Huawei P60 Pro, приятен дизайн и изключителна камера

Huawei има история в производството на телефони с камера, които изпреварват времето си.

Най-новият телефон, P60 Pro, извежда интелигентността на камерата на ново ниво с регулируема бленда, за да създаде истинска фотографска гъвкавост.

Huawei P60 Pro, приятен дизайн и изключителна камера
Снимки: Forbes / David Phelan

P60 Pro е с впечатляващ дизайн, който привлича окото. Използвано е покритието Rococo Pearl, гладко като коприна на допир, но изглежда, че има дълбока текстура, като седеф. 

Дизайн


Телефонът е тънък със заоблени ръбове, пасва добре в ръката и предлага забележимо по-леко усещане от конкуренти с подобни размери, като iPhone 14 Pro Max, който има почти идентичен размер на дисплея.

Извитите ръбове помагат за приятното усещането за ръка. Телефонът има по-високо съотношение дисплей към тяло от iPhone 14 Pro Max, над 93%.

Гърбът на телефона разкрива неговите претенции за съвършенство на камерата

Гърбът на телефона разкрива неговите претенции за съвършенство на камерата, като панелът e проектиран с голяма централна леща и две по-малки. Това е почти като SLR камера, монтирана на гърба на телефона.

Основната леща е толкова голяма, че излиза извън правоъгълника, който я заобикаля. А една от причините за този привлекателен дизайн е специалната функция: регулируема бленда.

Когато стартирате камерата и преминете към режим Pro, можете да регулирате блендата, като плъзнете пръста си по екрана. Докато правите това, погледнете отзад, блендата видимо се променя.

Камера


Най-новите телефони с камера на Huawei разполагат с Xmage, запазена марка за най-модерна фотография. Има два 48-мегапикселови сензора, основен и телефото, с ултраширока камера с 13-мегапикселова резолюция.

Основната камера има функция регулируема бленда

Основната камера има функция, въведена от Huawei при предишния и по-малко популярен Mate 50 Pro: регулируема бленда. Това е физическа бленда, която се настройва автоматично според нуждите ви, варираща от f/1.4 до f/4.0, но можете също да извършите тази настройка с плъзгане по екрана в режим Pro.

Предимството на регулирането на блендата пред обикновена камера е разликата в дълбочината и рязкостта, така че повече или по-малко от изображението да е в изострен фокус.

Тази камера може да прави страхотни макро снимки. Също така се справя отлично при много слаба светлина, като прави снимки мигновено – за разлика от някои телефони, които предлагат кратко обратно броене при слаба светлина, което изисква от вас да останете неподвижни за по-дълго.

Производителност


Huawei P60 Pro разполага с чипсет Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. Това е много бърз чип, въпреки че тази версия не е 5G-съвместима. Това и липсата на пълни мобилни услуги от Google се дължат на санкциите на правителството на САЩ - и двете са откровено неудобство.


Въпреки това скоростта и възможностите на този телефон не са за подценяване. Камерата сама прави толкова много изчисления, че е необходим пъргав чип и Huawei се възползва безупречно от мощността на процесора.

Софтуер


Телефоните на Huawei нямат Google Mobile Services, както беше споменато по-горе, което означава, че няма Google Maps или Google Play Store, например.

Което означава, че има много масови приложения, които просто не са лесно достъпни, въпреки че Huawei има серия от безопасни, законни и ефективни заобикалящи решения. И собствените Petal Maps на компанията са наистина отлични, като начало.

Телефоните на Huawei нямат Google Mobile Services

Тези, които не търсят телефон, пълен със стотици приложения, може да открият, че липсата на някои ключови за тях изобщо не е проблем, но други ще ви затруднят.

Освен това му липсват ключови услуги на Google и 5G свързаност, така че помислете внимателно как ще ви се отрази това, преди да решите да го купите.

Но този телефон има страхотни предимства. Той е бърз, наистина бърз и има страхотен живот на батерията. Дизайнът може да не се хареса на всички, но аз го харесвам.

А системата на камерата не е нищо друго освен забележителна: невероятно лесна за използване, много ефективна при най-основните автоматични настройки и способна да прави наистина изключителни снимки. Ако използвате смартфона си често за правене на снимки, Huawei P60 Pro е достоен съперник.



СПОМЕН: Bluboo S1 китайски смартфон без лента отгоре


Bluboo S1 е китайски смартфон без лента над дисплея, който продължава тази модерна в момента линия наложена от Xiaomi.

Рамката около дисплея е изработена от алуминий, а предната селфи камера и сензора за пръстови отпечатъци са вместени в лентата под екрана.

Благодарение на липсата на лента над екрана смартфона има много високо съотношение (Screen to body ratio) от 90%. По този начин в размерите на смартфон с 2.5 инчов екран е вместен 5.5 инча Full HD дисплей на Sharp.

Bluboo S1 китайски смартфон без лента отгоре

Хардуер

Хардуера на смартфона е също много мощен. В Bluboo S1 е интегриран 8-ядрен Helio P25 – MTK6757, който работи на тактова честота 2.5GHz. RAM паметта на смартфона е 4 GB и имате цели 64 GB ROM за съхранение на вашите файлове.

Ако все пак това не ви е достатъчно за вашите снимки, музика и видео имате възможност да добавите допълнителна карта памет с капацитет до 256 GB.

Смартфона разполага с много мощен хардуер

Камери

Bluboo S1 продължава и една друга актуална линия в момента, а именно системата от две основни камери.

Едната от камерите е 13MPx Sony, а втората е 3MPx и маже да се използва едновременно с първата за заснемане на артистични снимки, на които е размазан фона.

Предната селфи камера е 5 Mpx но софтуерно може да бъде подобрена до 8MP.

Технически характеристики

  • Екран: 5.5 inch FHD 2.5D Arc screen, Corning Gorilla Glass 4
  • Процесор: Helio P25 Octa Core 2.5GHz
  • Видео: Mali-T880
  • RAM + ROM: 4 GB + 64 GB, допълнителна карта до 256 GB
  • Система: Android 7.0
  • Камери: Две основни камери Sony 13MPx + 3MP; предна селфи камера 5MPx
  • Bluetooth: BT4.0
  • GPS: GPS / A-GPS / GLONASS
  • Сензори: Geomagnetic Sensor, Gravity Sensor, Proximity Sensor, Fingerprint Scanner
  • SIM Карта: Dual SIM dual standby, Nano SIM + Nano SIM
  • Мрежи:
  • 2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
  • 3G: WCDMA 900/2100Mhz
  • 4G: FDD-LTE 800/900/1800/2100/2600MHz
  • Батерия: 3500 mAh с бързо зареждане
  • Размери: 148.6 x 74.3 x 7.9 мм
  • Тегло: 175 гр.

Технически характеристики

Батерията на Bluboo S1 поддържа бързо зареждане и е с капацитет от 3500mAh. Изработката на смартфона е от качествени материали и е наличен бял и черен цвят.

Производителността съчетава мощен процесор в комбинация с много RAM и място за съхранение на вашите файлове.

Bluboo S1 се очертава, като един от хитовете на сезона, който следва последните модни тенденции, като дизайн без лента над екрана, двойна основна камера и много мощ комбинирано от качествена изработка. 

Публикуване на коментар

0 Коментари