ТОП 5 на най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android

Приложенията за сигурност си остават едни от най-популярните за потребителите на Android.

Има дебат в Интернет пространството дали наистина имате нужда от антивирусно приложение на вашия смартфон.

Кои са най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android?

Много от мненията и аргументите за и против антивирусните и анти-malware приложения са обикновено оправдани. Въпреки това, повечето хора искат да имат допълнителна сигурност или са изключително предпазливи, в което няма разбира се нищо лошо.

Не може да се отрече че зловредния софтуер се е превърнал в проблем от доста години. За щастие приложенията за сигурност се подобряват непрекъснато за да са в крак с най-новите заплахи, за да имате по-голяма защита.

В този списък сме се опитали да ви представим едни от най-добрите антивирусни приложения за Android, като сме се ръководили от нашия опит, тяхната популярност и от тестовете на AV-Test.org за сигурност и функционалност.

  1. BitDefender Antivirus Free
  2. Kaspersky Internet Security
  3. ESET Mobile Security & Antivirus
  4. Norton Security & Antivirus
  5. Avast Mobile Security & AntiVirus

 1  BitDefender Antivirus Free

BitDefender Antivirus Free най-доброто безплатно антивирусно приложение за Android

BitDefender Antivirus Free е може би най-лекото и ненатрапчиво безплатно антивирусно приложение в този списък.

То има точно две характеристики, които са да сканира и да почиства вашето устройство, след което да предлага антивирусна защита в реално време. Защитата в реално време сканира приложенията, които инсталирате и след това следи каква е тяхната дейност.

Сканирането е много бързо и отнема само няколко минути за да приключи. Това приложение всъщност е част от по-голям антивирусен пакет на BitDefender, много е олекотено и подходящо за начинаещи потребители защото не изисква каквато и да е конфигурация.

Според нас по-добрият вариант е тази олекотена версия, но ако предпочитате можете да потърсите нейния по-тежък вариант в Google Play. BitDefender Antivirus Free за Android е едно страхотно приложение на доказана през годините марка.

Изтеглете BitDefender Antivirus Free безплатен антивирус за Android


 2  Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security безплатно антивирусно приложение

Kaspersky Internet Security е едно друго силно разпознаваемо и много популярно приложение в антивирусното пространство.

Това е безплатната версия, която ни осигурява антивирусна защита с минимума от опции сравнение с платената, която включва някои много полезни възможности.

Списъкът с опции включва сканиране (безплатно) за зловреден софтуер и вируси, докато с платената версия получавате защита в реално време, анти-фишинг, защита в облак, защита от кражба, както и по-маловажни функции, като сигнализиране за да намерите по-лесно и бързо вашето изгубено устройство.

Приложението е сравнително тежко, така че не е особено подходящо за по-стари или по-нисък клас устройства. Въпреки това Kaspersky винаги получава едни от най-високите резултати от независими лаборатории за своите възможности за откриване на зловреден софтуер. Приложението Kaspersky Internet Security е достъпно за безплатно сваляне от Google Play.

Изтеглете Kaspersky Internet Security антивирус за Android


 3  ESET Mobile Security & Antivirus

ESET безплатно антивирусно приложение

ESET Mobile Security & Antivirus е още една много популярна марка в сферата на антивирусната защита, позната повече като Nod32.

Приложението може да се похвали с впечатляващите 100 % откриваемост на зловреден софтуер, а с честото си обновяване на своята антивирусна база данни се опитва да поддържа това ниво. Освен сканиране на вашето устройство, получавате също и защита в реално време, както е при повечето приложения в тази сфера.

Платените абонати получават допълнителни опции, като защита против кражба и по-разширени функции за сигурност, докато безплатната версия е по-орязана, което е много добре ако се нуждаете от нещо опростено да сканира вашето устройство и да ви осигури защита.

Приложението има незначително въздействие върху производителността на устройството, като потреблението на RAM почти не се променя когато го използвате.

Свалете ESET безплатен антивирус за Android


 4  Norton Security & Antivirus

Norton едно от най-добрите безплатни антивирусни приложения за Android

Norton Security & Antivirus също се нарежда в списъка с едни от най-разпознаваемите марки в антивирусното пространство.

През последните години Norton претърпя някои положителни промени, които включват по-мощна версия на безплатното приложение, включващо добавени няколко нови функции, както и редизайн на визията.

Не се заблуждавайте да си мислите, че това е едно тежко антивирусно приложение, то се справя много по-добре от преди. Програмата ви дава антивирусна и анти-зловреден софтуер защита, заедно с дистанционно заключване, аларма която да ви помогне да намерите липсващото устройство и някои допълнителни функции.

Независимите лаборатории за изпитание дават на Norton едни от най-добрите оценки що се отнася до защита от зловреден софтуер. Приложението бележи огромно развитие в неговата работа и подобрение при интегрирането му в Android.

Тествайте Norton антивирус за Android


 5  Avast Mobile Security & AntiVirus

Avast антивирус едно от най-използваните приложения за Android

Avast Mobile Security & AntiVirus е не по-малко познат и сигурен от неговите конкуренти със своите повече от 100 милиона инсталации рейтинг 4.5 от четири милиона мнения в Google Play.

Неговите възможности са обичайното сканиране на устройството, на ново инсталираните приложения и защита в реално време, както и периодично обновяване на антивирусната база данни, функции за защита от кражба и възможност да го заключите дистанционно в случай че го изгубите.

Avast Mobile Security & AntiVirus е с изчистен интерфейс, който е много лесен за навигация, за да стартирате сканиране на вашето устройство натиснете просто бутон Run Scan“.

Безплатната версия на приложението предлага доста от функциите на платената и е един от най-добрите безплатни продукти за сигурност, които можете да инсталирате на вашето мобилно устройство.

Свалете Avast и го инсталирайте на вашето мобилно устройство

Публикуване на коментар

0 Коментари