Най-добрия научен онлайн калкулатор

Класическия калкулатор е преносима сметачна машина, с чиято помощ можем да изпълняваме сложни математически изчисления само за няколко секунди. Съвременните калкулатори представляват съчетание от електронни схеми и LCD дисплеи за визуализиране на резултата. Калкулаторите могат да бъдат добавяни, като екстри към уреди, като компютри, смартфони, ръчни часовници и др. Онлайн калкулаторите представляват софтуер, който е качен на сървър и се отваря на адрес в Интернет през вашия браузър. С онлайн калкулаторите работите директно през вашия браузър без да има нужда да инсталирате какъвто и да е софтуер на вашия компютър.

История


  • Първия електрически калкулатор е на японската фирма Casio;
  • Първия изцяло електронен калкулатор е Британския „комтометър“ Anita;
  • Вторият е италианския IME, трети са японските Casio и Sharp;
  • Четвъртия в света електронен калкулатор е българския Елка-6521, включващ за първи път в света функцията корен квадратен.


Най-добрия научен онлайн калкулатор


Calculator-1.com е голям, лесен и удобен за използване онлайн калкулатор, който може да се използва за работа, в училище или за лични изчисления. С научния онлайн калкулатор можете да правите не само прости математически изчисления и изчисляване на лихвите по проценти за банкови заеми и кредити, но и да изчислявате разходите за строителство и комунални услуги. Командите за онлайн калкулатора можете да въвеждате не само чрез мишката, но и с помощта на цифровата компютърна клавиатура.Научния онлайн калкулатор ви позволява да извършвате сложни изчисления с помощта на различни тригонометрични функции: синус, косинус, допирателни, котангенс. Основните команди (цифри, умножение, деление, събиране, изваждане, равно, нулиране) могат да бъдат въвеждани, както с помощта на мишката, така и с помощта на цифровата клавиатура и бутоните над и около нея. Подробни инструкции за работа с научния калкулатор можете да получите в информацията в долната част на страницата с онлайн инструмента.
  

Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google