактиране и създаване на видео презентации създаден от Microsoft.

Инсталиране на Windows Movie Maker

Програмата е част от пакета Windows Essentials и освен възможност за създаване на видео, имате опция да го публикувате в Youtube, Vimeo, Facebook, Flickr, OneDrive и др. С програмата имате възможност да добавяте специални ефекти и преходи, звук, впечатляващи надписи, с които да разкажете историята си.

Windows Movie Maker е опростен, визуално изчистен, но в същото време много мощен инструмент за създаване на професионални видео презентации. Както при повечето видео редактори и тук имате опция да използвате бутон Spaceза да стартирате и спирате видео презентацията.

Най-лесният начин да създадете вашето видео с Movie Maker, е като кликнете на Add videos and photosза да добавите видео и снимки за презентацията. Когато ги добавите, съседният бутон Add musicще стане активен, ако желаете имате възможност да добавите и аудио файл за фонова музика. Когато превключите в секция Animations имате голям избор за добавяне на преходи между различните кадри.

безплатен софтуер за редактиране и създаване на видео

Много е лесно избирането на преход от десетките теми, просто задръжте курсора на мишката върху някой от тях за да се активира опцията за автоматичен предварителен преглед. Експериментирайте в секцията Visual effectsи изберете един от многото визуални филтри, който да добавите към проекта си.

В секцията Projectимате допълнителни настройки, между които и промяна на съотношението на Широкоекранно (16:9) или Стандартно (4:3). Когато сте готови с редактирането на видеото трябва да се върнете в секцията с инструменти Homeза да запазите проекта си на твърдия диск на компютъра.

Ако кликнете на дискетата горе в ляво на прозореца ще запазите проекта си, като Movie Maker Project и ще имате възможност да го редактирате докато го завършите. Ако изберете бутона Save movie“, горе в дясно на прозореца ще запазите проекта си в някой от видео форматите предлагани, като опция от програмата.

Как да инсталираме Windows Movie Maker?

Както разбрахте Windows Movie Maker е безплатна програма за създаване на видео филми, достъпна за всеки, който използва Microsoft Windows. Следвайте стъпките описани по-долу и ще научите как да инсталирате програмата само за няколко минути.

Windows Movie Maker безплатна програма

Първо ще трябва все пак да проверите дали Movie Maker не е инсталиран вече в системата. По-старите версии на Windows са с инсталиран Movie Maker, но при по-новите ще трябва да направите това ръчно:

  • Windows XP включва Windows Movie Maker 2.1;
  • Windows Vista идва с инсталиран Windows Movie Maker 6.0;
  • Потребителите на Windows 7, 8, 10 и 11 ще трябва да свалят Windows Movie Maker 2012

Сваляне и инсталиране

За съжаление софтуера Windows Essential не е наличен за сваляне от сайта на Microsoft, но все още имате опция да бъде свален от сайта на Archive.org. Софтуера е съвместим и с Windows 11:

Бутон за сваляне на Windows Movie Maker за Windows 11

Когато свалите инсталатора, намерете го на компютъра и го стартирайте. Имате възможност да инсталирате всички програми от пакета Windows Essential или да изберете само тези, които са ви нужни.

Ако избирате програми по желание се уверете, че Movie Maker е от избраните. Натиснете Installи когато инсталацията приключи, отворете програмата от менюто Startили в полето за търсене изпишете Movie Maker“.

Публикуване на коментар

2 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)