Безплатна програма за автоматично инсталиране на драйвери

Едно от най-трудните неща за повечето потребители при преинсталиране на компютъра е инсталирането на драйверите. Задачата става още по-трудна ако диска с драйверите е изгубен или са за по-стара версия на Windows. В повечето случаи, след инсталирането на Windows операционната система се ъпдейтва и намира нужните драйвери, на понякога някои устройства са неактивни заради липса на драйвери. Обикновено правилният подход е да посетите сайта на производителя и да потърсите драйверите за вашия модел, но често това не е работещ вариант ако сте сложили по-нова операционна система. Друго решение за инсталирането на правилните драйвери е използването на автоматичен инсталатор. Автоматите инсталатори на драйвери работят, като анализират системата, откриват вашите устройства и търсят най-новите драйвери за тях в Интернет.

DriverPack Solution - безплатна програма за автоматично инсталиране на драйвери


DriverPack Solution е много полезна безплатна програма, която осигурява един много бърз начин за инсталиране на нужните драйвери, след като сте преинсталирали компютъра си. Освен че е безплатна, програма е с български превод, както и портабъл (без нужда от инсталиране).


С програмата се работи лесно и е подходяща, както за начинаещи така и за напреднали потребители. При стартиране на програмата тя започва да анализира вашето устройство и да сравнява информацията с нейната база данни, бъдете търпеливи и изчакайте. След отваряне на програмата в дясно ще забележите информация за това кои драйвери и програми ще бъдат инсталирани. Моят съвет е да не избързвате да натискате големия зелен бутон за автоматична настройка на компютъра (Automatically set up computer), а да кликнете върху „Експерт режим“ по-долу.


Ще ви се отвори нов прозорец, където в ляво са изброени категории: Драйвери, Софтуер, Security и Диагностика. Влезте във всяка една от категориите и оставете отметки само на това, което сте сигурни че искате да инсталирате. Моят съвет е да ползвате програмата само, като инсталатор на драйвери, не инсталирайте безплатните приложения от категория „Софтуер“. Когато сте готови с настройките просто натиснете бутон „Install everything“, програмата ще свърши своята работа.


Характеристики


  • Лиценз – програмата е напълно безплатна и според създателите това никога няма да се промени.
  • Сигурност – програмата работи в сътрудничество с популярни антивирусни програми за да осигури по-добра защита за вашия компютър.
  • Съвместимост – програмата притежава една от най-големите бази за драйвери в света и е подходяща за всяко едно устройство.
  • Работи на Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10
DriverPack Solution е много полезна програма особено подходяща за начинаещи потребители, които не са на ти с компютрите. Ако търсите програма, която с няколко клика на мишката може да намери липсващи драйвери или до обнови вече инсталираните, то този софтуер е точно за вас.


Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google