Допълнителни скрити настройки на браузъра Google Chrome

Google Chrome се наложи, като един от най-добрите и използвани браузъри, който доминира в категория безплатен софтуер за сърфиране в Интернет още от своето създаване.

Той е спечелил тази позиция благодарение на качества, като скорост, сигурност, простота и поддръжка на водещи Web стандарти.

Допълнителни скрити настройки на браузъра Google Chrome

Всички знаем основните настройки, които правим при първоначално стартиране на браузъра, но малко от вас знаят, че има допълнителни скрити параметри, които можем да коригираме за да го адаптираме още повече към нашите нужди.

В тази статия ще ви покажем няколко полезни скрити настройки на Google Chrome, и къде и как да влезете за да ги направите.

Активиране на иконата за заглушаване на звукът на разделите

По-наблюдателните от вас сигурно са забелязали появата на малка иконка с говорител на всеки раздел от браузъра, в който има съдържание със звук.

Това е направено за улеснение на потребители, които работят с няколко раздела едновременно по-бързо да се ориентират от кой се чува звук.

Активиране на иконата за заглушаване на звукът на разделите

По подразбиране тази икона е неактивна и просто визуално получавате информация в кои раздели има звук. Иконата може да бъде активирана и ще имате възможност да спирате звукът на раздела, като просто кликвате върху нея.

За да направите това отворете браузърът Google Chrome и напишете в адресната лента chrome://flags/. Ще ви се отвори страницата с допълнителни скрити настройки на браузъра.

Трябва да бъдете много внимателни какво и къде променяте защото можете да бъдете неприятно изненадани от загуба на данни до компрометиране на сигурността и поверителността ви. Имате възможност да започнете, като натиснете последователно бутони Ctrl и F за да ви се отвори полето за търсене в текста на страницата и да напишете на кирилица (аудио) както е показано на картинката.

Контрол в интерфейса за заглушаване на звука

Намерете флага „Контрола в потребителския интерфейс за заглушаване на звука на разделите“ и го активирайте. Това е вече можете да спирате звукът на раздел, като директно кликвате върху иконката с говорител.

Автоматично отхвърляне на разделите

Когато флагът за автоматично отхвърляне на разделите е активиран те се премахват от системната памет, когато тя е на изчерпване.

Отхвърлените раздели продължават да са видими в съответната лента и се презареждат при кликване върху тях.

Автоматично отхвърляне на разделите

Това презареждане на разделите е много досадно и ако желаете можете да го деактивирате. За целта отново напишете в адресната лента chrome://flags/. В страницата с допълнителни настройки на браузъра натиснете последователно бутони Ctrl и F за да ви се отвори полето за търсене в текста на страницата и напишете на кирилица (отхвърляне).

Намерете флага „Автоматично отхвърляне на разделите“ и го деактивирайте. Това е повече няма да ви се налага да изчаквате досадното презареждане на раздел, когато повторно се върнете към него след известно време.

Активиране на Flash в съдържанието на Интернет страниците

По подразбиране браузърът Google Chrome е настроен да дава предпочитание на HTML съдържанието, като Flash се скрива от списъка с приставки.

Това подобрява бързината и стабилността на браузъра, но не е много удобно ако слушате уеб радио или гледате онлайн телевизия.

Активиране на Flash в съдържанието на Интернет страниците

Ако искате Flash приставката да е постоянно активирана трябва отново да напишете в адресната лента chrome://flags/, а в страницата със скритите настройки на браузъра натиснете последователно бутони Ctrl и F.

Ще ви се отвори полето за търсене в текста на страницата, в което трябва да напишете на кирилица (предпочитане). Ще забележите флага „Предпочитане на HTML пред Flash“, който трябва да деактивирате.

Това е вече Flash приставката ще е постоянно активирана и няма да имате проблеми.

ВАЖНО: Страницата с допълнителни скрити настройки ни предоставя експериментални функции, които може да се променят, повредят или изчезнат по всяко време. Google както и сайта U-BG не даваме абсолютно никаква гаранция какво може да се случи, ако включите някоя от тях. Браузърът ви може да изтрие всичките ви данни или сигурността и поверителността ви може да бъдат компрометирани по неочаквани начини. Моля действайте внимателно. Ако не сте удовлетворени от промените, които сте направили можете да използвате бутон „Възстановяване на всичко към стандартното състояние“.

Публикуване на коментар

0 Коментари