Предоставено от Blogger.

ТОП 5 на най-добрите разширения за Google Chrome

Google Chrome е най-широко използваният браузър в света. Това е благодарение разбира се на бързата му работа, изчистен и лесен за синхронизиране с мобилни устройства интерфейс. Но този страхотен браузър също може да се ползва с много полезни разширения достъпни в уеб магазина на Chrome, които допълнително разширяват неговата функционалност. Разширенията за Chrome подобряват също неговия външен вид, можете да инсталирате теми, приложения, игри. Разширенията са групирани в категории достъпност, забавления, за блогове, инструменти за програмисти и търсене, новини и времето, пазаруване, продуктивност, снимки, спорт, социални контакти и общуване. В тази статия ще ви предложим няколко много полезни разширения, които ще го направят още по-достъпен, полезен и лесен за използване. Разширенията могат да забавят вашия браузър, така че не забравяйте да инсталирате само тези, които мислите, че ще са ви най-полезни.

  1. Google преводач
  2. Better Facebook for Chrome + Color Changer
  3. Video Downloader Professional
  4. Fox Web Security
  5. ForecastFox

 3  Google преводач

Google преводач е едно от любимите ми разширения за Chrome, с което правите лесни преводи на думи, изречения или цели страници докато сърфирате в Интернет. След инсталиране разширението добавя бутон към лентата с инструменти на браузъра ви, върху който можете да кликвате всеки път, когато посетите чуждоезична страница, която искате да преведете. Разширението също автоматично засича дали езикът на страницата, на която сте е различен от езика, който използвате за вашия интерфейс в Google Chrome. Ако това се случи ще забележите банер в горната част на страницата. Кликнете върху бутон „Превод“ или с десен бутон върху чуждоезичния текст и изберете „Превод на български“ за да преведете цялата страница. Ако искате да преведете само дума или част от текст, маркирайте ги, ще се появи бутон върху, който трябва да кликнете за превод.


 2  Better Facebook for Chrome + Color Changer

Better Facebook for Chrome + Color Changer е страхотно разширение, което ви позволява да персонализирате вашия Facebook, като промените цветовете, мащабиране на снимки, блокиране на реклами и др. С това разширение освен да персонализирате оформлението си можете да промените изцяло начина, по който Facebook работи. Разширението Better Facebook ви позволява да промените вашия хедър, фоновите цветове или да добавите изображение за фон. Можете също да премахнете досадните реклами от страничната лента и да се скрият спонсорираните мнения от този трафик, да промените изгледа на стандартния курсор на мишката с нещо по-интересно и забавно, да изберете собствен стил и размер на шрифта, бързо да разпънете снимките на цял екран за да ги видите по-добре, да разширите новинарския поток, така че да можете да виждате повече информация по едно и също време.


 3  Video Downloader Professional

Video Downloader Professional е разширение, което ви позволява да сваляте видео клипове от сайтове на вашия компютър или само да ги добавите в списък без да ги сваляте. Тази опция ви позволява бързо да добавяте клипове в списъка откъдето по всяко време да ги гледате без да се налага да посещавате техните оригинални страници. Вие имате възможност да пускате видео клиповете във всеки размер, който в момента е на разположение от доставчиците. Разширението е второто по рейтинг за сваляне на видео в уеб магазина на Chrome с впечатляващите 4.5 звезди и използвано от над 3.5 милиона потребители по целия свят. Разширението Video Downloader Professional е разработено от Startpage24.com и е още една стъпка към удобството и контрола на вашия опит в гледането и свалянето на видео клипове от различните платформи за видео забавления.


 4  Fox Web Security

Fox Web Security е важно разширение за сигурността на вашата система, което ви предпазва от опасни сайтове и добавя допълнителна защита от съдържание за възрастни (родителски контрол). Тази добавка осигурява защита от уеб заплахи и ограничава достъпа до съдържание за възрастни, въз основа на информация от добре познати, сигурни и безплатни DNS сървъри, като Yandex, OpenDNS и Comodo DNS. За разлика от други подобни разширения Fox Web Security е много малка като размери но работи много бързо. Но малкия размер и бързината на работа не трябва да ви заблуждават, че не върши работа. Благодарение на иновативни алгоритми в областта на антивирусните технологии разширението ни предоставя защита от високо ниво, за да ни предпази от опасностите в Интернет.


 5  ForecastFox

ForecastFox е изключително гъвкаво разширение, с което можете да извличате международни прогнози за времето през Google Chrome. ForecastFox ни предоставя актуални прогнози за времето, като извлича информация от AccuWeather.com. Основните характеристики на разширението включват сигнали за лошо време, радар, текущите условия, 7-дневна прогноза за времето, подробна информация за всеки ден, последни места с бърз превключвател, връзки към почасови прогнози и допълнителна информация. След инсталирането на ForecastFox ще забележите икона в горния десен ъгъл на вашия браузър. Иконата ви показва температурата, дали е слънчево, облачно или вали дъжд или сняг за локацията, която сте избрали. За да получите повече информация, задръжте курсора на мишката върху иконата, и ще видите кратко описание на текущото време подобно на "Облачно, 32 градуса, местоположение." 
 

Категория:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Ако статията Ви е харесала споделете я от бутона в ляво или напишете коментар, ние ще ви отговорим.