Безплатна програма за рисуване на таблет за Windows

Speedy Painter е лесна и много лека програма за рисуване за операционна система Windows. Софтуера е написан на C ++, което вероятно е една от основните причини, поради които работи толкова бързо.

Безплатна програма за рисуване на таблет за Windows

Програмата не е претъпкана с разширени функции, така че е идеална за основни стъпки по рисуване. Допълнително предимство на програмата, е че е предназначена да работи както с компютърната мишка, така и с писалка.

Не всяка програма е в състояние да работи добре с писалка, така че Speedy Painter запълва тази празнина. Програмата е базирана на стандарта OpenGL, който е един от най-използваните в графичния дизайн.

Софтуера е безплатен и се предлага и като портативна версия

Speedy Painter се отличава и с някои други функции, които се срещат по-рядко в подобен софтуер.

Софтуера е безплатен и се предлага в два варианта, стандартен инсталационен и портативна версия, чието предимство е че не се нуждае от инсталиране и с нея може да се работи от USB Flash на всеки компютър, до който имате достъп.

Програмата е с изчистен интуитивен интерфейс

Визията на програмата се отличава с изчистен интуитивен интерфейс с включени най-нужните инструменти, между които разбира се и четка, на която можете да променяте типа ход, текстура, размер, степен на прозрачност, твърдост и др.

Всички тези промени можете да направите, като просто промените позицията на съответните плъзгачи. В ляво е разположен панелът с инструменти, който включва бутоните за рисуване и някои действия, като Save“, „Undo“, „Redo“, „Flip“.


С помощта на програмата можете да създавате оригинални творби, като стартирате от нулата или да променяте съществуващи картинки, като целия процес може да бъде записан на видео в AVI формат.

С помощта на програмата можете да променяте съществуващи картинки

По-важни характеристики

  • Референтен изглед, който следва движенията на платното (използвайте клавиша F3, за да го активирате);
  • Няколко паралелни слоя;
  • Възможност за промяна на размера и прозрачност на щриха според натиска на писалката (поддръжка на Wacom digitizers);
  • Експортиране на видео в процеса на рисуване;
  • Повторение на стъпките при рисуване;
  • Плавно обръщане / завъртане;
  • Изрязване на изображение;
  • Адаптивна библиотека за четки;
  • Огледален инструмент.

По-важни характеристики на програмата

Speedy Painter е сравнително лесна програма, която се смила бързо от начинаещите потребители, а дизайнери с по-голям опит могат да постигнат впечатляващи резултати с нея.

Това е една много добра и полезна програма, но все пак с ограничени възможности. Ако имате таблет с писалка и просто искате да рисувате, без да задълбавате в детайли и да харчите пари, просто я изтеглете и започнете да творите.

Изтеглете безплатната програма за рисуване

Публикуване на коментар

0 Коментари