Windows 7 - Как да добавим нов шрифт в Word, OpenOffice, Photoshop

Windows 7 ви позволява бързо да добавяте нови шрифтови файлове, ако имате администраторски достъп. Модерните шрифтове ви позволяват да създавате уникални документи, които се открояват от тълпата. Ако нямате администраторски достъп, трябва да намерите вашата парола, което ще ви позволи безпроблемно да добавяте нови шрифтове.


Администраторски достъп


Не всички компютри имат администраторски акаунт, но ако имате такъв ще трябва да сте влезли като администратор за да можете да добавяте шрифтове. За целта трябва да разберете вашата администраторска парола, която ще ви бъде поискана всеки път когато добавяте нов шрифт.

Стъпки при добавяне на нов шрифт в Word, OpenOffice, Photoshop


Добавяне на нов шрифт в Windows 7 е много лесно просто следвайте стъпките описани в тази статия:

  1. Намиране на подходящ шрифт;
  2. Разархивиране ако е RAR или ZIP;
  3. Копиране на шрифта, който трябва да е в TTF или OTF формат в папката за шрифтове на Windows 7, която се намира C:\Windows\Fonts.

Намерете в Интернет нов шрифт, който искате да добавите. В уеб пространството има огромен брой безплатни и платени сайтове, които предлагат разнообразни шрифтове, които можете да изтеглите и използвате. Шрифтовете могат да бъдат изтеглени архивирани в RAR, ZIP или с оригиналното им разширение TTF или OTF. Избягвайте шрифтовете, които се изтеглят, като EXE файл или като някакъв инсталатор, възможно е да сте попаднали на вирус. Ако шрифта е архивиран ще ви е нужна програма за разархивиране на RAR или ZIP


Безплатен български сайт за кирилизирани шрифтовеDmg-bg.com/fonts-bg/ е безплатен български сайт, който ни предлага огромно разнообразие от кирилизирани шрифтове. Според създателите на сайта и според нас платформата предлага едни от най-качествените и красиви кирилица шрифтове подбрани и класифицирани в категории: Готически / Модерен / Ретро / Ръкописен / Графити и Други. Според информация от сайта в базата данни са налични 843 шрифта.


Международен сайт за кирилизирани шрифтовеFontfabric.com е международен сайт, който стартира през 2008 г. и е създаден от дизайнера Свет Симов. Неговата цел е създаването на уникални и висококачествени шрифтове, които да послужат, като основа на всеки дизайнерски проект, независимо дали става дума за уеб проект, оформяне на документи, дизайн на лога, плакати, тениски и др. Всички шрифтове, които са налични за безплатно изтегляне могат да се използват, както за лични, така и за комерсиални проекти!


Публикуване на коментар

0 Коментари