Безплатна програма за редактиране на видео

В тази статия ще ви представим безплатната програма Avidemux, която ни предлага опростено редактиране на видео и усъвършенствано кодиране.

Ако имате видеоклип, който да кодирате или конфигурирате за конкретна настройка Avidemux е идеален.

Редактиране на видео с безплатната програма Avidemux


Тази програма също е добър вариант, ако се нуждаете от много лесен видео редактор, макар че има много по-добри инструменти.

Avidemux е безплатен видео редактор, който е лесен за използване, дори ако никога не сте рязали или манипулирали някои от вашите видео клипове.

Безплатната програма за редактиране на видео Avidemux

Avidemux е най-добрият за извършване на бързи редакции и разфасовки, но за по-сложни задачи e по-добре се насочете към инструменти, които предлагат пълен набор от специални ефекти и преходи.

Avidemux има доста спартански интерфейс. За разлика от много други видео редактори, той няма централно депо за импортиране на видеоклипове, изображения и аудио файлове, както и времева линия с няколко трака.

Avidemux е идеален за бързи редакции на видео


Avidemux е перфектен за прости редакции. Изрязването на видео е толкова лесно, колкото преминаването през видео клип и настройването на маркерите за начало и край.

Имате  опция да изрежете, копирате и изтриете секции от видеоклипа и да добавите един клип към друг.

Можете лесно да обедините два видео файла

Въпреки, че на пръв поглед не е видно, с програмата имате възможност да добавите и аудио записи (до четири на брой), да конфигурирате всеки от тях и да ги ремиксирате за различните настройки на високоговорителите.

Ако разгледате по-задълбочено менюто на Avidemux, ще намерите добра селекция от филтри. Всички те са практични инструменти, като например намаляване на шума, вместо стиловите ретро и поп-арт ефекти, които можете да забележите в други видео редактори.

Опциите за експорт ви дават пълен контрол

Най-впечатляваща и добрата характеристика на Avidemux е масивът от опции за експорт, който ви дава пълен контрол върху начина на кодиране на аудио и видео.

За разлика от повечето инструменти на програмата, експортирането определено ще задоволи и по-опитни експерти, това е много полезен инструмент за сериозни видеоматериали.

Avidemux може да бъде използвана за редактиране на видео файлове с разширения AVI, MKV, MPEG, MP4, MOV, ASF, WMV, FLV, OGM, кодеците които използва са Xvid, x264, LAME, TwoLAME, Aften и др.

Свалете програмата за редактиране на видео

Shotcut е също много добра безплатна програма за видео обработка.

Публикуване на коментар

0 Коментари