Как да свалим и инсталираме Windows Movie Maker

Windows Movie Maker с кодовото име Sundance, по-рано известен, като Windows Live Movie Maker е безплатен софтуер за редактиране и създаване на видео презентации създаден от Microsoft. Програмата е част от пакета Windows Essentials и освен възможност за създаване на видео, имате опция да го публикувате в Youtube, Vimeo, Facebook, Flickr, OneDrive и др. С програмата можете да добавяте специални ефекти и преходи, звук, впечатляващи надписи, с които да разкажете историята си. Windows Movie Maker е опростен, визуално изчистен, но в същото време много мощен инструмент за създаване на професионални видео презентации. Както при повечето видео редактори и тук можете да използвате бутон „Space“ за да стартирате и спирате видео презентацията. Най-лесният начин да създадете вашето видео с Movie Maker, е като кликнете на „Add videos and photos“ за да добавите видео и снимки за презентацията. След като ги добавите, съседният бутон „Add music“ ще стане активен, ако желаете можете да добавите и аудио файл за фонова музика. Когато превключите в секция „Animations“ имате голям избор за добавяне на преходи между различните кадри. Много е лесно избирането на преход от десетките теми, като просто задържите курсора на мишката върху някой от тях за да се активира опцията за автоматичен предварителен преглед. В секцията „Visual effects“ можете да експериментирате и да изберете един от многото визуални филтри, който да добавите към вашия проект. В секцията „Project“ имате още допълнителни настройки, между които и промяна на съотношението на Широкоекранно (16:9) или Стандартно (4:3). Когато сте готови с редактирането на вашия видео клип трябва да се върнете в секцията с инструменти „Home“ за да запазите вашия проект на твърдия диск на компютъра. Ако кликнете на дискетата горе в ляво на вашия прозорец ще запазите проекта си, като Movie Maker Project и ще можете да го редактирате докато го завършите. Ако изберете бутона „Save movie“, горе в дясно на прозореца ще можете да запазите проекта си в някой от видео форматите предлагани, като опция от програмата.

Как да инсталираме Windows Movie Maker


Както разбрахте Windows Movie Maker е безплатна програма за създаване на видео филми, достъпна за всеки, който използва Microsoft Windows. Следвайте стъпките описани по-долу и ще научите как да инсталирате програмата само за няколко минути. Първо ще трябва все пак да проверите дали Movie Maker не е вече инсталиран на вашата система. По-старите версии на Windows са с инсталиран Windows Movie Maker, но при по-новите ще трябва да го инсталирате ръчно:

  • Windows XP включва Windows Movie Maker 2.1
  • Windows Vista идва с инсталиран Windows Movie Maker 6.0
  • Потребителите на Windows 7, 8 и 10 ще трябва да свалят Windows Movie Maker 2012

Сваляне и инсталиране


Имате два варианта, можете да изтеглите и инсталирате пакета Windows Essentials, който включва Movie Maker, Photo Gallery и Windows Live Mail или да изберете само Movie Maker. И двата софтуера са на разположение на сайта на Microsoft. Кликнете на бутон „Download“ за да свалите програмата.Когато свалите инсталатора, намерете го на компютъра и го стартирайте, ще имате възможност да инсталирате всички програми от пакета Windows Essential или да изберете само тези, които са ви нужни. Ако избирате програми по желание се уверете, че Movie Maker е от избраните. Натиснете „Install“ и след като инсталацията приключи можете да отворите програмата от менюто „Start“ или в полето за търсене, като изпишете „Movie Maker“.

Публикуване на коментар

2 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)