Nokia X30 5G, новата посока на компанията

Nokia X30 5G е директен ъпгрейд на предшественика си Nokia X20 и е ясно, че има промяна в посоката на производителя HMD, не само по отношение на цялостния дизайн, но и на производителността.

Nokia X30 5G, новата посока на компанията
Снимки: Irishexaminer.com

Новият модел може да се похвали с по-добър дисплей, по-бърз процесор, по-бързо зареждане и въпреки че на хартия камерата изглежда да е по-нисък клас, има подобрение и нейната производителност.

В сравнение с Nokia X20, който ни беше трудно да препоръчаме на някого, освен на най-заклетите фенове на Nokia, тук наблюдаваме големи промени.

Дизайн и изграждане


Ясно е, че Nokia X30 5G представлява рестартиране на най-високата линия на средения клас на Nokia и това е най-очевидно от освежения дизайн.

Изчезна големият, обемист, опростен (направо: скучен) дизайн на X20, заменен е от нещо, което е по-тънко, компактно и като цяло изглежда по-премиум.

Nokia X30 5G, дизайн и изграждане

Nokia X30 е по-малък смартфон от своя 6,7-инчов предшественик на практика във всяко отношение.

Той разполага с малко по-малък 6,43-инчов дисплей и много по-тънко тяло, което се измерва в скромните 8 мм, намаление с 1,1 мм и е олекотен с цели 35 грама.

Двата телефона не могат да бъдат по-различни, представлявайки сериозна промяна във философията на дизайна на Nokia, което прави много по-приятно усещането в ръка.

Камери


На хартия изглежда, че Nokia X30 е имал понижение в отдела за камера. Той вече не може да се похвали с марката Leica след края на отношенията на Nokia с производителя на камерата е с основен 50Mp шутър с 14Mp по-малко от X20. В действителност обаче не можем да бъдем по-далеч от истината.

Nokia X30 5G камери

Въпреки предположенията, че по-високият брой мегапиксели означава по-високо качество (което всички знаем, че не е така), 50-мегапикселовата мощ на Nokia X30 далеч изпреварва тази на своя предшественик по почти всеки показател.

Изображенията обикновено са добре осветени с бленда f/1.9, пропускаща много светлина, цветовете са сравнително точни и детайлите са впечатляващи за смартфон на тази цена. И  тази производителност е постоянна, за разлика от X20, където ще трябва да направите няколко опита, докато намерите „точната“ снимка.

Характеристики и производителност


Nokia X30 5G предлага голяма крачка напред в производителността в сравнение с X20, който включваше бюджетно-ориентирания Snapdragon 480.

Той има значителен ъпгрейд до Snapdragon 695, допълнен с 6 или 8 GB RAM и 128GB или 256GB памет в зависимост от варианта, който изберете.

Nokia X30 5G, характеристики и производителност

MediaTek Dimensity 1300 в рамките на OnePlus Nord 2T може да се похвали със забележими предимства спрямо Snapdragon 695, а телефоните, които предлагат този процесор – като Motorola Edge 30 Neo и Poco X4 Pro 5G – са по-евтини от тези на Nokia.

Това до голяма степен е отразено в бенчмарковете на Techadvisor. Въпреки че е голям тласък в сравнение с Nokia X20, X30 се бори да се справи с конкуренцията на подобна цена, а телефоните, с които се конкурира, струват много по-малко.

Nokia X30 е пълно преосмисляне на предшественика си X20 в почти всяко отношение. Той има много по-стилен дизайн, като същевременно е по-тънък и по-лек, има подобрен дисплей с по-бърза честота на опресняване, производителността също е подобрена и въпреки липсата на марка Leica, камерите са наистина изключителни.


Всичко това са добре дошли ъпгрейди, които почти оправдават скока в цената на най-добрия среден клас телефон на Nokia.

Може да не направи много, за да засенчи популярни модели от среден клас, като IP53 за водоустойчивост, безжичното зареждане на Nothing Phone и изключителната производителност на OnePlus Nord 2T, все пак за първи път Nokia има шанс да си осигури място в пазарът от устройства среден клас.



СПОМЕН: Nokia 3310 възкръсна за нов живот (2018 г.)


Няколко месеца след успешното завръщане на марката Nokia на пазара за мобилни устройства с модела Nokia 6 един друг емблематичен модел възкръсна за нов живот.

На пазара е новия модел на един от най-популярните модели на марката Nokia 3310. Компанията HMD Global представи мобилния телефон на изложението Mobile World Congress провеждащо се в Барселона.

Nokia 3310 възкръсна за нов живот

Най-големия плюс на устройството е неговата батерия, която може да издържи до един месец в режим на готовност.

От компанията производител дори обещават, че няма да ни е нужно зарядното, което е с Micro-USB накрайник, дори да говорим цял ден с телефона.

Друго което ще зарадва неговите фенове, е че донякъде неговия запомнящ се дизайн е запазен, а зоната за забавления включва добре познатата ни игра Snake с известни подобрения.

Запазен е неговия запомнящ се дизайн

За по-добра видимост при ярка слънчева светлина устройството е окомплектовано с извит 2,4 инчов цветен дисплей.

Панела на телефона е в четири цветови разновидности: червен,син, жълт и сив с матово покритие.

Телефона е в четири цветови варианта

Телефонът е с 2 Mpx камера с LED светкавица 16 MB, вградена памет и възможност за разширяване с MicroSD карта до 32 GB.

Устройството разполага също с FM радио и MP3 плеър и е в две разновидности с една или две SIM карти.


Ако сте от хората, които пазаруват с носталгия към определена марка, може също така да е много трудно да се преборите с това чувство.

Това очевидно е много добре анализирано от Nokia, която успя да засенчи собствената си гама от нови смартфони с Android с обявяването на телефон, който няма сензорен екран, няма да ви позволи да инсталирате никакви приложения и не прави почти нищо освен да провеждате разговори и да играете на Snake: Nokia 3310.

Публикуване на коментар

0 Коментари