Стартира нова студентска платформа

Знаете ли кое е това място, на което всички студенти от всички университети в България се събират на едно място, за да обсъждат проблемите и радостите си, за да сигнализират за нередности спрямо техните права, за да се вълнуват от предстоящите изпити, ваканции, откриването на сезона на бригадите и изобщо за всичко, което интересува един средностатистически учащ във ВУЗ у нас? Няма такова място. Или поне до вчера нямаше, защото информационната онлайн Студентска мрежа на България вече е факт! Студентската мрежа на България е първата истинска среща на всички български студенти на едно място – без значение от кой университет са, в коя специалност учат, колко учат, какво ги вълнува и за какво се борят. Проектът има за цел да обедини не само студентите, но и всички преподаватели на едно място, за да ги направи една идея по-близки един до друг, за да подобри общуването между тях и в крайна сметка взаимно да си помагат, да търсят отговорите на въпросите, които ги вълнуват.

След цели три години опити, проектът Студентите.BG , в крайна сметка е взет под крилото на БАН и по конкретно, под крилото на НЛКВ, благодарение на които тя стана факт. Тук е мястото да отбележим, че макар според създателите на мрежата в нея няма нищо кой знае какво ново и уникално, самата платформа е различна и впечатляваща поради това, че носи обединителен характер за студентското общество изобщо. Тук всеки един студент може да получи помощ – и от колегите, и от преподавателите си. Това става възможно благодарение на специализирана категория на платформата, Колегиална помощ. В нея има научни области, за които се абонирате и които можете да следите в реално време – например в областта на икономиката, на математиката и т.н. В дискусионните форуми те могат да обсъждат не само учебния материал и живота в университета, но и този извън него – да се дават предложения за общи срещи, да се съветват за летни бригади, стажове, курсове и специализации. Платформата позволява и свободно споделяне на помощни материали, което ще улесни самостоятелната подготовка на учащите, но най-вече ще ги сплоти, ще ги научи да бъдат услужливи и в помощ един на друг, защото точно така се строи и се постигат успехи, заедно и с поглед напред към бъдещето! Последно, но не по важност, Студентската мрежа на България има и специализирана секция за публикуване на обяви. Тук всеки посетител на платформата може свободно да публикува обяви насочени към студентското общество в определни категории. На студентите пък предлага възможността, да си намерят работа или специализиран курс, който да ги предвижи една крачка по-напред към професионалното им развитие.

Разбира се, Студентската мрежа на България предоставя вход на всеки студент напълно безплатно. Веднъж регистрирал се, студентът получава право да използва цялата функционалност на платформата, както и да пише на така наречената стена на своя унивиерситет. Освен това той автоматично бива абониран за всички новини и събития, свързани с неговите интереси. Потребителите трябва да са наясно, че платформата е нова и като такава, тя тепърва ще търпи промени и развитие спрямо нуждите и изискванията на студентското общество в страната.

Студентската мрежа на България е страхотна инициатива, която, определено, ще има успех и реални ползи за всеки неин участник и създател – защото тя се създава и поддържа от всички за всички. А дали не е това повратният момент, когато най-накрая родните студенти ще могат да си кажат „Един за всички, всички за един!“? Силно се надяваме да е така и искрено се радваме, че Studentite.BG е първата крачка към това начинание!

Само за четири дни след стартирането си, платформата събра над 1600 регистрирани потребителя.

Източник: Studentite.BG

Публикуване на коментар

0 Коментари