Xiaomi 13 новият флагман на китайците

Следващото поколение телефони на Xiaomi е тук, поставяйки началото на вълната от нови устройства за 2023 г..

Обикновеният Xiaomi 13, прегледан тук, е средният вариант, на цена между Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 13 Lite. Въпреки това, не се заблуждавайте – това все още е първокласен телефон, с конструкция от висок клас и впечатляващи камери.

Xiaomi 13 новият флагман на китайците за 2023 г.
Снимки: Dominik Tomaszewski

Подобно на предишното поколение, Xiaomi 13 се предлага в малко по-малък размер от Pro варианта, така че е идеален за всеки, който не търси огромен телефон. Дали обаче е флагмански нокаут? От Techadvisor тестваха преди известно време Xiaomi 13 – ето техният опит.

Дизайн и изработка


Зашеметяваща стъклена конструкция IP68 рейтинг. Не се подвеждайте, Xiaomi 13 има прекрасна конструкция. Предлага се в три цветови опции: черен, бял и зелен. 

Дизайн и изработка на Xiaomi 13

Има 2.5D стъклен гръб с прекрасен блясък – въпреки че улавя пръстовите отпечатъци доста лесно. Това се допълва от тюркоазено шаси от алуминиева сплав. За съжаление само черната версия се предлага в Обединеното кралство, което е жалко, като се има предвид този уникален цвят.

Екран и високоговорители 


  • 6,36-инчов AMOLED дисплей
  • FHD резолюция
  • Двойни високоговорители с Dolby Atmos

Xiaomi 13 е с 6,36-инчов AMOLED дисплей, защитен от Corning Gorilla Glass 5. Екранът е с разделителна способност 2400 x 1080, заедно с поддръжка на Dolby Vision и HDR10. Той е с отлична яснота, чудесен за гледане на видеоклипове в YouTube и стрийминг на предавания като Netflix.

Екран и високоговорители  на Xiaomi 13

Ако искате по-висока разделителна способност от FHD, тогава си струва да разгледате 13 Pro, който идва с WQHD панел. Цветовете са ярки и поразителни, а от Xiaomi твърдят, че телефонът достига пикова яркост от 1900 нита.

В действителност от Techadvisor са да го тествали при ярка слънчева светлина с минимални отблясъци и всичко се е виждало доста ясно.

Хардуерът на Xiaomi 13 е доста солиден

На хардуерния фронт Xiaomi 13 е доста солиден. Той е изключително добре изграден и по-издръжлив от предишното поколение.

Основната камера създава ясни снимки, дори при по-тъмни условия и не може да се пренебрегне нейното впечатляващо представяне.


Скокът на цените от предишното поколение обаче го изправя срещу някои от водещите флагмани от изминалата година и за съжаление той не е съвсем на нивото на iPhone 14 или Google Pixel 7 Pro, особено с раздутият и объркващ софтуер на MIUI.

Ако сте решени да купите Xiaomi, тогава 13 Pro предлага по-впечатляваща камера и по-добри спецификации. Иначе има по-добри алтернативи на пазара за тази цена.



СПОМЕН: Xiaomi Mi 5s флагман на китайците със страхотна камера (2016 г.)


Xiaomi отдавна са се наложили на пазара за мобилни устройства и диктуват световната мода.

Продуктите представяни от китайците по нищо не отстъпват на популярните марки що се отнася до качество на изработка и характеристики.

Флагман на китайците със страхотна камера

Xiaomi Mi 5s е най-новия флагман на популярния производител, който ни предлага невероятна производителност подплатена с високо качество на изработка. Xiaomi Mi 5s е много по-елегантен от своя предшественик със своя извит в краищата 2.5D екран и метален унибоди корпус.

Дисплея на смартфона е FHD с диагонал 5.15 инча. Отличава се с висока яркост, което го прави подходящ за работа в силно осветена среда. Според популярни блогъри смартфона Xiaomi Mi 5s е снабден с най-мощната хардуерна конфигурация в света.

Процесорът е четири-ядрен Qualcomm Snapdragon 821 с честота 2.15 GHz, видеоускорителя е Adreno 530 и разполага с 3 GB RAM и 64 GB вградена памет за вашите файлове.

Xiaomi Mi 5s модификации

  • Xiaomi Mi 5s с 3GB RAM и 64GB ROM
  • Xiaomi Mi 5s с 4GB RAM и 64GB ROM
  • Xiaomi Mi 5s с 4GB RAM и 128GB ROM
  • Xiaomi Mi 5s с 6GB RAM и 128GB ROM

Xiaomi Mi 5s камера

Камерата на Xiaomi Mi 5s е елемента, който бележи най-сериозен прогрес и използва най-големия сензор, който е вграждан някога в смартфон, а именно 12-мегапикселовия Sony IMX378, предоставящ ни по-богати цветове и детайлност на изображението.

Камерата на смартфона записва видео с 4K резолюция и използва PDAF автоматичен фокус. Сензорът на предната селфи камера е два пъти по-голям от използваните в повечето смартфони и също не е за подценяване

Xiaomi Mi 5s камера

Xiaomi Mi 5s поддържа всички честоти използвани в страната за безпроблемна работа и използва две Nano SIM карти едновременно.

Батерията на смартфона е вградена 3100 mAh и поддържа технологията за бързо зареждане Quick Charge 3.0. Операционната система е познатата MIUI 8 разработена от компанията и базирана на Android 6.0 Marshmallow.

Подробни технически характеристики

  • ЕкранFHD, 5.15 инча;
  • Процесор - Qualcomm Snapdragon 821 / 2.15GHz, 4 ядрен;
  • Графичен ускорител – Adreno 530;
  • Оперативна памет – 3 GB;
  • Флаш памет – 64 GB;
  • Основна камера - 12 Mpx, Sony IMX378;
  • Предна камера – 4 Mpx;
  • Сензори - Accelerometer, Ambient Light Sensor, E-Compass, Gravity Sensor, Gyroscope, Hall Sensor, Proximity Sensor;
  • Батерия – 3100 mAh
  • Размери - 145.7 х 70.3 х 8.3

Поддържани мрежи

  • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz;
  • 3G: WCDMA 850/900/1900/2100MHz;
  • 4G: FDD-LTE 850/900/1800/2100/2600MHz

Подробни технически характеристики

Xiaomi Mi 5s е 100 процентов флагман, който ще е удоволствие за всеки негов притежател наслаждавайки се на качествата и производителността му.

Това което ни предлага този невероятен смартфон напълно оправдава цената му на фона на неговите преки маркови конкуренти.

Публикуване на коментар

0 Коментари