Безплатна програма за автоматично инсталиране на драйвери

Едно от най-трудните неща за повечето потребители при преинсталиране на компютъра е инсталирането на драйверите.

Задачата става още по-трудна ако диска с драйверите е изгубен или са за по-стара версия на Windows.

Безплатна  програма за автоматично инсталиране на драйвери

В повечето случаи, след инсталирането на Windows операционната система се ъпдейтва и намира нужните драйвери, на понякога някои устройства са неактивни заради липса им.

Обикновено правилният подход е да посетите сайта на производителя и да потърсите драйверите за вашия модел, но често това не е работещ вариант ако сте сложили по-нова операционна система.

Друго решение за инсталирането на правилните драйвери е използването на автоматичен инсталатор. Автоматите инсталатори на драйвери работят, като анализират системата, откриват вашите устройства и търсят най-новите драйвери за тях в Интернет.

DriverPack Solution - безплатна програма за автоматично инсталиране на драйвери

DriverPack Solution е много полезна безплатна програма, която осигурява един много бърз начин за инсталиране на нужните драйвери, след като сте преинсталирали компютъра си. Освен че е безплатна, програма е с български превод, както и портабъл (без нужда от инсталиране).

DriverPack Solution - безплатна програма за автоматично инсталиране на драйвери

С програмата се работи лесно и е подходяща, както за начинаещи така и за напреднали потребители. При стартиране тя започва да анализира вашето устройство и да сравнява информацията с нейната база данни, бъдете търпеливи и изчакайте.

След отваряне на програмата в дясно ще забележите информация за това кои драйвери и програми ще бъдат инсталирани. Моят съвет е да не избързвате да натискате големия зелен бутон за автоматична настройка на компютъра (Automatically set up computer), а да кликнете върху „Експерт режим“ по-долу.

Ще разберете кои драйвери и програми ще бъдат инсталирани

Ще ви се отвори нов прозорец, където в ляво са изброени категории: Драйвери, Софтуер, Security и Диагностика. Влезте във всяка една от категориите и оставете отметки само на това, което сте сигурни че искате да инсталирате.

Моят съвет е да ползвате програмата само, като инсталатор на драйвери, не инсталирайте безплатните приложения от категория „Софтуер“. Когато сте готови с настройките просто натиснете бутон Install everything, програмата ще свърши своята работа.

Използвайте програмата само, като инсталатор на драйвери

Характеристики

  • Лиценз – програмата е напълно безплатна и според създателите това никога няма да се промени.
  • Сигурност – програмата работи в сътрудничество с популярни антивирусни програми за да осигури по-добра защита за вашият компютър.
  • Съвместимост – програмата притежава една от най-големите бази за драйвери в света и е подходяща за всяко едно устройство.
  • Работи на Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1, 10, 11
DriverPack Solution е много полезна програма особено подходяща за начинаещи потребители, които не са на ти с компютрите.

Ако търсите софтуер, който с няколко клика на мишката може да намери липсващи драйвери или до обнови вече инсталираните, то значи че сте на правилното място.

Бутон за сваляне на програмата за инсталиране на драйвери

Публикуване на коментар

0 Коментари