Backgammon – играйте онлайн табла - правила

Таблата е една от най-старите игри. Това е игра за двама играчи, при която игралните пулове се местят според резултата получен от хвърлянето на двата зара.

Печели този от играчите, който успее пръв да извади своите пулове от игра. Таблата е комбинация от стратегия и късмет (резултата от заровете).

Backgammon – играйте онлайн табла - правила

Понякога заровете определят крайния резултат, не винаги по-добрият печели, нещо като игра на покер. След всяко хвърляне на заровете играчите трябва да избират измежду многобройни варианти за преместване на пуловете.

Желателно е правенето на капии (поставянето на пул върху пул), като по този начин сте защитени от противниковия играч. Подобно на шаха, таблата е обект на проучване и огромен интерес от страна на учените.

Благодарение на тези изследвания е разработен софтуер за табла, който е в състояние да победи и играчи от световна класа.

При играта на табла е желателно правенето на капии

Сайт за игра на онлайн табла

247backgammon.org е много добър сайт за онлайн игра на табла. В сайта имате възможност да играете, както с реален човек, така и с играч с изкуствен интелект (компютър).

Онлайн платформата предлага 5 нива на трудност при игра на табла вариращи от лесни до експертни. Ще намерите ниво на трудност, в което се чувствате удобно да играете, независимо дали сте начинаещ или опитен играч на табла.

Този сайт за онлайн табла си спомня вашите предпочитания всеки път, когато се върнете, така че ще бъдете готови да играете веднага!

Сайт за игра на онлайн табла

Посетете сайта за игра на табла онлайн

Хазарт

Както всяка игра така и таблата може да се играе за пари. Когато таблата се играе за пари, най-често срещаното споразумение е да се определи парична стойност за всяка точка и да се играе до определен резултат или докато някой от играчите избере да спре.

Таблата понякога се предлага, като вариант за залагане и в казината. Както при повечето игри за хазарт, успешната игра на табла също изисква комбинация от късмет и умение, тъй като един единствен добре хвърлен зар може понякога да промени значително резултата от играта.

Таблата също може да се играе за пари

Правила

Таблата както споменахме е игра за двама играчи, които започват играта с определен брой пулове, които се нареждат по точно определен начин.

Целта на всеки един от играчите е да събере в своето поле, колкото се може по-бързо пуловете си, след което да ги извади постепенно от игра.

Ако един от играчите успее да извади всичките си пулове преди другия да извади и един от своите, печели две точки. Такъв вид победа се нарича „Марс“.

Поради краткото време на всяка игра се играят поредици от игри и играчът постигнал пръв определен брой точки е победител.


Публикуване на коментар

0 Коментари