Безплатна програма за редактиране на видео

В тази статия ще ви представим безплатната програма Avidemux, която ни предлага опростено редактиране на видео и усъвършенствано кодиране. Ако имате видеоклип, който да кодирате или конфигурирате за конкретна настройка Avidemux е идеален. Тази програма също е добър вариант, ако имате нужда от много лесен видео редактор, макар че има много по-добри инструменти, които биха могли да бъдат по-подходящи. Avidemux е безплатен видео редактор, който е лесен за използване, дори ако никога не сте рязали или манипулирали някои от вашите видео клипове.


Avidemux е най-добрият за извършване на бързи редакции и разфасовки, но за по-сложни задачи e по-добре се насочете към инструменти, които предлагат пълен набор от специални ефекти и преходи. Avidemux има доста спартански интерфейс. За разлика от много други видео редактори, той няма централно депо за импортиране на видеоклипове, изображения и аудио файлове, както и времева линия с няколко трака.Avidemux е перфектен за прости редакции. Изрязването на видео е толкова просто, колкото преминаването през видео клипа и настройването на маркерите за начало и край. Можете също така да изрежете, копирате и изтриете секции от видеоклипа и да добавите един клип към друг.


Въпреки, че на пръв поглед не е видно, с програмата можете да добавите и аудио записи (до четири на брой), да конфигурирате всеки от тях и да ги ремиксирате за различните настройки на високоговорителите. Ако разгледате по-задълбочено менюто на Avidemux вие също ще намерите добра селекция от филтри, макар че всички те са практични инструменти, като например намаляване на шума, вместо стиловите ретро и поп-арт ефекти, които можете да забележите в други видео редактори.


Най-впечатляваща и добрата характеристика на Avidemux е масивът от опции за експорт, който ви дава пълен контрол върху начина на кодиране на аудио и видео. За разлика от повечето инструменти на програмата, експортирането определено ще задоволи и по-опитни експерти и е много полезен инструмент за сериозни видеоматериали. Avidemux може да бъде използвана за редактиране на видео файлове с разширения AVI, MKV, MPEG, MP4/MOV, ASF/WMV, FLV, OGM, кодеците които използва са Xvid, x264, LAME, TwoLAME, Aften и др.


Публикуване на коментар

0 Коментари