ТОП 5 на най-притегателните туристически дестинации на света

Понякога уморени от дългите зимни месеци решаваме, че имаме нужда от почивка за да разнообразим сивото ежедневие.

Може би тогава е времето седейки на студено и напълнели до помечтаем и да плануваме едно запомнящо пътешествие по време на нашата отпуска.

Най-притегателните туристически дестинации на света

Тя може да бъде наблизко в нашата красива татковина, а ако сме спестили някой лев защо да не направим едно вълнуващо пътешествие до някое страхотно кътче по света, което да промени вкусът на живота ни.

Сигурно се питате къде да отидете тази година, ние не можем да планираме вашата почивка, но ще се опитаме да ви помогнем да ограничите кръгът на вашите предпочитани дестинации.

Някои от тези Топ 5 туристически дестинации имат големи събития през годината, които не бихте искали да пропуснете, други от тях са просто страхотни места, които със сигурност трябва да посетите. А тези от вас, които не могат да си го позволят каним да се присъединят към нашата виртуална обиколка по света.

  1. Непал
  2. Танзания
  3. Филипини
  4. Еквадор
  5. Куба

 1  Непал

Катманду еднo от най-популярните туристически места

Непал официално е готов да посреща туристи след земетресенията. Радостното е че еднo от най-популярните туристически места в долината на Катманду са възстановени за посетители.

Възстановени са и исторически сгради в столицата Катманду, която се намира на над 1350 метра надморска височина, пътищата и пътеките също са безопасни според Непалското министерство на външните работи.

Отидете в Непал и помогнете за възстановяването на тази красива страна, ако не със своя труд то с подкрепата на вашето посещение. Други големи селища в страната, които можете да посетите са Патан и Бхактапур, които някога също са били столици.

Най-популярните забележителности, които трябва да посетите са историческия площад Дурба, както и кралския дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока, а защо не и храмът на живата богиня Кумари.


 2  Танзания

Танзания усилено развива своят туризъм

Танзания развива своя туризъм през последните години, но благодарение на своите феноменални плажове с бял коралов пясък на прах и синьото море винаги е била притегателна точка и изкушение за туристите.

Официалното име на държавата е Обединена република Танзания, намира се в Източна Африка и граничи с Демократична република Конго, Руанда, Бурунди на запад, Мозамбик, Малави, Замбия на юг и Кения и Уганда на север.

Климатът на страната е тропичен, като само планинските райони са с по-ниски температури. Танзания е едно от местата, които са най-отдавна населени, тук са открити останки на хора и човекоподобни от преди повече от 2 милиона години.

Източното крайбрежие на страната е посещавано от пътешественици и търговци от Персийския залив и Индия още през 1-то хилядолетие. Към територията днешна Танзания са присъединени и островите Занзибар, бивша държава колония на Португалия и в последствие на Великобритания.


 3  Филипини

Oстров Палаван получи приза „Най-добър остров в света“

Филипини е страна в Югоизточна Азия и се състои от над 7000 острова, от които само 700 са населени. Най-големите острови са Минданао, Миндоро, Палаван и Лусон.

Именно остров Палаван за втора година получи приза „Най-добър остров в света“ на списание Travel and Leisure. Островът е притегателна точка, както за обикновения турист, така и за звезди, като Брад Пит заради идеалните условия за гмуркане и кристално чистите води.

Палаван е известен и в средите на кино индустрията заради огромният брой филми, които са се снимали тук, сред които и „Плажът“ с Леонардо Ди Каприо, „Наследството на Борн“, както и част от поредицата филми за Джеймс Бонд.

Една от забележителностите на острова, които задължително трябва да посетите са подземните пещери на река Пуерто Принцеса или да направите дълга разходка до залива Хонда.


 4  Еквадор

Столицата на Еквадор разполага с най-добрия запазен град от 16-век

Еквадор е демократична република, която се намира в северозападната част на Южна Америка. На север граничи с Колумбия, на юг и изток с Перу, а на запад с Тихия океан.

Галапагоските острови също са част от територията на държавата и се намират на 1000 километра от континента. Столица е Кито, която вече трета година е обявена за туристическа дестинация номер едно за Южна Америка, измествайки градове като Рио и Буенос Айрес.

Столицата на Еквадор се намира високо в планината и разполага с най-добрия запазен град от 16-век с очарователни улици на испанските колониални сгради, които отдавна са любими и притегателна сила за туристите.

Столицата на Еквадор не се обръща само назад към своята история, но и гледа напред в бъдещето с новото си летище и метро, бутици, хотели, ресторанти, барове и галерии.


 5  Куба

Хавана е с богата култура, смес от традиции повлияни от испанските колониалисти

Република Куба или както също е популярна „Островът на свободата“ е латиноамериканска островна държава с излаз на Атлантическия океан, Карибско море и Мексиканския залив.

Столицата е Хавана с богата култура, която е смес от местни традиции повлияни от испанските колониалисти, африканските роби и близостта до Съединените щати. За да се слеете с града и опияняващото му ежедневие е хубаво да се разхождате по неговите улици с някой местен.

Средногодишната температура в страната е 25,5, а климата е горещ и влажен, тропичен. В Куба има два климатични сезона, дъждовен от май до септември през който падат ¾ от годишните валежи и сух от октомври до април.

Важна особеност на кубинския климат е високата влажност през цялата година. Един от важните фактори за увеличаване на ролята на Куба в Карибския регион е туризмът, който генерира печалби от повече от $ 2 млрд. годишно.

Публикуване на коментар

0 Коментари