Безплатна онлайн програма за преобразуване на снимка в текст

На повечето от нас ни се е случвало да набираме текст от сканиран документ или от снимка направена с фото апарат или телефон и да си мечтаем за начин, по който да можем да копираме информацията от изображението и да си спестим труд и време.

Безплатна онлайн програма за преобразуване на снимка в текст

Може би причината да четете тази статия е точно тази, защото търсите начин да преобразувате информацията от изображение в текстов документ. Отдавна има различни OCR програми, с чиято помощ можем да преобразуваме изображение в текст.

Те използват технологията Optical Character Recognition (OCR), оптично разпознаване на символи в графичните файлове. OCR софтуера работи чрез анализ на графичния документ сравнявайки го с шрифтовете в своята база данни.

Някои OCR програми работят, като използват и системи за проверка на правописа за да избегнат грешки при разпознаването на точните думи. Разбира се 100 % точност е трудно да се постигне особено на езици различни от английския като българския, но резултата е много задоволителен.

OnlineOCR.net онлайн програма за преобразуване на снимка в текст


OnlineOCR.net е онлайн платформа, с която можете лесно и бързо да извлечете текст от сканиран документ или снимка. Онлайн платформата поддържа оптично разпознаване на символи в изображение на повече от 46 езика включително Български (Кирилица), Китайски, Японски и Корейски.

OnlineOCR.net онлайн програма за преобразуване на снимка в текст

С онлайн програмата можете да извличате текст от PDF файлове и изображения в (JPG, BMP, TIFF, GIF) и да го конвертирате във формат удобен за редактирате, като Microsoft Word, Excel и Text Plain.

С онлайн програмата работите директно през вашия браузър без да я инсталирате на компютъра. Софтуера разпознава текст и символи в сканирани PDF документи (включително и множество файлове) и фотографии заснети с цифров апарат.

Преобразуването на сканирани PDF документи във формат за редактиране DOCX се реализира точно, както е оригинала с таблици, колони и графики. Услугата на OnlineOCR.net е напълно безплатна и е в „режим гости“ (без регистрация), който ви позволява да конвертирате 15 изображения на час.

Регистрацията ще ви даде възможност да конвертирате много повече PDF документи и да използвате допълнителните функции предоставени от платформата.

Как да използваме OnlineOCR.net

Работата с онлайн програмата е максимално опростена и много интуитивна. Процеса по преобразуване на изображение от сканиран документ в текстов документ е сведен до няколко лесни стъпки.

Как да използваме OnlineOCR.net

Първоначално трябва да намерите изображението на вашия компютър, от което искате да извлечете информацията във вид на текст, като натиснете бутон Select file“. Втората стъпка е избор на език и изходен формат за конвертирания документ.

За език изберете Bulgarian“, а за изходен формат можете да изберете Microsoft Word, Excel или Text Plain. Когато сте готови с подготовката попълнете в Enter Captcha code символите от картинката и просто натиснете бутон Convert“.

След кратка обработка на документа той ще е готов за сваляне от линка „Download Ouput File“ или можете да копирате текста от полето по-долу. Най-добре е да свалите файла от линка за да избегнете евентуални грешки.

Накрая можем да обобщим, че OnlineOCR е много полезен онлайн инструмент, който върши безпроблемно, коректно и бързо точно това, за което е създаден, а именно извличането на текст от изображение.

Публикуване на коментар

2 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)