Най-добрият сайт за лятно и зимно точно часово време

Според повечето историци древноегипетската цивилизация е първата, която разделя деня на по-малки части използвайки слънчеви часовници. Първите слънчеви часовници са представлявали забити в земята колове, като чрез дължината и положението на сянката се е определял часът. 24 часовото денонощие се заражда на по-късен етап когато деня и нощта се разделят на 12 равни части. Най-напред в Европа се появяват механичните часовници, когато през XIV век часовете стават с фиксирана продължителност. Часовникът задоволява естествената нужда на човек да измерва кратки интервали от време. Часовникът ни помага да сме организирани и ни улеснява да вършим всичките ни ежедневни задачи без да закъсняваме. Но както всяка една вещ и часовникът има нужди от грижи и сверяване.


Най-добрият сайт за точно часово време


Time.is е един от най-точните, надеждни и лесни източници откъдето можете да сверите вашия часовник. Въпреки че правят всичко възможно да ни предоставят точна информация, всяко използване на услугите на Time.is е на ваша собствена отговорност. Ако откриете някакви неточности и грешки можете да ги информирате. Сайта е оптимизиран и за мобилни устройства, генерира минимален трафик и е подходящ и за малки екрани.Сайта Time.is ни предоставя точното време в над 7 милиона локации по света. Полезна функция на онлайн инструмента е проверка точността на часовникът на компютъра ви. Още когато страницата зареди ще получите информация с колко секунди изостава или избързва. Онлайн часовника също ни предоставя възможност да сравним времето в различните часови зони. Ще научите кога изгрява и залязва слънцето, към коя часова зона е определен град, информация за празници, ритуали и др.


Точност


Time.is е синхронизиран с атомен часовник, което в момента е най-надеждния източник за точно часово време. Точността разбира се зави си и от вашата Интернет връзка и колко е натоварен компютъра ви, но ще получите точно време с евентуални разлики в рамките на 0.02 – 0.10 секунда. Time.is показва часът, като засича вашата локация, а не според часовника на компютъра ви. Сайта се хоства от модерен сървър, който обновява информацията и обработва заявките мигновено.


Коментари

ПОПУЛЯРНИ

ТОП 5 на най-добрата безплатна програма за записване на дискове CD-DVD 2019

ТОП 5 на най-добрия безплатен онлайн PDF редактор на текст 2019

Как да проверя дали домейна на сайта ми е наказан и е в черния списък на Google