ТОП 5 на най-добрите сайтове фотогалерии за пътешествия

Интересът към фотографията от създаването на първата снимка през далечната 1822 г., търпи огромни промени благодарение на развитието на цифровите технологии. Камерите и компютрите стават все по-евтини и по-мощни, софтуерът по-достъпен, а принтерите са с възможности да отпечатват снимките с качество, което е толкова добро, ако не и по-добро от тези създадени в тъмните химически стаи. Наред с тези развития във фотографията паралелно наблюдаваме и огромен подем и еволюция в мрежата. Преди десетина години сайтовете бяха до голяма степен тромави, но днес съвременните фотографи имат мощни флаш инструменти, чрез които значително са подобрили и развили своите уебсайтове. Резултата е че фотографите са намерили нови и вълнуващи начини да покажат най-доброто от своята работа онлайн. В тази статия ще ви представим 5 от най-добрите сайтове фотогалерии със снимки за пътешествия от целия свят.

  1. Molon.de фотогалерия
  2. Phototravel.net фотогалерия
  3. Worldinmylens.com фотогалерия
  4. Roughguides.com фотогалерия
  5. Photoshelter.com фотогалерия

 1  Molon.de фотогалерияMolon.de е един страхотен уебсайт с фотогалерии на Alfred Maloon с повече от 28 000 туристически, природа, пейзажни и приключенски снимки. Уеб сайта е създаден през 2002 г., от тогава непрекъснато се разширява, като се добавят снимки от все повече нови държави или към вече съществуващи такива. Сайтът е структуриран, като галерия със снимки от различни държави по света, като фотографиите от Китай и Малайзия преобладават. Всеки месец се добавят нови галерии, а функцията за търсене е много удобна, когато искате да намерите фотографии от конкретен континент, държава, град или регион. 15 % от снимките в сайта са панорамни с много висока резолюция, изключително детайлни подходящи за печат в големи размери. Можете да добавите вашата електронна поща към бюлетина, ако искате да бъдете информирани, когато се публикуват нови галери в сайта. 2  Phototravel.net фотогалерияPhototravel.net е платформа, която представя огромна колекция от фотографии на Frantisek Staud. Тук можете да закупите художествени фотографии за лична употреба или комерсиална реклама, подходящи за отпечатване във висока резолюция, или просто да се насладите на богатата колекция на красиви и интересни снимки от целия свят. Frantisek Staud е роден в Чехия и по-голямата част от детството му е преминало да се учи да прави снимки, да развива себе си в това поприще. Няколко години е работил в Япония и Обединеното кралство, сега е уседнал в Чешката република и прави редовни пътувания и експедиции за популярни списания или да актуализира своите файлове. Неговите фотографии много често се ползват от популярни мултинационали компании за техни рекламни кампании или се ползват за плакати на големи филмови продукции, като „Последният Самурай“ с Том Круз например.

 3  Worldinmylens.com фотогалерияWorldinmylens.com е с най-добрата визия от до тук изброените сайтове и удобна за ползване галерия с над 12 000 снимки от повече от 80 държави. Сайта е собственост на Piotr Kulczycki пътуващ фотограф, а снимките които ще разгледате са заснети по време на неговите пътувания по света. Той живее в Полша, където се занимава със своята агенция за уеб дизайн – Crafton. Фотографията е неговия живот, занимава се от малък и използва свободното си време да пътува по света. Фотографът много обича „зашеметяващата“ според него архитектура на Инстанбул, подредения природен пейзаж на Англия, както и модерната част на Ню Йорк. Но най-любимите му места са Нова Зеландия, Исландия и Непал. Когато има възможност и шанс се връща за да види отново тези невероятни места. След като е посетил най-популярните места в Европа и Азия сега се е насочил към Южна Америка.

 4  Roughguides.com фотогалерияRoughguides.com е също един сайт с модерен дизайн и удобна галерия и само по-малкия брой налични фотографии го изпращат на четвъртата позиция. След като отворите сайта натиснете „View by Destination“, изберете континент и държава и разгледайте наличните снимки. Rough Guides е водещ издател на туристическа справочна информация с актуално съдържание. През 1981 г. малка група писатели след завръщането си от пътуване решават да създадат свой собствен туристически пътеводител, издание което има за цел да съчетае журналистическия подход в описанието с практическите нужди на пътуващите. Публикуването на първото издание на пътеводителя през 1982 г. се превръща в издателски феномен. Rough Guides е много популярен доставчик на съдържание за пътешествия, който се разпространява по целия свят и обхваща повече от 200 дестинации по целия свят.

 5  Photoshelter.com фотогалерияPhotoshelter.com е също много приятен уеб сайт, място където ще намерите впечатляващи фотографии от целия свят. Фотогалерията е максимално изчистена и много удобна, кликнете върху снимката за да се смени и да зареди следващата. Когата кликнете на бутон „Info“ двойната стрелка горе в дясно ще се отвори допълнителна информация за снимката и опции, като „Play“ стартиране на слайдшоу и „Fullscreen“ отваряне на галерията на цял екран. Ако кликнете на „More Info & Action“ ще получите детайлна информация за снимката, нейната резолюция и размер в мегабайти, авторски права, линк за сваляне и др. Ако някоя снимка ви е впечатлила имате възможност директно от сайта да я споделите в социалните мрежи. Сайта е собственост на Matt Brandon хуманитарен и пътуващ фотограф, който си сътрудничи с неправителствени организации за да разкажат историите си.Публикуване на коментар

0 Коментари