Безплатна онлайн програма за преобразуване на снимка в текст

На повечето от нас ни се е случвало да набираме текст от сканиран документ или от снимка направена с фото апарат или телефон и да си мечтаем за начин, по който да можем да копираме информацията от изображението и да си спестим труд и време. Може би причината да четете тази статия е точно тази, защото търсите начин да преобразувате информацията от изображение в текстов документ. Отдавна има различни OCR програми, с чиято помощ можем да преобразуваме изображение в текст. Те използват технологията Optical Character Recognition (OCR), оптично разпознаване на символи в графичните файлове. OCR софтуера работи чрез анализ на графичния документ сравнявайки го с шрифтовете в своята база данни. Някои OCR програми работят, като използват и системи за проверка на правописа за да избегнат грешки при разпознаването на точните думи. Разбира се 100 % точност е трудно да се постигне особено на езици различни от английския като българския, но резултата е много задоволителен.

OnlineOCR.net онлайн програма за преобразуване на снимка в текст


OnlineOCR.net е онлайн платформа, с която можете лесно и бързо да извлечете текст от сканиран документ или снимка. Онлайн платформата поддържа оптично разпознаване на символи в изображение на повече от 46 езика включително Български (Кирилица), Китайски, Японски и Корейски. С онлайн програмата можете да извличате текст от PDF файлове и изображения в (JPG, BMP, TIFF, GIF) и да го конвертирате във формат удобен за редактирате, като Microsoft Word, Excel и Text Plain. С онлайн програмата работите директно през вашия браузър без да я инсталирате на компютъра. Програмата разпознава текст и символи в сканирани PDF документи (включително и множество файлове) и фотографии заснети с цифров апарат. Преобразуването на сканирани PDF документи във формат за редактиране DOCX се реализира точно, както е оригинала с таблици, колони и графики. Услугата на OnlineOCR.net е напълно безплатна и е в „режим гости“ (без регистрация), който ви позволява да конвертирате 15 изображения на час. Регистрацията ще ви даде възможност да конвертирате много повече PDF документи и да използвате допълнителните функции предоставени от платформата.Как да използваме OnlineOCR.net


Работата с онлайн програмата е максимално опростена и много интуитивна. Процеса по преобразуване на изображение от сканиран документ в текстов документ е сведен до няколко лесни стъпки. Първоначално трябва да намерите изображението на вашия компютър, от което искате да извлечете информацията във вид на текст, като натиснете бутон „Select file“. Втората стъпка е избор на език и изходен формат за конвертирания документ. За език изберете „Bulgarian“, а за изходен формат можете да изберете Microsoft Word, Excel или Text Plain. Когато сте готови с подготовката попълнете в „Enter Captcha code“ символите от картинката и просто натиснете бутон „Convert“. След кратка обработка на документа той ще е готов за сваляне от линка „Download Ouput File“ или можете да копирате текста от полето по-долу. Най-добре е да свалите файла от линка за да избегнете евентуални грешки. Накрая можем да обобщим, че OnlineOCR.net е много полезен онлайн инструмент, който върши безпроблемно, коректно и бързо точно това, за което е създаден, а именно извличането на текст от изображение.

Публикуване на коментар

2 Коментари

Ако статията Ви е харесала споделете я или напишете коментар, ние ще ви отговорим.

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)