ТОП 5 на най-добрите сайтове фотогалерии за пътешествия

Интересът към фотографията от създаването на първата снимка през далечната 1822 г., търпи огромни промени благодарение на развитието на цифровите технологии.

Камерите и компютрите стават все по-евтини и по-мощни, софтуерът по-достъпен. Принтерите също са с възможности да отпечатват снимките с качество, което е толкова добро, ако не и по-добро от тези създадени в тъмните химически стаи.

Кои са най-добрите сайтове фотогалерии за пътешествия

Наред с това развитие във фотографията паралелно наблюдаваме и огромен подем и еволюция в мрежата.

Преди десетина години сайтовете бяха до голяма степен тромави, но днес съвременните фотографи имат мощни инструменти, чрез които значително са подобрили и развили своите уебсайтове. Резултата е че фотографите са намерили нови и вълнуващи начини да покажат най-доброто от своята работа онлайн.

В тази статия ще ви представим 5 от най-добрите сайтове фотогалерии със снимки за пътешествия от целия свят.

  1. Molon.de фотогалерия
  2. Phototravel.net фотогалерия
  3. Worldinmylens.com фотогалерия
  4. Roughguides.com фотогалерия
  5. Photoshelter.com фотогалерия

 1  Molon фотогалерия

Molon фотогалерия

Molon.de е един страхотен уебсайт с фотогалерии на Alfred Maloon с повече от 28 000 туристически, природа, пейзажни и приключенски снимки. Уеб сайта е създаден през 2002 г., от тогава непрекъснато се разширява, като се добавят снимки от все повече нови държави или към вече съществуващи такива.

Сайтът е структуриран, като галерия със снимки от различни държави по света, като фотографиите от Китай и Малайзия преобладават.

Всеки месец се добавят нови галерии, а функцията за търсене е много удобна, когато искате да намерите фотографии от конкретен континент, държава, град или регион. 15 % от снимките в сайта са панорамни с много висока резолюция, изключително детайлни подходящи за печат в големи размери.

Имате възможност да добавите вашата електронна поща към бюлетина, ако искате да бъдете информирани, когато се публикуват нови галери в сайта.


 2  Burst Shopyfy фотогалерия за пътешествия

Burst Shopify фотогалерия за пътешествия

Burst.Shopify.com е платформа, която представя огромна колекция от фотографии. Тук можете да закупите художествени фотографии за лична употреба или комерсиална реклама, подходящи за отпечатване във висока резолюция, или просто да се насладите на богатата колекция на красиви и интересни снимки от целия свят.

Burst е безплатна платформа за снимки, която се захранва от Shopify. Тяхната библиотека с изображения включва хиляди снимки с висока разделителна способност, които са заснети от тяхната глобална общност от фотографи.

Сайта Burst е създаден, за да предостави на дизайнери, разработчици, блогъри и предприемачи достъп до красива безплатна стокова фотография. Можете да използвате техните снимки за вашия уебсайт, блог или онлайн магазин, училищни проекти, реклами в Instagram, публикации във Facebook, работния плот, работа с клиенти и др.

Всички снимки са безплатни за търговска употреба, без да се изисква посочване на авторство, можете да прочетете повече за това на тяхната страница за лицензи.

 3  Worldinmylens снимки от света

Worldinmylens снимки от света

Worldinmylens.com е с най-добрата визия от до тук изброените сайтове и удобна за ползване галерия с над 12 000 снимки от повече от 80 държави.

Сайта е собственост на Piotr Kulczycki пътуващ фотограф, а снимките които ще разгледате са заснети по време на неговите пътувания по света. Той живее в Полша, където се занимава със своята агенция за уеб дизайн – Crafton.

Фотографията е неговия живот, занимава се от малък и използва свободното си време да пътува по света. Фотографът много обича „зашеметяващата“ според него архитектура на Инстанбул, подредения природен пейзаж на Англия, както и модерната част на Ню Йорк. Но най-любимите му места са Нова Зеландия, Исландия и Непал.

Когато има възможност и шанс се връща за да види отново тези невероятни места от света. След като е посетил най-популярните дестинации в Европа и Азия сега се е насочил към Южна Америка.


 4  Roughguides фотогалерия със снимки от света

Roughguides фотогалерия със снимки от света

Roughguides.com е също един сайт с модерен дизайн и удобна галерия и само по-малкия брой налични фотографии го изпращат на четвъртата позиция. След като отворите сайта натиснете View by Destination“, изберете континент и държава и разгледайте наличните снимки.

Rough Guides е водещ издател на туристическа справочна информация с актуално съдържание.

През 1981 г. малка група писатели след завръщането си от пътуване решават да създадат свой собствен туристически пътеводител, издание което има за цел да съчетае журналистическия подход в описанието с практическите нужди на пътуващите.

Публикуването на първото издание на пътеводителя през 1982 г. се превръща в издателски феномен. Rough Guides е много популярен доставчик на съдържание за пътешествия, който се разпространява по целия свят и обхваща повече от 200 дестинации по целия свят.


 5  Photoshelter снимки от пътешествия по света

Photoshelter снимки от пътешествия по света

Photoshelter.com е също много приятен уеб сайт, място където ще намерите впечатляващи фотографии от целия свят. Фотогалерията е максимално изчистена и много удобна, кликнете върху снимката за да се смени и да зареди следващата.

Когатo кликнете на бутон „Info“ двойната стрелка горе в дясно ще се отвори допълнителна информация за снимката и опции, като Playстартиране на слайдшоу и Fullscreenотваряне на галерията на цял екран.

Когато кликнете на More Info & Actionще получите детайлна информация за снимката, нейната резолюция и размер в мегабайти, авторски права, линк за сваляне и др. Ако някоя снимка ви е впечатлила имате възможност директно от сайта да я споделите в социалните мрежи.

Сайта е собственост на Matt Brandon хуманитарен и пътуващ фотограф, който си сътрудничи с неправителствени организации за да разкажат историите си.

Публикуване на коментар

0 Коментари