ТОП 5 на най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android

Приложенията за сигурност си остават едни от най-популярните за потребителите на Android. Има дебат в Интернет пространството дали наистина имате нужда от антивирусно приложение на вашия смартфон. Много от мненията и аргументите за и против антивирусните и анти-malware приложения са обикновено оправдани. Въпреки това, повечето хора искат да имат допълнителна сигурност или са изключително предпазливи, в което няма разбира се нищо лошо. Не може да се отрече че зловредния софтуер се е превърнал в проблем от доста години. За щастие приложенията за сигурност се подобряват непрекъснато за да са в крак с най-новите заплахи, за да имате по-голяма защита. В този списък сме се опитали да ви представим едни от най-добрите антивирусни приложения за Android, като сме се ръководили от нашия опит, тяхната популярност и от тестовете на AV-Test.org за сигурност и функционалност за 2016 г.

  1. BitDefender Antivirus Free
  2. Kaspersky Internet Security
  3. ESET Mobile Security & Antivirus
  4. Norton Security & Antivirus
  5. Avast Mobile Security & AntiVirus

 1  BitDefender Antivirus FreeBitDefender Antivirus Free е може би най-лекото и ненатрапчиво безплатно антивирусно приложение в този списък. То има точно две характеристики, които са да сканира и да почиства вашето устройство, след което да предлага антивирусна защита в реално време. Защитата в реално време сканира приложенията, които инсталирате и след това следи каква е тяхната дейност. Сканирането е много бързо и отнема само няколко минути за да приключи. Това приложение всъщност е част от по-голям антивирусен пакет на BitDefender, много е олекотено и подходящо за начинаещи потребители защото не изисква каквато и да е конфигурация. Според нас по-добрият вариант е тази олекотена версия, но ако предпочитате можете да потърсите нейния по-тежък вариант в Google Play. BitDefender Antivirus Free за Android е едно страхотно приложение на доказана през годините марка.


 2  Kaspersky Internet SecurityKaspersky Internet Security е едно друго силно разпознаваемо и много популярно приложение в антивирусното пространство. Това е безплатната версия, която ни осигурява антивирусна защита с минимума от опции сравнение с платената, която включва някои много полезни възможности. Списъкът с опции включва сканиране (безплатно) за зловреден софтуер и вируси, докато с платената версия получавате защита в реално време, анти-фишинг, защита в облак, защита от кражба, както и по-маловажни функции, като сигнализиране за да намерите по-лесно и бързо вашето изгубено устройство. Приложението е сравнително тежко, така че не е особено подходящо за по-стари или по-нисък клас устройства. Въпреки това Kaspersky винаги получава едни от най-високите резултати от независими лаборатории за своите възможности за откриване на зловреден софтуер. Приложението Kaspersky Internet Security е достъпно за безплатно сваляне от Google Play. 3  ESET Mobile Security & AntivirusESET Mobile Security & Antivirus е още едно много популярна марка в сферата на антивирусната защита, позната повече като Nod32. Приложението може да се похвали с впечатляващите 100 % откриваемост на зловреден софтуер за 2015 г., а с честото си обновяване на своята антивирусна база данни се опитва да поддържа това ниво и през 2016 г. Освен сканиране на вашето устройство с получавате също и защита в реално време, както е при повечето приложения в тази сфера. Платените абонати получават допълнителни опции, като защита против кражба и по-разширени функции за сигурност, докато безплатната версия е по-орязана, което е много добре ако се нуждаете от нещо опростено да сканира вашето устройство и да ви осигури защита. Приложението има незначително въздействие върху производителността на устройството, като потреблението на RAM почти не се променя когато го използвате.


 4  Norton Security & AntivirusNorton Security & Antivirus също се нарежда в списъка с едни от най-разпознаваемите марки в антивирусното пространство. През последните години Norton претърпя някои положителни промени, които включват по-мощна версия на безплатното приложение, включващо добавени няколко нови функции, както и редизайн на визията. Не се заблуждавайте да си мислите, че това е едно тежко антивирусно приложение, то се справя много по-добре от преди. Програмата ви дава антивирусна и анти-зловреден софтуер защита, заедно с дистанционно заключване, аларма която да ви помогне да намерите липсващото устройство и някои допълнителни функции. Независимите лаборатории за изпитание дават на Norton едни от най-добрите оценки що се отнася до защита от зловреден софтуер. Приложението бележи огромно развитие в неговата работа и подобрение при интегрирането му в Android.


 5  Avast Mobile Security & AntiVirus


Avast Mobile Security & AntiVirus е не по-малко познат и сигурен от неговите конкуренти със своите повече от 100 милиона инсталирания и рейтинг 4.5 от четири милиона мнения в Google Play. Неговите възможности са обичайното сканиране на устройството, сканиране на ново инсталираните приложения и защита в реално време, както и периодично обновяване на антивирусната база данни, функции за защита от кражба и възможност да го заключите дистанционно в случай че го изгубите. Avast Mobile Security & AntiVirus е с изчистен интерфейс, който е много лесен за навигация, за да стартирате сканиране на вашето устройство натиснете просто бутон „Run Scan“. Безплатната версия на приложението предлага доста от функциите на платената и е един от най-добрите безплатни продукти за сигурност, които можете да инсталирате на телефона си.
Публикуване на коментар

0 Коментари