Безплатен онлайн офис пакет от Microsoft

Office Online е напълно безплатна уеб базирана версия на Microsoft Office. Този онлайн офис пакет очевидно се конкурира с Google Документи, но е и потенциален заместител на настолната версия на пакета от програми на Microsoft.

Безплатен онлайн офис пакет от Microsoft

За разлика от всички други продукти на Microsoft, Office Online (Office.com) е напълно безплатен.

Това е най-голямото предимство на този онлайн пакет в сравнение с настолните версии на компанията. Можете да го използвате на всеки персонален компютър, без да плащате допълнително.

Това е онлайн програма, която работи във вашия браузър

Тъй като това е уеб приложение, което работи във вашия браузър, Office Online може да се използва от компютри с Windows, Linux и Chromebook до iPad и Android таблети.

За нормалната работа на програмата не са необходими специални добавки. Office Online е съвместим не само с Internet Explorer, а и с всички популярни браузъри, включително Firefox, Chrome, Opera и др.

Office Online съхранява документите в OneDrive


Office Online съхранява документите в хранилището ви в Microsoft OneDrive (по-рано известно като SkyDrive).

Можете да използвате интегрирането на OneDrive в Windows 8.1 / 10 / 11 или работното приложение OneDrive на предишни версии на Windows, за да синхронизирате създадените с вашия компютър документи.

Десктоп версията Office 2013 съхранява вашите документи по подразбиране в OneDrive, така че Office Online може да ви върши чудесна работа, като придружаващо уеб приложение.

Office Online предлага и по-добри функции за съвместна работа

Уеб базираната версия на Office предлага и по-добри функции за съвместна работа, отколкото версията на офис пакета, която е за настолни компютри.

Например, когато работите съвместно с други хора в настолната версия на Word 2013, само едно лице може да редактира един и същ абзац в даден момент.

Word Online предлага редактиране в реално време, което позволява на много хора да редактират един и същ абзац по едно и също време.

Онлайн приложенията са опростени и орязани откъм функции

Office Online е по-орязан откъм приложения от Microsoft Office. Тук са включени Word Online, Excel Online, PowerPoint Online и OneNote Online. Ако използвате други програми, като Microsoft Access например, нямате късмет.

Тези онлайн приложения също са опростени и орязани откъм функции. Въпреки че предлагат подобен интерфейс на десктоп версията на пакета, имат по-малко вградени функции.

Това не е непременно по-лошо, тъй като повечето хора не използват всички функции на програмите налични в настолната версия на офис пакета.

Регистрирайте се и тествайте Office Online

Office Online няма да работи, когато нямате интернет връзка. Ако искате да редактирате документи офлайн, ще ви е необходима настолна версия на офис пакет.

Публикуване на коментар

0 Коментари